Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuEmilia Aaltonen Muutettu yli 9 vuotta sitten
1
Ympäristömatkailijan odotukset 27052008, Savonia Lehtori, hankepäällikkö Irma Kärkkäinen EkoCentria Savon ammatti- ja aikuisopisto
2
EkoCentria on ammattikeittiöiden ja oppilaitosten ekoliiketoimintojen sekä ekoviestinnän edistäjä Palvelutoimintaamme ohjaavat yhteiset arvot sekä kestävän kehityksen ja ympäristövastuullisuuden periaatteet. Toimimme suomalaisissa, pohjoismaisissa ja eurooppalaisissa ekokehittäjäverkostoissa
3
Edelläkävijä ja innostaja Edistämme keke-keskusteluja –Aloitteet, hankeideat –Tiedotteet, artikkelit –Suorat yhteydenotot, innostaminen –Vastineet, lausunnot Kannustamme yhteisöjä käytännön ympäristötekoihin –Green Office, PL-ohjelma –Slow Food –Vihreä lippu, Joutsenmerkki ym. ympäristöohjelmat –ICLEI, Ekohankintaverkosto, ympäristösertifioinnit –Kilpailut, kampanjat, haasteet
4
Miksi? Photo: Thomas Nilsen
5
Visio: Vuonna 2050 tarvitaan kaksi planeettaa 1900 21002002 2050
7
Ympäristövastuullisuudellaan markkinoivat ketjut
8
Asiakkaiden muuttuvat arvot
9
Julkinen sektori Visio: ”Julkinen sektori esimerkkinä” Julkinen sektori tuntee hankintojen ympäristövaikutukset ja toimii esimerkkinä kestäville hankinnoille. Julkinen sektori pienentää hankintojensa ilmastovaikutusta, jätemäärää ja ympäristön kemikalisoitumista sekä edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä ja ympäristömyötäisiä innovaatioita Yleistavoitteet Valtion hankinnoissa vähintään 70% otetaan ympäristönäkökulma huomioon vuonna 2010 ja 100 %:ssa vuonna 2015 Kuntien hankinnoissa vähintään 25% otetaan ympäristönäkökulma huomioon vuonna 2010 ja 50 %:ssa vuonna 2015 Esim. LaatuSavo –hanke tilaajana julkisen sektorin toimija KeHa –suositus velvoittaa kestäviin hankintoihin lähi- ja luomutuotteet: kahvi + sokeri + maito
10
Portaat Luomuun –valmennusohjelma tavoitteena luomutuotteiden käytön edistäminen ammattikeittiösektorilla luomutuotteiden käyttöön ja saatavuuteen liittyvä opastus Selvitys PL-keittiöiden luomutuotteiden käytöstä
11
Lähiruokaviikot 2008 kuluttajia, vaikuttajia, mediaa, kouluja, kauppoja ja ammattikeittiöitä aktivoidaan selvittämään ruoan alkuperää sekä jäljitettävyyttä – Lähiruokaviesti 18.-22.8.2008 Suomussalmi-Hki – Lähiruokaviikot syyskuun ajan – Lähiruokapäivä 2.9. – Eduskunnan Lähiruokaseminaari ti 30.9.2008
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.