Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Seutukaupunki Mikkelin edustajan puheenvuoro. Uusi hallitus uudistaa kuntarakenteen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Seutukaupunki Mikkelin edustajan puheenvuoro. Uusi hallitus uudistaa kuntarakenteen."— Esityksen transkriptio:

1 Seutukaupunki Mikkelin edustajan puheenvuoro

2 Uusi hallitus uudistaa kuntarakenteen

3 Uusi hallitus aikoo uudistaa kunta- ja palvelurakenteen Kuntauudistus nojaa vahvoihin elinvoimaisiin peruskuntiin Elinvoimainen kunta: -Riittävän suuri pystyäkseen itse vastaamaan peruspalveluista -Tuloksellinen elinkeinopolitiikassaan ja kehittämistyössään -Vastaa tehokkaasti yhdyskuntarakenteiden hajautumiskehitykseen

4 Menestyvillä alueilla osaavaa työvoimaa toimivia verkostoja ja kumppanuuksia ihmisten ja organisaatioiden välillä rahoitusta uusille yrityksille, tuotteiden ja palveluiden kehittämiselle. alue yleisesti houkutteleva ja elämisen laatu korkea –lyhyet työmatkat, turvalliseksi koettu asumisympäristö, kaupungin korkeatasoinen arkkitehtuuri ja laadukas rakentaminen, kiinnostava keskusta elämyksineen ja monipuolisine ajanviettomahdollisuuksineen sekä hyvät lähipalvelut….

5 Mikkelin kehitysnäkymät Kuva: Paula Myöhänen

6 Mikkelin kaupunki v.2020 Mikkelissä on modernein yritysten kehitys- ja palvelujärjestelmä. Maankäyttö ja kaavoitus toimivat notkeasti. Mikkeli on kärkialoistaan tunnettu. Kaupunki on edelläkävijä turvallisuudessa sekä ympäristö- ja energiataloudellisissa ratkaisuissa. Mikkeli on kansakunnan arkistoinnin ja sähköisen muistin päämaja. Mikkelin kiinnostava keskusta houkuttelee yrityksiä ja asukkaita. Palveluista, palvelukulttuurista ja luonnosta Mikkeli saa vetovoimaa ja kasvua.

7 Tilikausien 2002-2010 yli-/alijäämät

8 Kertyneet yli-/alijäämät taseeseen

9 Vertailukuntana Kokkola Kuva: Paula Myöhänen

10

11

12

13

14 Vertailukuntana Seinäjoki Kuva: Paula Myöhänen

15

16

17

18

19 Seutukaupunki Kuva: Paula Myöhänen

20 Mikkelin seutu Seudun kunnat muodostavat vetovoimaisen seutukaupungin, jossa toimiva lähidemokratia on yhdistetty tehokkaaseen yhteiseen palvelutuotantoon Kuva: Paula Myöhänen

21 MIKKELIN SEUTU

22 Palvelutuotanto

23 Keskeisimmät palvelutuotannon ja järjestämisen uudistukset seudulla 2011- 2012 Seudullista opetuspalvelukeskusta on valmisteltu vuodesta 2004. Tällä hetkellä valtuustojen päätöksenteossa. Toteutus? Seutusoten kokeilu käynnistyy 2012-2013. Mikkelillä, Ristiinalla, Hirvensalmella yhteinen palvelutuotanto Pertunmaalla, Kangasniemellä ja Mäntyharjulla oma palvelutuotanto Seutusoten kokeilualueella –Yhteinen järjestäjälautakunta. –Yhteinen tuotantolautakunta.

24 Kiitos mielenkiinnosta! Kuva: Paula Myöhänen


Lataa ppt "Seutukaupunki Mikkelin edustajan puheenvuoro. Uusi hallitus uudistaa kuntarakenteen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google