Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Kansainvälisen judoliiton ottelusääntöjen uudistus 2010 (Päivitetty 26.3.2010)

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Kansainvälisen judoliiton ottelusääntöjen uudistus 2010 (Päivitetty 26.3.2010)"— Esityksen transkriptio:

1 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Kansainvälisen judoliiton ottelusääntöjen uudistus 2010 (Päivitetty 26.3.2010)

2 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 On KIELLETTYÄ ottaa ote ja estää vyön alapuoliselta alueelta - Kaikki suorat hyökkäykset tai torjunnat yhdellä tai kahdella kädellä vyön alapuolelta ovat kiellettyjä. Seuraus heti ensimmäisestä hyökkäyksestä HANSOKUMAKE Kevätkauden kilpailuissa E-, D- ja C-junioreille annetaan ensin shido ja vasta toisesta kerrasta hansokumake.

3 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 SUORISTA HYÖKKÄYKSISTÄ HANSOKUMAKE SINISELLE

4 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 KIELLETTY : Normaalista otteesta pakeneminen puikkaamalla pää vastustajan käden alta ja ottamalla sitten jalasta on kielletty. Seuraus: Hansokumake

5 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Uuden tulkinnan selkeyttämiseksi tuomari näyttää varoituksen syyn “Ote vyön alapuolelta” merkillä. Merkin näyttö: “Tuomari kauhaisee vartalonsa edessä kädellään ilmaa ulkoa sisälle päin.”

6 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 SALLITTU: - Vyön alapuolelta saa ottaa otteen kombinaation jälkeisenä liikkeenä - Ensimmäisen hyökkäyksen on oltava todellinen ja hyvin ajoitettu. - Todellisen hyökkäyksen tarkoituksena on aikaansaada kaato. - Valehyökkäys on sen vastakohta. - Yhdenaikaiset tai lähes yhdenaikaiset otteet vyön alapuolelta ovat kiellettyjä (esim. Kähmy-ko-uchi- gari). HANSOKUMAKE

7 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Täten myös: sode- tsurikomi-goshin “takakäden” ote jalasta on sallittu. Jalasta/jaloista saa ottaa otteen kombinaation yhteydessä

8 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 SALLITTUA: - Tehdäkseen vastaliikkeen torin todelliseen yritykseen saa uke hyökätä kädellä/käsillä vastustajan jalkaan/jalkoihin. - Nämä sallitaan ainoastaan vastustajan aloittamien tekniikoiden jatkumona. Periaatteena Go No Sen (Vastaliike)

9 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Esim. Tarttuminen jalkaa on sallittu myös esim.Sasae-tsurikomi-ashin ja Hiza- guruman vastaliikkeenä.

10 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Esimerkki sallitusta vastaliikkeestä.

11 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Hyökkäys jalkaan on sallittu myös saman puolen syvään kahvaotteeseen “Gros grip’iin”. (torin kyynärpää ylittää uken olkapään-käsivarren linjan samanpuolen otteessa = gros grip)

12 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 MUITA TARKENNUKSIA: ERITYISEN PUOLUSTAVA ASENTO

13 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Muita tarkennuksia jatkuu: Painiliikkeistä ei anneta pisteitä: Karhunhalauskaato = ”portsarikaato” ei oikeuta pisteisiin. Tuomarin on komennettava mate havaitessaan ko. hyökkäyksen. Hyökkäyksen toistuessa annetaan shido.

14 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Tuomarointisysteemi : - Mattotuomari ja kaksi kulmatuomaria. -Care(videotarkkailu)-systeemi on IJF:n ja EJU:n tuomarikomission käytössä maailmancupeissa yms. -Suomessa ko. systeemiä käytetään ainakin SM:issä ja FJO:ssa

15 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Judon hengen vastainen teko: Mistä tahansa judon hengen vastaisesta teosta voidaan julistaa HANSOKUMAKE koko kamppailun/kilpailun aikana.

16 Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Golden Score : - Pistetaululta nollataan Golden Scoreen ainostaan otteluaika. - Jos eroa ei GS:n aikana ole tullut, tekevät tuomarit hantei-päätöksen sekä varsinaisen otteluajan että GS:n tapahtumien perusteella.

17 Kiitokset huomiostasi!


Lataa ppt "Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Kansainvälisen judoliiton ottelusääntöjen uudistus 2010 (Päivitetty 26.3.2010)"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google