Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra."— Esityksen transkriptio:

1 RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra

2 Mitä on RSS? RSS = Really Simple Syndication tai Rich Site Summary RSS on verkon syötemuoto, jolla voi pysyä ajantasalla päivittyvästä tiedosta. RSS-syötteitä löydät mm. blogeista, uutisista ja kommenteista

3 Mitä on RSS? Verkon sisällöntuottaja muuttaa tiedon RSS- syötemuotoon, jota käyttäjät voivat tilata lukijaohjelmiin tai selaimeen. Lukuohjelmia: Netvibes, iGoogle, Google Reader, Bloglines RSS-syötteet ovat muuttaneet tiedon ja sisältöjen siirtämisen tapoja ja prosessoimista.

4 Mitä hyötyä RSS-syötteistä on? Uutisvirrassa ajan tasalla pysyminen Ajankohtainen ja juuri sinua kiinnostava tieto on saatavilla heti, kun se päivittyy Käyttäjä voi helposti seurata esim. kymmeniä uutislähteitä ja blogien päivityksiä ilman, että tarvitsee mennä joka kerta yksittäisille sivuille tarkistamaan päivityksiä. Säästät tuhottomasti aikaa!

5 Uutiset RSS-syötteinä

6 Kirjallisuuslehdet RSS-syötteinä

7 Blogit RSS-syötteinä

8 Kirjanmerkit RSS-syötteinä

9 Yle Areenan kulttuuriohjelmat RSS-syötteinä

10 HelMet-kirjaston RSS-syötteitä

11 HelMet-kirjaston uutisia

12 Uutiset RSS-syötteen muodossa

13

14 RSS-syötteen tilaaminen iGoogleen tai Netvibesiin Löydä haluamasi RSS-syöte Hae RSS-linkki Mene lukijaasi iGoogle: Klikkaa Lisää gadgeteja -> Lisää syöte tai gadget Netvibes: Klikkaa Lisää sisältöä -> Lisää syöte Kopioi syötteen osoite Lisää syöte (>Add>Lisää sivulleni) Järjestele syötteesi eri välilehdille – iGooglessa syöte tulee sille välilehdelle, jolla olit

15 RSS-syötteiden käyttö opetuksessa Tiedon määrä kasvaa jatkuvasti ja tietoa löydetään liiaksikin. RSS-syötteiden avulla opiskelijat voivat hallita tiedontulvaa tehokkaammin ja esiin valikoituu todella hyödyllistä tietoa. RSS ei kuitenkaan korvaa tiedon prosessoinnin ja analysoinnin taitoja.

16 RSS-syötteiden käyttö opetuksessa RSS-syötteiden avulla opettajat ja oppilaat voivat luoda oman henkilökohtaisen oppimisympäristön ja oppia myös muilta.

17 Lähteet: Dorman, Jennifer 2007; RSS for Educators; http://www.slideshare.net/cliotech/rss-for-educators-216192


Lataa ppt "RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google