Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Java Java on Sun Microsystems yhtiön kehittämä laaja olio-pohjainen ohjelmointikieli, joka on laitteistoriippumaton. Laitteistoriippumattomuudessa on.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Java Java on Sun Microsystems yhtiön kehittämä laaja olio-pohjainen ohjelmointikieli, joka on laitteistoriippumaton. Laitteistoriippumattomuudessa on."— Esityksen transkriptio:

1

2 Java Java on Sun Microsystems yhtiön kehittämä laaja olio-pohjainen ohjelmointikieli, joka on laitteistoriippumaton. Laitteistoriippumattomuudessa on kylläkin muutama huono puoli: Ensinnäkin, ohjelmat joudutaan ajamaan virtuaalikoneen kautta, joka hidastaa ohjelmaa hieman. Toiseksi, juurikin se virtuaalikone, eli joudutaan asentaa virtuaalikone ensin, jotta ohjelma toimisi. Java sai nimensä Jaavan saarella, kun kielen kehittäjät nauttivat siellä tuotettavaa kahvilajia suurin määrin. JavaScript ei liity mitenkään Javaan, vaan sai nimensä vain Javan suosiosta. Javaa pidetään ainoastaan applettejen tekemiseen soveltuvana, jota se ei ole. Javalla voi myös tehdä ”kunnollisia” ohjelmia.

3 Yksinkertainen Java-ohjelma Eräs yksinkertaisimmista ohjelmista, joka on jo nykyään todella tunnettu, on ”Hello, World” ohjelma(alla). public class HelloWorld { public static void main(String[] args) { System.out.println(”Hello, World!”); } Tuossa on siis ”HelloWorld”-ohjelma, joka tulostaa näytölle: Hello, World! ohjelman toiminta: public class HelloWorld = jokainen ohjelma on oma luokkansa, class(on julkinen nyt), jonka nimi tulee heti perään(HelloWorld). public static void main = pääohjelmametodi, joka suorittaa itse ohjelman. julkinen(public) staattinen(static) metodi, joka ei palauta mitään(void) ja on päämetodi(main) (String[] args) = String-tyyppinen taulukko, jonka nimi on args, ja joka saa arvokseen ohjelman nimen(java HelloWorld). System.out.println(”Hello, World!”); = pakkauksen System, alaluokka out:in alaluokka println, joka tulostaa näytölle sanat Hello, World! tuo ”;”-merkki tarkoittaa, että rivi on loppu(ei tule aina). {- ja }-merkit = aloittavat ja sulkevat lohkon.

4 Linkkejä Ohjelmointiaiheisia keskustelusivustoja: Mureakuha Ohjelmointiputka Programmer’s Heaven(englanniksi) Javan harjoittelusivusto: Javala Javan Hankkiminen: Sun Microsystems Javan lataussivu Tietoja: JDK:n(Java Development Kit) tarvitset ohjelmien kääntämiseen. JRE:n(Java Runtime Enviroment) tarvitset käännettyjen ohjelmien ajamiseen. (Itse suosittelen Java SE:tä, enkä EE:tä…)

5 Lähteet java – Wikipedia [http://fi.wikipedia.org/wiki/Java] 23.11.09 java-sovelma – Wikipedia [http://fi.wikipedia.org/wiki/Java-sovelma] 23.11.09


Lataa ppt "Java Java on Sun Microsystems yhtiön kehittämä laaja olio-pohjainen ohjelmointikieli, joka on laitteistoriippumaton. Laitteistoriippumattomuudessa on."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google