Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra."— Esityksen transkriptio:

1 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra

2 Lähde: OneRiot Inner Workings of a Realtime Search Engine http://www.docstoc.com/docs/16947406/OneRiot-Inner-Workings-of-a-Realtime-Search-Engine

3 Mitä reaaliaikainen tiedonhaku on? Tavallisessa internethaussa hakukoneet seulovat internetsivuja ja ajan myötä sivustoille kehittyy ranking-järjestys. Ranking eli sivuston nouseminen hakutuloksen kärkeen johtuu yhdeltä osaltaan sivuston linkityksen paljoudesta. Tästä syystä Wikipedia nousee hauissa yleensä kärkeen. Hakutulosten ranking on melko staattinen ja se saattaa muuttua aika ajoittain. Perinteiset hakukoneet eivät siis tämän toimintaperiaatteensa takia pysty luotaamaan sitä, mitä on juuri nyt julkaistu internetissä. Reaaliaikaisen aineiston hakukoneet on tehty sitä varten, että ne luotaavat sitä sisältöä, mihin perinteiset hakukoneet eivät yllä. Tavallisessa internethaussa hakukoneet seulovat internetsivuja ja ajan myötä sivustoille kehittyy ranking-järjestys. Ranking eli sivuston nouseminen hakutuloksen kärkeen johtuu yhdeltä osaltaan sivuston linkityksen paljoudesta. Tästä syystä Wikipedia nousee hauissa yleensä kärkeen. Hakutulosten ranking on melko staattinen ja se saattaa muuttua aika ajoittain. Perinteiset hakukoneet eivät siis tämän toimintaperiaatteensa takia pysty luotaamaan sitä, mitä on juuri nyt julkaistu internetissä. Reaaliaikaisen aineiston hakukoneet on tehty sitä varten, että ne luotaavat sitä sisältöä, mihin perinteiset hakukoneet eivät yllä.

4 Mitä reaaliaikainen tiedonhaku on? Reaaliaikaisessa haussa haetaan materiaalia, joka on julkaistu reaaliaikaisesti. Reaaliaikaista sisältöä eli esim. Twitter tweetteja julkaistaan 27.3 miljoonaa jopa päivä ja Facebook statusviestejä 40 miljoonaa päivittäin. Reaaliaikaisesti julkaistun materiaalin tuottamisella ja sen julkaisulla on lyhyt tai olematon aikaväli. Esimerkiksi julkaiset ottamasi valokuvan saman tien kuin se on otettu tai julkaiset ajattelemasi ajatukset saman tien Twitterissa, kun olet ne ajatellut. Reaaliaikaisessa haussa haetaan materiaalia, joka on julkaistu reaaliaikaisesti. Reaaliaikaista sisältöä eli esim. Twitter tweetteja julkaistaan 27.3 miljoonaa jopa päivä ja Facebook statusviestejä 40 miljoonaa päivittäin. Reaaliaikaisesti julkaistun materiaalin tuottamisella ja sen julkaisulla on lyhyt tai olematon aikaväli. Esimerkiksi julkaiset ottamasi valokuvan saman tien kuin se on otettu tai julkaiset ajattelemasi ajatukset saman tien Twitterissa, kun olet ne ajatellut.

5 Mitä reaaliaikainen tiedonhaku on? Reaaliaikainen julkaisemista ei esimerkiksi ole bloggaaminen. Blogikirjoitukseen on käytetty usein aikaa. Sen sijaan mikrobloggaus esim. Twitterissa on reaaliaikaista. Reaaliaikainen julkaisemista ei esimerkiksi ole bloggaaminen. Blogikirjoitukseen on käytetty usein aikaa. Sen sijaan mikrobloggaus esim. Twitterissa on reaaliaikaista.

6 Esimerkkejä reaaliaikaisesta sisällöstä Huolestuneet kansalaiset raportoivat katastrofeista ja poliittisista levottomuuksista esim. Haitin katastrofi ja Iranin presidentin vaalit. MTV-fanit kommentoivat kollektiivisesti Kanye Westia MTV Video Awards- showssa. Jalkapallofanit saavat tämän hetkistä tietoa lempijoukkueistaan. arvostelut, suositukset Michael Jacksonin kuolema World cup


Lataa ppt "Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google