Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

CIRP Certified Investor Relations Professional - sertifikaatti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "CIRP Certified Investor Relations Professional - sertifikaatti."— Esityksen transkriptio:

1 CIRP Certified Investor Relations Professional - sertifikaatti

2 CIRP Suomen IR-yhdistyksen yhteistyössä Helsingin kauppakorkeakoulun, Svenska Handelshögskolanin sekä Rahoitustarkastuksen kanssa kehittämä ammattitutkinto. Tavoitteena vahvistaa julkisesti noteerattujen yhtiöiden sijoittajaviestintää ja sijoittajasuhteita toteuttavien henkilöiden ammattitaitoa ja -etiikkaa. Edistää alan ammattikuvaa Suomessa ja kansainvälisesti.

3 Sertifioinnin myöntämisen edellytykset Sertifiointia voi hakea ammattieettisesti hyvässä maineessa oleva luonnollinen henkilö (hakija), –joka on suorittanut vähintään alemman korkeakoulututkinnon, –jolla on vähintään kolmen vuoden käytännön kokemus sijoittajaviestinnästä tai vastaavista tehtävistä sijoittajamarkkinoilla. Mikäli hakijalta puuttuu em. korkeakoulututkinto edellytetään 6 vuoden työkokemusta sijoittajasuhteiden, -viestinnän tai sijoittaja- markkinoiden tehtävistä.

4 CIRP-tutkintolautakunta Sääntöjen mukaan lautakunnan asettaa ja sen jäsenet valitsee IR-yhdistyksen hallitus siten, että lautakunnassa on edustettuina keskeiset yhteistyötahot. Jäseniä lautakunnassa tulee olla vähintään 5 ja enintään 8. Yhden jäsenistä tulee edustaa pääomamarkkinoita valvovaa viranomaista ja kahden jäsenen akateemisia yhteisöjä. Lautakunta –järjestää tutkinnon ja myöntää sertifikaatin, –päättää tutkintorakenteesta ja sisällöstä, –laatii tutkintokysymykset ja tarkastaa vastaukset.

5 CIRP-tutkinnon rakenne Tutkinto koostuu seuraavista osioista: –Arvopaperimarkkinat (10 %) –Arvopaperilainsäädäntö (20 %) –Yrityksen sijoittajaviestintä (30 %) –Yrityksen taloudellinen raportointi (20 %) –Yrityksen analysointi, mittarit ja analysointivälineet (10 %) –Yrityksen rahoituksen instrumentit (10 %)

6 Tutkintovaatimukset Tutkinnon läpäistäkseen on saatava vähintään 60 % jaettavissa olevista pisteistä, ja erikseen lisäksi vähintään 60 % ”Yrityksen sijoittajaviestintä” -osiossa jaettavista pisteistä. Mikäli tutkintosuoritusta ei ole hyväksytty, tulee tutkinto suorittaa kokonaisuudessaan uudelleen. Tutkinnossa ei ole varsinaista tutkintokirjallisuutta. Kirjallisuusluettelo sisältää suositeltavaa kirjallisuutta sekä muita informaatiolähteitä.

7 Tutkinnon suorittaminen Tutkinto järjestetään kerran vuodessa. Tutkintoon ilmoittaudutaan IR-yhdistyksen internetsivulla (www.firs.fi) olevalla lomakkeella.www.firs.fi IR-yhdistyksen internetsivuilla ilmoitetaan vähintään 2kk ennen seuraavaa tutkintotilaisuutta kokeen pitoajankohta ja -paikka. Tutkintolautakunta vahvistaa osallistumisoikeuden selvitettyään, että henkilö täyttää sääntöjen mukaiset edellytykset. Tutkintomaksu on 540 euroa (ilmoittautumismaksu 270 € ja osallistumismaksu 270 €).

8 Tutkintopäivämäärät v. 2004 CIRP-tutkinto järjestetään 11.6.2004 Helsingin kauppakorkeakoulussa Runeberginkatu 14-16, klo 12.00. Tutkinnon suorittamiseen on aikaa neljä tuntia. Salista saa poistua aikaisintaan tunnin kuluttua tutkintotilaisuuden alkamisesta. Muut tärkeät päivämäärät v. 2004: –ilmoittautuminen tutkintoon viimeistään 26.4.2004 –vahvistus osallistumisoikeudesta ilmoitetaan 3.5.2004 –ilmoittautumismaksu maksettava viimeistään 13.5.2004 –osallistumismaksu maksettava viimeistään 4.6.2004

9 Sertifioinnin voimassaolo Sertifioinnin säilyminen edellyttää, että sertifikaatin myöntämisen edellytykset säilyvät myös myöntämisen jälkeen. CIRP-sertifiointi peruuntuu ehdottomasti, jos henkilö tuomitaan arvopaperimarkkinarikoksesta. Sertifiointi peruuntuu myös, jos henkilö ei viiden vuoteen ole toiminut listayhtiön sijoittajaviestintää, taloushallintoa tai yleisjohtoa sivuavissa tehtävissä. Sertifioinnin perumisen käynnistää ja siitä päättää CIRP-tutkintolautakunta.

10 CIRP-tutkintolautakunnan jäsenet v. 2004 Raija Kariola (SanomaWSOY Oyj) (pj.) Seppo Ikäheimo (HKKK) Anders Löflund (SHS) Jarmo Parkkonen (Rahoitustarkastus) Markku Pietinen (Huhtamäki Oyj) Pontus Troberg (HKKK)


Lataa ppt "CIRP Certified Investor Relations Professional - sertifikaatti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google