Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Missä menee suomalaisten ruokakulttuuri?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Missä menee suomalaisten ruokakulttuuri?"— Esityksen transkriptio:

1 Missä menee suomalaisten ruokakulttuuri?
Kari Aihinen, keittiöpäällikkö, Executive Chef de Cuisine, Ravintola Savoy

2 Minä – Kari Aihinen Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö, huhtikuu 2010
Chez Dominique, Palace Gourmet, Sundmans… Turkulainen Helsingissä, kokkien Hollywood Suomen Kokki Maajoukkue Muuta, yhteistyökumppanit, televisio, kirja Joka päivä Hulluus, Rakkaus Perusperiaatteita, laatu , tyytyväisin asiakas Kaappaus Keittiössä – perheen isä, Savoyn keittiöpäällikkö ja suomalainen ruokakulttuuri

3 Mistä suomalainen ruokakulttuuri koostuu?
80 kuvauspäivää takana suomalaisissa perheissä viimeisen puolen toista vuoden aikana 20 erilaista perhettä Kaikilla sama, mutta kuitenkin eri ongelma Syödäänkö vai eikö syödä ollenkaan Mitä syödään Kenen kanssa, yhdessä syöminen Kukkaro, kaupassa käynti Tieto, taito, osaaminen Ja sitä kautta into, uskallus, rohkeus Perinteet, lapset, esimerkki (simpukkakeitto Iltalehti)

4 Ravintolan Savoyn ruokafilosofia
sesongin mukaan, parasta mitä tarjolla 6 x a la carte-lista vaihtuu vuodessa listasuunnittelussa nro 1 lähtökohtana ensiluokkainen / paras raaka-aine mistäpäin maailmaa vaan pääpaino kuitenkin kotimaisuudessa ja pientoimittajissa teollista / valmista ruokaa ei ole / ei osteta; KAIKKI TEHDÄÄN ITSE esimerkkinä; keitämme ravutkin itse, jotta uskallamme seistä laadun ja koon takana hinnalla ole väliä, laatu ratkaisee + ympäristömerkki-kriteerit mutta esimerkkeinä ; kananmunat hinta x 2, jauhot hinta x 3 viljelty kala, luomukana ranskasta laatu parempi kuin kotimaa / ruotsi

5 kun puhutaan luomusta ja lähiruuasta, otettava myös huomioon saatavuus ja laadun säilyminen näin isossa / menestyvässä ravintolassa( esim. kannonnokan villisika) EETTISYYS ; KÄYTÄNKÖ KOTIMAISTA LÄHELTÄ TULEVAA OMENAA VAI ESPANJASTA LENNÄTETTYÄ LUOMU-APPELSIINIA NYT USKOTTAVA JA JAKSETTAVA PUHUA, JA TEHDÄ MEIDÄN OMAN RUUAN JA RUOKAKULTTURIN PUOLESTA maaseudun mukaan saaminen, logistiikka + bisneksen ymmärtäminen miten olla muita edellä ? Kaikki puhuu ja käyttää listanimenä luomua ja pientoimittajia

6 Mitä meidän pitäisi tehdä?
Uskaltaa tehdä, ole rohkea ja ylpeä! (kunhan tekee) Suunnittele koko viikko (ruokalista, kuka käy kaupassa ja kenen kanssa) Jaa työvuorot, yhden ihmisen tuska pois Koko perhe keittiöön, kuka kokkaa, kuka kattaa Vie eteenpäin, välineet, reseptipankki Ole armollinen, ei aina tarvitse jaksaa Arki on arkea, aloita vaikka viikonlopuista Onnistu, kehu ja anna palautetta!

7 Kysymyksiä? Kiitos!


Lataa ppt "Missä menee suomalaisten ruokakulttuuri?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google