Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä tulevaisuus vaatii virkamieheltä? Arno Ahosniemi, Kauppalehti HAUS Kehittämiskeskus 40 vuotta 1.3.2011.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä tulevaisuus vaatii virkamieheltä? Arno Ahosniemi, Kauppalehti HAUS Kehittämiskeskus 40 vuotta 1.3.2011."— Esityksen transkriptio:

1 Mitä tulevaisuus vaatii virkamieheltä? Arno Ahosniemi, Kauppalehti HAUS Kehittämiskeskus 40 vuotta 1.3.2011

2 Kestävyysvaje asettaa talouden rajat Lähde: VM

3 Haasteena heikkenevä huoltosuhde Lähde: Tilastokeskus

4 Työvoima vähenee samassa tahdissa

5

6

7

8

9 Kuntakymppi laittaa konsernit järjestykseen Kauppalehden, Keskuskauppakamarin ja Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) yhteishanke Suomen 10 suurimman kaupunkikonsernin ranking: julkistetaan 22.3. Vastaa kysymykseen: miten tehokkaasti kunta toimii? Palveluiden laadun mittaaminen on subjektiivista, joten fokus on toiminnan tehokkuudessa. Arviointikriteerit: Asukasorientaatio, Fokus ydintoiminnassa, Markkinaintegraatio, Taloudelliset riskit ja mahdollisuudet, tehokkuus. Kriteerien laatijoina kunnallistalouden tutkijoita, virkamiehiä, median ja liike-elämän edustajia.

10 10 teesiä tulevaisuuden virkamiehelle Vahva ammatillinen perusosaaminen ja -koulutus Vahva peruskielitaito- ja kansainvälisten asioiden ja trendien seuranta Ymmärrys julkisesta taloudesta ja sen arviointimittarereista Ymmärrys markkinatalouden logiikasta ja tilinpidosta Ymmärrys kansantaloudesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä Vahva asiakas(asukas)lähtöisyys kaikessa toiminnassa Vahvat kommunikaatio- ja yhteistyötaidot Ennakkoluuloton suhtautuminen yksityistä ja kolmatta sektoria kohtaan Vahva ostamisen osaaminen ja kyky hallinnoida sektorit ylittäviä hankkeita Vahva politiikan ja lobbauksen lukutaito (jos ei ymmärrä politiikan logiikkaa, ei ymmärrä päätösten taustalla vaikuttavia tekijöitä)

11 Virkamiehen huoneentaulu 2020-luvulle ”Politrukkeja te ette ole, liikemiehiä teistä ei voi tulla, olkaa siis hyviä virkamiehiä.”

12


Lataa ppt "Mitä tulevaisuus vaatii virkamieheltä? Arno Ahosniemi, Kauppalehti HAUS Kehittämiskeskus 40 vuotta 1.3.2011."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google