Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Rajapintojen käyttöönottohankkeet Jyväskylässä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Rajapintojen käyttöönottohankkeet Jyväskylässä"— Esityksen transkriptio:

1 Rajapintojen käyttöönottohankkeet Jyväskylässä
Kuntien paikkatietoseminaari Paikkatietopäällikkö, Jyväskylän kaupunki Janne Hartman

2 Esityksen sisältö KuntaGML-hankkeen tulosten hyödyntäminen
WMS-palvelu KRYSP-hankkeen toteutuksen testaus ja käyttöönotto Suunnitelmia ja odotuksia

3 KuntaGML-rajapintojen käyttö
Kantakartan ja asemakaavan lajivastaavuudet määritelty. Pääsääntöisesti vastaavuus löytyy selkeästi, mutta osassa jää tulkinnan varaa. Käytännössä tarkoittaa sitä, että eri organisaatiot tulkitsevat eri tavalla ja lopputulos ei ole sama. Asemakaavan skeemassa enemmän ongelmia. Kaikki ongelmat eivät korjaantuneet KRYSP-hankkeessa.

4 KuntaGML-rajapintojen käyttö
Kuntien yhdistymisvaiheessa harkittiin kantakartan tietojen siirtoon KuntaGML tapaa. (Jyväskylä: Tekla Xcity, Jyväskylän mlk: Logican FactaMap) Skeema ei kuitenkaan taipunut siihen. Varsinkin omien erikoisuuksien vienti ei onnistunut. Toistaiseksi ei muutakaan käyttöä skeemoille ole löytynyt.

5 KuntaGML-rajapintojen käyttö
KuntaGML-projektissa toteutettiin Xcity-ympäristöön myös WFS- ja WMS-rajapinnat. Näistä on hyödynnetty WMS-rajapintaa. WMS-rajapinnan kautta jaettu aineisto ei ole kuitenkaan KuntaGML-määrittelyn mukaista, vaan on jaettu internet karttapalveluun tehtyjä karttatyyppejä.

6 KuntaGML-rajapintojen käyttö
WMS:n kautta jaetaan: Maastokartta (=kantakartta), ajantasa-asemakaava, ilmakuvat, opaskartta, kaupunginosat, äänestysalueet, postialueet, ulkoilukartta, linja-autoreitit. Näiden käyttö kaupungin sisällä MapInfossa ja ArcGIS:ssa. Samat tiedot löytyvät myös Paikkatietoikkunasta. Elisa koekäyttää meidän WMS-palvelua.

7 Teklan KRYSP-toteutuksen testaus ja käyttöönotto
Marras-joulukuussa 2010 Jyväskylä testasi Teklan KRYSP-toteutuksen tietopalvelutoiminnallisuuden ja ympäristö-osion rajapinnan Teklan avustuksella saimme käyttöön koko rajapintatoteutuksen. Hyvät valmiudet nopeaankin käyttöönottoon Xcityn 6.80 version asennus, tässä versiossa mukana Teklan KRYSP-toteutus

8 Odotuksia ja suunnitelmia
Kokoava tietopalvelu, ensimmäinen todellinen mahdollisuus hyödyntää rajapintoja. Rajapintojen hyödyntäminen sähköisissä palveluissa. Nykyiset Teklan toteuttamat sähköiset palvelut muutetaan hyödyntämään KRYSP-rajapintoja (?). Odotetaan myös sähköistä kauppapaikkaa aineistojen myyntiin henkilöasiakkaille (vrt. kokoava tietopalvelu)

9 Odotuksia ja suunnitelmia
Jyväskylään hankitussa Logican kevyeen liikenteen reittioppaassa suunnitellaan hyödynnettäväksi KRYSP-rajapintoja (osoitteet, verkkotopologia jne.) Kyselyjä tullut WFS- ja WMS-palveluista. Mietinnässä hinnasto ja palveluiden tarjoaminen. Pystytäänkö takaamaan 24/7 taso ja nopeat vasteajat?


Lataa ppt "Rajapintojen käyttöönottohankkeet Jyväskylässä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google