Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Turvallista moniammatillista lääkehoitoa – case Lapua

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Turvallista moniammatillista lääkehoitoa – case Lapua"— Esityksen transkriptio:

1 Turvallista moniammatillista lääkehoitoa – case Lapua
Sirkka Eväsoja vanhustyön johtaja Lapuan kaupunki

2 Palvelun järjestämisen perustelut
Useita lääkkeitä, uudet lääkkeet, useita lääkäreitä, hoitomyönteisyys ongelmat, mahdolliset yhteis- ja haittavaikutukset, lääkkeiden annostukset ja antoajankohdat Ikääntyvien lääkehoidon arvostelu myös valtakunnallisella tasolla lisäsi tarvetta ja intoa tarttua uuteen yhteistyömuotoon.

3 Palvelussa korostuu asiakasnäkökulma
Asiakkaan hyödyksi toimii moniammatillinen tiimi: lääkäri proviisori, farmaseutti, hoitajat yhteistyössä asiakkaan ja omaisten kanssa. Arvioinnissa optimoidaan välttämättömät lääkkeet, sopivilla annoksilla ja oikeaoppisella ottamisella. Lääkityksen mahdollinen osuus asiakkaan hyvinvointiin ja elämänlaatuun. Taloudellinen hyöty asiakkaalle ja yhteiskunnalle

4 Palvelussa korostuu moniammatillinen yhteistyö ja toimiva vuorovaikutus
Toiminta edellyttää toisen ammattitaidon kunnioitusta ja hienotunteisuutta. Lääkärit ovat avainasemassa. Henkilökunnan tarvittavat tiedot ja taidot hyvän lääkehoidon toteuttamiseen lisääntyvät. Henkilökunnan myönteisyys hyvän lääkehoidon toteuttamiseen.

5 Työnantajan näkökulma
Palvelun järjestäminen joko omana toimintana tai ostopalveluna on arvokas lisäresurssi työnantajan taholta lääkäreille ja hoitohenkilökunnalle. Palvelun järjestäjänä työnantaja luo hyvät edellytykset lääkäreille ja hoitohenkilökunnalle toimia lääkehoidossa parhaalla mahdollisella tavalla.

6 Palvelun tarve tulevaisuudessa
 Tutkimustulos: Joka viides iäkäs altistuu merkittäville lääkkeiden yhteisvaikutuksille Väestön ikääntyessä ja lääkkeiden käytön lisääntyessä kasvaa myös lääkkeiden yhteisvaikutusten ja haittavaikutusten vaara Haittavaikutukset ovat ennaltaehkäistävissä (Jouni Ahonen, väitöskirja ”Iäkkäiden lääkehoito”)

7 Keinoja lääkehoidon haittojen ehkäisyyn
Moniammatillinen lääkehoidon arviointi osana perusterveydenhuollon toimintaa. Kela korvaamaan myös lääkehoidon arviointeja eikä pelkästään lääkkeiden kustannuksia.


Lataa ppt "Turvallista moniammatillista lääkehoitoa – case Lapua"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google