Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri. Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri. Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta,"— Esityksen transkriptio:

1 WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri

2 Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta, ja käyttäjät tagaavat kuviaan, joista voidaan muodostaa esim. tagcloud Helpottaa hakukoneita Mahdollistaa lajittelun murresanoilla jne Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta, ja käyttäjät tagaavat kuviaan, joista voidaan muodostaa esim. tagcloud Helpottaa hakukoneita Mahdollistaa lajittelun murresanoilla jne

3 Resurssien jakaminen Tim O’reillyn esiinnostama Bittorrent suosituimpia ”vertaisverkkoja” Sisältöjä ei haeta palvelimilta, vaan ne sijaitsevat käyttäjien koneilla. Vertaisverkkoja pidetään pääosin piratismin keskeisinä kanavina, mutta sisältöjen jakamisen kannalta se on ekonomisin vaihtoehto, koska se kuormittaa internetiä huomattavasti vähemmän kuin suora lataaminen palvelimilta. Tim O’reillyn esiinnostama Bittorrent suosituimpia ”vertaisverkkoja” Sisältöjä ei haeta palvelimilta, vaan ne sijaitsevat käyttäjien koneilla. Vertaisverkkoja pidetään pääosin piratismin keskeisinä kanavina, mutta sisältöjen jakamisen kannalta se on ekonomisin vaihtoehto, koska se kuormittaa internetiä huomattavasti vähemmän kuin suora lataaminen palvelimilta.

4 Resurssien jakaminen Bittorrenttia voidaan pitää yhtenä pioneerina kollektiivisen älyn käytännön ongelmien esiinnostamisessa. Wikipedia kuuluu alkuperäiseen web2.0 - hahmotelmaan. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ja muokata myös muiden tekstejä. n. 90% lukee, 9% jakaa ja 1% tuottaa Bittorrenttia voidaan pitää yhtenä pioneerina kollektiivisen älyn käytännön ongelmien esiinnostamisessa. Wikipedia kuuluu alkuperäiseen web2.0 - hahmotelmaan. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ja muokata myös muiden tekstejä. n. 90% lukee, 9% jakaa ja 1% tuottaa

5 Resurssien jakaminen Openspark on suomalainen avoin yhteisö ja verkko, jossa jaetaan langatonta verkkoa. Jäseneksi liitytään tuomalla oma langaton tukiasema yhteisön käyttöön ja vastaavasti pääsee itse käyttämään muita tukiasemia. Vastaavaa palvelua globaalisti tarjoaa espanjalainen Fon. Openspark on suomalainen avoin yhteisö ja verkko, jossa jaetaan langatonta verkkoa. Jäseneksi liitytään tuomalla oma langaton tukiasema yhteisön käyttöön ja vastaavasti pääsee itse käyttämään muita tukiasemia. Vastaavaa palvelua globaalisti tarjoaa espanjalainen Fon.

6 Amazon Perustettu 1994 Oli alunperin uusia www-piirteitä tarjoava verkkokauppa, mutta on sittemmin noussut pörssilistatuksi, yhdeksi maailman suurimmaksi ja tuottavimmaksi kaikkien alojen verkkokaupaksi. Perustettu 1994 Oli alunperin uusia www-piirteitä tarjoava verkkokauppa, mutta on sittemmin noussut pörssilistatuksi, yhdeksi maailman suurimmaksi ja tuottavimmaksi kaikkien alojen verkkokaupaksi.

7 Amazon Menestys perustuu moneen osaan: Pitkä häntä ja tuotenostot aluksi kirjoihin pohjautuen, yhteisöllisyys ja käyttäjäarvioinnit. Kuluttajamassaa haettiin myös ennennäkemättömällä tavalla; nettiasiakaspalvelulla Alkoi hyvin varhaisessa vaiheessa tarjota tuotteistaan suosituksia kuluttajan ostohistoriaan perustuen. Amazonin kehittämää reittausjärjestelmää voi pitää lähes aukottomana. Menestys perustuu moneen osaan: Pitkä häntä ja tuotenostot aluksi kirjoihin pohjautuen, yhteisöllisyys ja käyttäjäarvioinnit. Kuluttajamassaa haettiin myös ennennäkemättömällä tavalla; nettiasiakaspalvelulla Alkoi hyvin varhaisessa vaiheessa tarjota tuotteistaan suosituksia kuluttajan ostohistoriaan perustuen. Amazonin kehittämää reittausjärjestelmää voi pitää lähes aukottomana.

8 Amazon Ihmiset tekevät omiin blogeihin ja kotisivuille arvioita tuotteista, mikä taas laajentaa Amazonin näkyvyyttä.

9 Youtube Ennen videoita jaettiin sähköpostien välityksellä, nykyään Youtubella, videot latautuvat todella nopeasti. Videot käteviä linkitettäviä. Nopeasti kehittynyt mielikuva, että sieltä löytyvät ”kaikki” videot. Heinäkuussa 2006 videoita katsottiin 100 miljoonaa kertaa päivässä. Ennen videoita jaettiin sähköpostien välityksellä, nykyään Youtubella, videot latautuvat todella nopeasti. Videot käteviä linkitettäviä. Nopeasti kehittynyt mielikuva, että sieltä löytyvät ”kaikki” videot. Heinäkuussa 2006 videoita katsottiin 100 miljoonaa kertaa päivässä.


Lataa ppt "WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri. Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google