Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esa Fabrin 24.3. 2006 Ihmisen kasvu, muutos ja ahdistus 1/3 Ihmisen elämässä kasvu ja muutos liittyvät jatkuvasti toisiinsa Myös persoonallinen, perusteissaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Esa Fabrin 24.3. 2006 Ihmisen kasvu, muutos ja ahdistus 1/3 Ihmisen elämässä kasvu ja muutos liittyvät jatkuvasti toisiinsa Myös persoonallinen, perusteissaan."— Esityksen transkriptio:

1 Esa Fabrin 24.3. 2006 Ihmisen kasvu, muutos ja ahdistus 1/3 Ihmisen elämässä kasvu ja muutos liittyvät jatkuvasti toisiinsa Myös persoonallinen, perusteissaan luottamuksen pohjalle rakentuva, (dialoginen) uskonsuhde muuttuu: –se kasvaa persoonallisessa merkittävyydessään, syvyydessään ja intiimiydessään. Raamatun kuvia ihmisenä kasvamisesta Jeesus kasvoi…Luukas 2:52 Jeesus opettaa…Markus 4:26-28.Huom! jae 33 Apostoli opettaa kristityn kasvun ja yhteisön kasvun liittyvän toisiinsa –1 Korinttilaiskirje 13: 11,12. Vrt. Luukas 10:21 –Efesolaiskirje 1: 17-20a; 3: 14-21; 4: 7,10,11-16 Lapsi ja aikuinen”elävät” samasta evankeliumista niin kuin terve ja sairaskin!

2 Esa Fabrin 24.3. 2006 Ihmisen kasvu, muutos ja ahdistus 2/3 Lapsen maailma kodin ja kasvuympäristön ihmissuhteet ovat niin persoonallisen maailmankuvan kuin jumalakuvankin varhaisin ”työpaja” niiden keskellä hahmottuvat perusturvallisuuden, elämänasenteen ja itsetunnon lähtökohdat Jumalankuvan piirteitä lapsen jumalakuvaan piirtyy kasvuympäristön sävyjä: turvallisuus, tasapainoisuus/mielivaltaisuus, lämpö/kylmyys Lapsen maailma on tunnepohjainen ja ”kouriintuntuva” Vrt. Raamatun kieli: Jumalan kasvot, Jumalan kädet. Ihmettelevää kyselyä: –Pitääkö ihmisen olla aikuinen, ennen kuin hän voi todellisesti kokea uskon todellisuuden? Eikö lapsi tietonsa ja ajattelunsa ”lapsellisuudesta” huolimatta elä aivan yhtä todellista Jumala-suhdetta?

3 Esa Fabrin 24.3. 2006 Ihmisen kasvu, muutos ja ahdistus 3/3 Kasvu, muutos ja ahdistus Elämän perusrakenteeseen kuuluu jatkuva liikkeelläolo: –aikaisemman jättäminen ja uuteen kiinnittyminen (Vrt. E. Erikssonin elämänvaihe-teoria) Muutos synnyttää turvattomuutta,epävarmuutta ja ahdistusta ”Itseni-mittaiseksi” kasvaminen ei tapahdu vain omassa varassani ” Vain persoonallisessa Minä-Sinä -suhteessa ihminen voi löytää oman identiteettinsä”(Buber) Kapinointi, kysyminen, epäily synnyttävät ahdistusta, Mutta ovat väistämätön osa matkalla kohti persoonalliseen vapauteen ja vastuuseen rakentuvaa elämää. ”Sielunhoitaja menee sinne, missä ihminen on nyt (muutoksen keskellä) kohdattavissa. Hänen tehtävänsä ei ole nopeuttaa Jumalan hitaita tekoja” (Syvänne).


Lataa ppt "Esa Fabrin 24.3. 2006 Ihmisen kasvu, muutos ja ahdistus 1/3 Ihmisen elämässä kasvu ja muutos liittyvät jatkuvasti toisiinsa Myös persoonallinen, perusteissaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google