Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun prosessikuvaukset ja prosessien laatukriteerit 1 Opintojaksoreklamaatio Prosessin nimiKuvaus luotu Opintojaksoreklamaatio.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun prosessikuvaukset ja prosessien laatukriteerit 1 Opintojaksoreklamaatio Prosessin nimiKuvaus luotu Opintojaksoreklamaatio."— Esityksen transkriptio:

1 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun prosessikuvaukset ja prosessien laatukriteerit 1 Opintojaksoreklamaatio Prosessin nimiKuvaus luotu Opintojaksoreklamaatio – opintojaksoon liittyv ä negatiivinen ad hoc palaute, joka ei tule virallisen opintojaksopalautej ä rjestelm ä n kautta 9.1.2008 jpl Vastuuhenkil ö (t)Kuvaus viimeksi p ä ivitetty Juha P. Lindstedt, juha.lindstedt@haaga-helia.fi1.2.2008 jpl Prosessin hyv ä ksyj ä Hyv ä ksytty Johtoryhm ä, kehitysjohtaja1.2.2008

2 Opintojaksoreklamaatio Opintojaksoreklamaatio – opintojaksoon liittyvä negatiivinen ad hoc palaute, joka ei tule virallisen opintojaksopalautejärjestelmän kautta Opintojakson kehittämistyö tapahtuu HAAGA-HELIAssa opintojakson palautejärjestelmän puitteissa, josta on oma prosessikuvauksensa. On kuitenkin tilanteita, joissa opiskelijat ad hoc reagoivat opintojaksoa koskevaan ongelmaan joko suullisella tai kirjallisella negatiivisella palautteella, jota tässä kutsutaan opintojaksoreklamaatioksi. Tämä kuvaus koskee vain HAAGA-HELIAn tutkintokoulutusta. Kuvaus ei koske opintojakson arvosanan oikaisupyyntöjä tai muita tutkintolautakunnan päätettäväksi meneviä asioita. Reklamaatio voi koskea esimerkiksi opintojakson tavoitteita, toteutusta tai arviointiperusteita. Opintojaksoreklamaatiot pyritään käsittelemään mahdollisimman nopeasti ja normaalin virkatiejärjestelmän puitteissa, jotta korjaavat toimet voidaan tehdä opintojakson kuluessa. Seuraavassa prosessikuvauksessa on esitetty tavalliset toimijat ja käsittelytasot. Periaate on se, että ongelmallinen asia pyritään selvittämään mahdollisimman lähellä opintojakson operatiivista toimintakenttää, eli toimijat ovat: opiskelijat, opettaja(t) ja koulutusohjelmasta vastaava. So. jos reklamaatio koskee itse opintojaksoa, käsittelystä vastaa sen koulutusohjelman, johon opintojakso kuuluu, vastaava. Jos reklamaatio koskee opettajaa, käsittelystä vastaa opettajan lähiesimies. Tämän jälkeen, mikäli ratkaisua ei synny tai asialla on suuri periaatteellinen merkitys, asian käsittelyä jatketaan virkatien mukaisesti (koulutusyksikön johtaja, rehtori). Laatukriteerit: kaikki tapaukset selvitetään oikealla tasolla; opiskelijat eivät ohita virkatietä ja ylemmän tason käsittelijät eivät tee interventioita ohi alemman tason käsittelijän.

3 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun prosessikuvaukset ja prosessien laatukriteerit 3 Opintojaksoreklamaatio Opiskelija tai joukko opiskelijoita keskustelee ongelmallisesta asiasta ja sen ratkaisusta opintojakson opettajan kanssa Asian käsittely siirtyy koulutusyksikön johtajalle Asian käsittely siirtyy koulutusohjelmasta vastaavalle tai opettajan esimiehelle, joka neuvottelee asiasta opettajan ja opiskelijoiden kanssa Opintojaksolla esiintyy ongelma Asia saadaan ratkaistua Opiskelija tai joukko opiskelijoita tiedottaa ongelmallisesta asiasta esim. opettajatuutorille tai opinto-ohjaajalle ja pyytää asian selvittämistä Opiskelija tai joukko opiskelijoita tiedottaa ongelmallisesta asiasta ainejärjestölle ja pyytää asian selvittämistä Opiskelija tai joukko opiskelijoita tiedottaa ongelmallisesta asiasta suoraan koulutusohjelman vastaavalle, yksikön johtajalle tai rehtorille ja pyytää asian selvittämistä Asiaa ei saada ratkaistua Asia saadaan ratkaistua Asiaa ei saada ratkaistua Asia siirtyy rehtorin käsiteltäväksi Asia saadaan ratkaistua Asian käsittely palautetaan kohdassa A mainittuun menettelyyn


Lataa ppt "HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun prosessikuvaukset ja prosessien laatukriteerit 1 Opintojaksoreklamaatio Prosessin nimiKuvaus luotu Opintojaksoreklamaatio."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google