Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Liikennetietokirjasto (kalkati). 2 Liikennetietokirjasto - tavoite Yhteisesti sovitut rajapinnat liikennetietojen välittämiseen organisaatioiden välillä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Liikennetietokirjasto (kalkati). 2 Liikennetietokirjasto - tavoite Yhteisesti sovitut rajapinnat liikennetietojen välittämiseen organisaatioiden välillä."— Esityksen transkriptio:

1 Liikennetietokirjasto (kalkati)

2 2 Liikennetietokirjasto - tavoite Yhteisesti sovitut rajapinnat liikennetietojen välittämiseen organisaatioiden välillä

3 3 Tiedonvaihdon toteutus Organisaatio A Organisaatio B liikennetiedot

4 4 Sopiminen

5 5 Toteutus aikataulut

6 6 Tapauskohtainen toteuttaminen

7 7 Liikennetietokirjaston tavoite yhteisesti sovittu muoto siirrettävälle tiedolle

8 Pelkistetty esimerkki arkkitehtuurin rajapinnoista tieverkon tiedon ylläpito tiedon käsittely palvelun tarjonta tiedon haku/ vastaanotto reitti ja vuoro tiedon ylläpito käyttäjä palvelun tuottaja liikenneinfon tuottaja joukko- liikenneinfon tuottaja tieverkon tiedon tuottaja toinen prosessi liikennetiedon ylläpito Tie- ja katuverkon tiedot Joukkoliikenteen reitti- ja aikataulu Tieliikenteen tosi- aikainen tiedotus

9 9 Tiedon ylläpito Tiedon keruu Lopputulokset

10

11 11 KALKATI.NET Sanomakirjasto liikennetiedonvaihtoon

12 12 …. …. 09.10.2000, 11.30 6.30 D6 09.10.2000, 18.00 09.10.2000, 14.10 Y 09.10.2000, 14.15 3 tie1-tie2-tie3 Y 3 80 0,6,30 1 RBM PD ….

13 13 Tuotantorajapinnat nyt Julkinen liikenne ja matkustajainformaatio Kulkutieto. Ajantasainen tieto junien toteutuneista tai arvioiduista saapumisajoista liikennepaikoille sekä myöhästymisien syistä. Ratahallintokeskuksen rajapinta. Reaaliaikatieto. Ajantasainen tieto bussien sijainneista ja arvioiduista saapumisajoista pysäkeille. Rajapinnat reaaliaikatiedon kyselyyn ja em. tiedot sisältävästä vastauksesta. Tampereen kaupungin liikennelaitoksen rajapinta. Häiriötiedotus. Tiedot joukkoliikenteen häiriön paikasta, vaikutuksista eri linjoihin sekä häiriön vaikutuksesta, syystä ja arvioidusta kestosta. Helsingin kaupungin liikennelaitoksen rajapinta. Tampereen kaupungin liikennelaitoksella on käytössä tästä hieman suppeampi rajapinta. Reitinsuunnittelupalvelu. Joukkoliikenteen reitinsuunnittelupalvelun kysely- ja vastausrajapinnat. Kyselyrajapinnalla määritellään lähtö- ja määräpaikka sekä muut kyselyehdot. Vastaus sisältää halutut reitit ja näihin liittyvät tiedot. Tampereen kaupungin liikennelaitoksen ja muiden vastaavien Suomessa käytössä olevien reitinsuunnittelupalveluiden rajapinta. Reitti- ja aikatauludata. Joukkoliikenteen reitit, vuorot sekä niiden aikataulut ja palvelut kuvaavat tiedot. Joukkoliikenteen koontietokannan ja siihen tietoja tuottavien tahojen kuten VR Oy:n ja Matkahuollon rajapinta. Pysäkkitieto. Tiedot joukkoliikenteen pysäkkien paikoista ja tärkeimmistä ominaisuuksista. Rajapinnat pysäkkien lisäykseen ja päivitykseen sekä pysäkkitietojen hakuun. LVM:n pysäkkitieto (Digistop) järjestelmän rajapinta. Kutsujoukkoliikenne. 10 kutsujoukkoliikenteessä tarvittavan keskeisen rajapinnan kuvaukset mm. asiakasprofiileista, matkan tilauksesta, raportoinnista, kuljetuksen seurannasta jne. Rajapintakuvaukset ovat lähtökohta järjestelmien toteutukselle, mutta rajapintoja ei ole toistaiseksi tuotannossa.

14 14 Tuotantorajapinnat nyt Tieliikenteen tiedot Matka-aikatieto. Tiedot tiejaksojen ajantasaisista mitatuista matka-ajoista sekä näihin liittyvät metatiedot. Tiehallinnon pääkaupunkiseudun matka-aika rajapinta. Hätäkeskusinfo. Tiedot liikenteelle olennaisten hätätapausten, kuten onnettomuuksien paikasta, ajankohdasta ja syistä. Häkäkeskuslaitoksen rajapinta. Liikennehairioinfo. Tiedot liikenteen häiriötilanteiden paikasta, syistä, vaikutuksista ja kestosta. Häiriötilanteita ovat tietyöt, muut lyhytaikaiset kunnossapitotyöt, liikennettä haittaavat erikoiskuljetukset, kelirikkotilanteet, onnettomuudet, poikkeukselliset keliolosuhteet ja muut liikennettä haittaavat häiriöt ja esteet. Tiehallinnon rajapinta. Liikenteen ja kelin mittausasematiedot. Yleisten teiden liikenteen automaattisten liikenteen mittausasemien ja tiesääasemein mittaustiedot. Liikenteen mittausasemien tietoja ovat mm. ajantasaiset nopeudet, liikennemäärät ja ajoneuvoluokat kyseisessä paikassa. Tiesääasemien tuottamia tietoja ovat mm. ilman ja tienpinnan lämpötilat, tienpinnan tila ja sadetiedot. Kummankin asematyypin rajapintakuvauksen rakenne on sama. Tiehallinnon rajapinnat. Kelikamerakuvat. Kelikameroiden tuottamat still-kuvat. Tiehallinnon rajapinta.

15 15 Tuotantorajapinnat nyt Liikenteen yhteiset tiedot Tie- ja katuverkon tiedot. Tiedot teiden ja katujen geometriasta sekä muista liikenneverkon tärkeimmistä paikoista sekä näiden ominaisuustiedot. Tiehallinnon hallinnoiman tie- ja katutietojärjestelmän (Digiroadin) xml-rajapintojen ensimmäinen versio, joka saattaa vielä kehittyä. Pilotti-rapapinnat Arkisto liikennetietokirjaston perustamisen yhteydessä suunnitelluista rajapinnoista, jotka ovat myöhemmin johtaneet eri tuotantoon vietyihin rajapintoihin.


Lataa ppt "Liikennetietokirjasto (kalkati). 2 Liikennetietokirjasto - tavoite Yhteisesti sovitut rajapinnat liikennetietojen välittämiseen organisaatioiden välillä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google