Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ohjelmointi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ohjelmointi."— Esityksen transkriptio:

1 Ohjelmointi

2 Ohjelmointi Käsitteitä: Tietokone on binäärijärjestelmä (0 ja 1).
Ohjelma on joukko käskyjä, jotka kertovat tietokoneelle mitä sen pitää tehdä. Käskyt ovat ohjelman yksittäisiä askeleita tai operaatioita. Konekieli: käännettyjä käskyjä jotka tietokone ymmärtää.

3 Sukupolvet 1. sukupolvi:
Konekieli - binäärinen kieli, joka on suunniteltu tietylle tietokoneen mallille. 2. sukupolvi: Assembly kieli – korvataan muistisääntöön perustuvat operaatio koodit ja osoitteet, käännetään konekielelle assemblerilla. mov al, 061h

4 Sukupolvet …jatkuu 3. sukupolvi: Proseduraalinen kieli
käännetään konekielelle joko kääntämällä tai tulkkaamalla. Esim.: COBOL IDENTIFICATION DIVISION. Program-Id. Hello-World. ENVIRONMENT DIVISION. DATA DIVISION. PROCEDURE DIVISION. Para1. DISPLAY "Hello, world.". Stop Run.

5 Sukupolvet …jatkuu 4. sukupolvi:
Ei-proseduraalinen kieli. Kerrotaan mitä tehdään, mutta ei kuinka. Järjestys ei ole tärkeä. Käännetään konekielelle. Esim.: FOCUS Lista ohjelmointikielistä aakkosittain (ainakin osa niistä)

6 Algoritmi Yleisyys: ei laadita joitain tiettyjä syöttötiedon arvoja varten. Täydellisyys: otetaan huomioon kaikki mahdolliset tilanteet. Yksikäsitteisyys: kutakin tilannetta varten on oltava täsmälleen yksi toimintamalli.

7 Vuokaavio toiminto data yhdistin aloitus/lopetus valinta

8 Ohjelman logiikka: peräkkäisyys valinta toisto
ohjelman käskyrivit toistetaan siinä järjestyksessä kuin ne ovat. valinta ohjelmassa valitaan kahdesta tai useammasta vaihtoehdosta suoritettavaksi se, minkä ehto toteutuu. toisto jotain ohjelman osaa toistetaan tietty määrä kertoja, tai kunnes toiston ehto toteutuu.

9 Lisää termejä: Aliohjelma
pääohjelman osia, joita kutsutaan pääohjelmasta Lähdekoodi korkean tason ohjelma, joka on ohjelmoijan laatima. Objektikoodi toinen nimitys konekieliselle koodille.

10 Termit jatkuvat Kääntäjä Tulkki
kääntää lausekielisen ohjelman tietokoneen ymmärtämään muotoon. Käännöksestä saadaan konekielinen tiedosto, joka voidaan suorittaa useamman kerran. Tulkki tulkkaa lausekielisen ohjelman joka kerta uudelleen, joten siitä ei jää pysyvää tiedostoa.

11 Testaus: Ohjelmien testaus pitää aina tarkastaa ennen kuin ne otetaan tuotanto käyttöön. Testaustapoja on useita, riippuen testattavasta kohteesta (aliohjelma, ohjelma, järjestelmä jne.). Aliohjelma on pienin testattava kokonaisuus. Erilaisia testejä: musta-, lasi- ja harmaalaatikko CASE: Sovellusohjelman suunnittelu

12 Web-ohjelmointi HTML Web ohjelmointi on muutakin kuin web sivujen tekemistä. Nykyisin web sivut ovat dynaamisia ja usein niiden sisältö vaihtuu kävijän mukaan. Sisällön vaihtuminen ei aina tarkoita ohjelmointia, vaan perustuu muihin teknisiin toteutustapoihin. Perusohjelmointi lähtee liikkeelle HTML kuvauskielestä. Sillä saa aikaiseksi perussivuja. Esimerkkejä

13 Web-ohjelmointi CSS HTMLää on täydennetty ns. CSS tyylikielellä, jolla web sivut saadaan näyttämään paremmilta. Esimerkkejä Kun HTML ei pysty tarjoamaan kaikkea tämän päivän web sivuille, niin se korvataan vähitellen HTML5:llä. HTML5 tukee viimeisintä multimediaa.

14 Web-ohjelmointi Selain / palvelin
Ohjelmointia web ympäristössä voidaan tehdä sekä selain- että palvelin puolella. Selain puolen ohjelmointia JavaScriptiä, DHTMLää, AJAxia jne. Palvelin puolen ohjelmointia SQL, PHP, ASP.NETiä

15 Web-ohjelmointi PHP on tehokas työkalu dynaamisten ja interaktiivisten web sivujen tekoon. PHP:tä voidaan käyttää useilla eri alustoilla ja käyttöjärjestelmillä. PHP ja SQL löytyvät mm. XAMPP paketista.

16 Web-ohjelmointi JavaScript
on Web-ympäristössä käytettävä komentosarjakieli. JavaScriptin tärkein sovellus on mahdollisuus lisätä Web-sivuille dynaamista toiminnallisuutta. Esimekkejä


Lataa ppt "Ohjelmointi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google