Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pictorial Symbol Recognition in Cross-Cultural Mobile Environments. “Kuvasymbolien tunnistaminen kulttuurienvälisessä mobiili ympäristössä” Samu Kohtala,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pictorial Symbol Recognition in Cross-Cultural Mobile Environments. “Kuvasymbolien tunnistaminen kulttuurienvälisessä mobiili ympäristössä” Samu Kohtala,"— Esityksen transkriptio:

1 Pictorial Symbol Recognition in Cross-Cultural Mobile Environments. “Kuvasymbolien tunnistaminen kulttuurienvälisessä mobiili ympäristössä” Samu Kohtala, Gradun tekijä Senior Researcher, Doctor of Technology (Information Technology) Anneli Heimburger, Professor of Software Engineering Tommi Kärkkäinen (ohjaajina) Gradun nimi

2 Miksi englanniksi? Koska graduni on pieni osa kansainvälistä projektia yliopistojen välillä ja muutkin kuin suomea ymmärtävät voivat olla kiinnostuneita. Samalla voin hioa englannin kielen taitoani. Oppimisen ilo ja haastavuus.

3 Termit 1/2 Mathematical Model of Meaning (“matemaattinen malli merkityksistä”, MMM-malli) Pictorial Symbols (Voi olla esimerkiksi kuvasymbooli, musiikkisoittimen ikoni, liikkennemerkki, urheilusalin tunniste tms. Uusi termi on Intelligent Icon (“älykäs ikoni”), koska se ei ole vielä kovin tunnettu, pictorial symbol on termi joka valittiin tätä gradua varten.) Ikonikieli on keino kommunikoida näiden symbolien avulla. Sen on tarkoitus olla toimiva kaikenlaisten kansalaisuuksien, ihmisryhmien ja eri tilanteissa olevien (esimerkiksi vammaiset, tai kaikenikäiset) ihmisten välillä.

4 Termit 2/2 Image Processing (Kuvankäsittely ja tunnistus). Tähän tutustuin paremmin Tuomo Rossin Konenäkö ja kuva-analyysi kurssilla äskettäin.)

5 MMM- malli Professori Kiyokin kehittämä matemaattinen malli jonka avulla voi löytää semanttisia yhteyksiä asoiden välillä. En ole vielä kerinnyt tutustua kunnolla matemaattiseen puoleen. Periaatteena on asioihin liittyvien tunnetilojen ja mieltymysten pisteyttäminen ja vastaavanlaisten asioiden löytäminen toisesta viitekehyksestä. Osgood et al. esitti että kaikki asiat voi kuvata semanttisesti vektori- avaruudessa löytämällä listan niihin liittyviä attribuutteja, jotka kuvataan semaattisilla ilmaisuilla, sanoilla. Sanoja kerätään erilaisilla menetelmillä yleensä 100 – 1000 kpl kohteen semanttista kuvausta varten. Näistä voidaan sitten ohjeistuksen tai matemaattisen mallin avulla luoda orthogonaalinen kuvaus, jonka Avulla löydetään riittävänsama nlaisia attribuutteja omaavia asioita.

6 MMM- malli 2 Esimerkiksi auringonkukkaa esittävä kuva sisältää keltaista jonka voi tulkita vaikka iloiseksi ja aurinkoiseksi ja sen jälkeen voi hakea automaattisesti esimerkiksi musiikkia joka on iloista ja aurinkoista, tai vaikka kuvia Auringosta ja muista samanvärisistä tähdistä. Kiyokin MMM- malli on pitkälle kehitetty matemaattinen malli tähän tarkoitukseenn. Kansei on Japanilainen sana joka tarkoittaa esimekiksi tunnetta ja kiintymyksen suhdetta asiaa kohtaan. Esimerkiksi vanha, kestävä ja luotettava kännykkämalli tai tumma, maukas ja ammattitaidolla tehty Kahvilaatu. Taikka vaikka älykäs, omapäinen kultainen noutaja.

7 Gradun kysymys The aim is to study pictorial symbol recognition in multi- cultural environments by means of Kiyoki's mathematical model of meaning. Kuinka professori Kiyokin kehittämä Mathematical Model of Meaning soveltuu kultturienväliseen kuvasymbolien tunnistukseen?

8 http://en.wikipedia.org/wiki/File:Claude_Monet,_Impression,_soleil_levant,_1872.jpg tyyni vedenpinta valoa aurinko vihreä sininen luonnolline n

9 http://www.wikigallery.org/wiki/painting_204407/Utagawa- Kunisada/Improving-weather-at-Enoshima tuulta aaltoja vettä luonnollinen sininen valoisa toiveikas

10 http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://upload.wikimedi a.org/wikipedia/commons/archive/a/a0/20101004074757!Cla ude_Monet_-_Jardin_à_Sainte-Adresse.jpg Tuulinen Aaltoja Valoisa Sininen Vihreä

11 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/45/Enos hima_in_the_Sagami_province.jpg Valoisa Tyyni Sininen Vihreä Vesi Pouta Luonollinen

12 Mistä motivaatio?, lisää syitä Mahdollisuus osallistua kansainväliseen tutkimukseen Olemassa olevaa kiinnostusta asiaa kohtaan, eli on henkilöitä joiden olettaisi ilahtuvan tutkimuksesta. Ehkä tätä voisi soveltaa kultturien välisen kommunikaation lisäksi myös erilaisten ihmisryhmien välillä samassa kultturikontekstissakin.

13 Mitä olen oppinut tähän mennessä Kannattaa lukea: http://users.jyu.fi/~tka/opetus/kevat11/luennot/Aloitusluento_110113.pdf Tekemisen dokumentointi Korpin opinnäytetyöosiossa, säännöllinen tekeminen ja aloituskynnyksen voittaminen. Ei kannata alkaa heti kirjoittamaan suoraan materiaaleista lainauksia vaan antaa alitajunnan tutkia asioita ja ilmaista sitten omin sanoin, voi myös oppia ihan mistä mediasta ja keneltä vaan kun on avoimin mielin. “Asioilla on taipumus järjestyä!”, eli ei kannata antaa liian helposti periksi. Oma lähestymistapa jossa oma näkemys tulee esiin on tärkeä.


Lataa ppt "Pictorial Symbol Recognition in Cross-Cultural Mobile Environments. “Kuvasymbolien tunnistaminen kulttuurienvälisessä mobiili ympäristössä” Samu Kohtala,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google