Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma 1.2. 2011-31.12.2013 Anki Sundqvist, projektijohtaja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma 1.2. 2011-31.12.2013 Anki Sundqvist, projektijohtaja."— Esityksen transkriptio:

1 Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma 1.2. 2011-31.12.2013 Anki Sundqvist, projektijohtaja

2 lyhyesti. Kansallinen hanke jonka tarkoituksena on torjua nuorison syrjäytymistä rakentamalla siltoja työelämään.

3 Miksi ?  OptiMera2 hankkeen tulosten perusteella  Tarve kehittää opiskelijahuoltoa ja varsinkin vaihtoehtoisia opintopolkuja. (Maxi-opetus ja tuettu/mukautettu oppisopimus)  Nuorten elämänhallinnan taidoissa parantamisen varaa.  Meidän pitää asettautua uuden nuorisolain vaatimuksiin, kokonaiskoskevaan yhteistyöhön seuraavien tahojen kanssa:  KELA, T&E-toimisto, Sosiaalivirasto, nuorisopajat j.n.e.  Kysyntää kouluttaa suomenruotsalaisia työhönvalmentajia Tuetun työllistymisen menetelmässä.

4 - kenelle? Erityistä tukea ja ohjausta tarvitseville opiskelijoille ja työnhakijoille. Opettajille, opinto-ohjaajille, opiskelijahuollossa toimiville henkilöille Työpaikkaohjaajille ja yhteistyötahojen henkilökunnalle. Työhönvalmentajille – Työhönvalmentaja koulutus tuetun työllistymisen menetelmässä ja ohjausta jo valmistuneille työhönvalmentajille.

5 Miksi ja milloin Maxi-opetus? Opiskelijat, joilla on sosiaalisia tai psyykkisiä ongelmia Opiskelijan poissaolot ovat ensimmäisiä merkkejä siitä ettei kaikki ole kohdallaan. Usein poissaolot puolestaan johtavat puutteellisiin opintosuorituksiin, mikä voi johtaa opintojen keskeyttämiseen. Maxi-opetuksessa toimii yksi opettaja ja yksi ohjaaja.

6 Maxi-opetuksen kohderyhmä Opiskelussa erityistä tukea ja ohjausta tarvitsevat (sisältää työssäoppimispaikan ja työpaikan hakemisen opiskelun jälkeen). Opiskelijat, joilla on opiskelua vaikeuttavia, opintojen keskeyttämiseen johtavia tottumuksia. Opiskelijat, jotka eivät ole vielä aloittaneet opiskelua toisella asteella ja jotka eri syistä ovat epävarmoja opiskelun onnistumisesta, tai jotka ovat epävarmoja ammattialan valinnasta. 16 – 19-vuotiaat nuoret, jotka ovat keskeyttäneet ammatilliset opintonsa tai joilla on syrjäytymisen riski. Nuoret, jotka eivät opiskele tai käy töissä. Nuoret, jotka etsivä nuorisotyö on tavoittanut.

7 Maxi-opetuksen tavoitteet Elämänhallinnan tiedot (vuorokausirytmi, aikojen noudattaminen, vastuun ottaminen, kunnioituksen osoittaminen jne.) Lisäaikaa, motivaation puutteesta kärsiville opiskelijoille. Toisen ympäristön ja toisenlaisen ohjelman kautta löytää opiskelumotivaatio/työ. Löytää keinoja, joilla opiskelija voi onnistua opiskeluissa/työssä "Supported employment" menetelmän avulla. Mahdollisuus kartoittaa, millaista tukea opiskelija tarvitsee selvitäkseen opiskeluista / työstä jatkossa. Opiskelu on vapaaehtoista ja perustuu sopimukseen sekä henkilökohtaisiin tavoitteisiin. Opiskelija hakee Maxi-opetukseen. Ne jotka valitsevat toisen vaihtoehdon (ei osallistua), saavat ohjausta erityisopettajalta, kuraattorilta, työhönohjaajalta, etsivältä nuorisotyöntekijältä.

8 Polku Maxi-opetukseen Opettaja Erityisopettaja ja/tai opiskelija- huoltoryhmä Informaatio Maxi- opetuksesta opiskelijalle. Opiskelija hakee Maxi – opetukseen. Tavallinen opiskelija- ohjaus; erityisopettaja, kuraattori jne. Kirjallinen sopimus osallistumisesta Maxi-opetukseen. Rehtorin päätös Maxi-opetuksen opiskelupaikasta.

9

10


Lataa ppt "Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma 1.2. 2011-31.12.2013 Anki Sundqvist, projektijohtaja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google