Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

MTK:n valtuuskunnan syyskokous 26.-27.11.2014 Maaseutuyrittäjyyslinja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "MTK:n valtuuskunnan syyskokous 26.-27.11.2014 Maaseutuyrittäjyyslinja."— Esityksen transkriptio:

1 MTK:n valtuuskunnan syyskokous 26.-27.11.2014 Maaseutuyrittäjyyslinja

2 Nostamme MTK:n yrittäjyysprofiilia Yrittäjän päivä 5.9.2014

3 Vahvistamme verkostoitumista

4 Innostamme ja kannustamme yrittäjyyteen https://www.youtube.com/watch?v=3kCmeoxigG0

5 Lomitus työhyvinvointipalveluna

6 STM perui 5 milj. säästövaatimuksen vuodelle 2015 – aikaisemmat säästöt toteutuneet monikertaisena. STM hakee lomitus työryhmälle jatkoaikaa vuoden 2015 kesäkuulle. Komission valtiontuen suuntaviivojen huomioiminen lisätään työryhmän toimeksiantoon, hallinnon ja etuuksien kehittämisen lisäksi.

7 Sukupolvenvaihdosten edistäminen maaseudun yrityksissä Luopumistuelle jatkoa, hallituksen esitys luopumistukijärjestelmän jatkamisesta vuosille 2015-2018 eduskunnassa käsiteltävänä. Yrittäjien sukupolvenvaihdosten verohuojennukset välttämättömiä, jotta tulevaisuuden maa- ja metsätaloudenharjoittaja sekä muut yrittäjät pystyvät jatkamaan yritystoimintaa maaseudulla.

8 Verotuksella kannustettava yrittäjyyteen Pääomatuloverokannan kiristykset eivät saa kohdentua yritystoiminnalliseen tuloon, kuten elinkeinotoiminnan ja maatalouden tuloon, metsätaloudesta saatavaan tuloon tai henkilöyhtiön osakkaan tulo-osuuteen. Kiinteistöveroa ei saa laajentaa maa- ja metsätalousmaahan. Biotalouteen syntyviä työpaikkoja ei Suomella ole varaa vaarantaa.

9 Bioenergia on maaseudun mahdollisuus MTK:n tavoitteena, että Suomessa on 100 % energiaomavaraisuus vuonna 2040 - edellyttää kotimaisen energiatuotannon kolminkertaistamista. Mahdollista, kun kotimaiset bioenergian raaka-aineet otetaan käyttöön – puulla, turpeella ja peltobioenergialla voidaan tuottaa 60 % Suomen energiatarpeesta (210 TWh). Edellyttää, että bioenergiaa tuottavien maaseudun yritysten kilpailukykyyn satsataan yhteiskunnan toimesta.

10 Green Care – osana biotaloutta Valtakunnallinen koordinaatiohanke – laatukriteerit, viestintä, alan tunnettuisuuden lisääminen. Creen Care- osaamisen lisääminen – koulutushankkeen verkostossa yli 10 koulutusorganisaatiota, tehdään peruskoulutuspaketti. Hevosavusteinen toiminta on yksi Green Care -toiminnan edelläkävijöistä Suomessa. Hevosyrittäjyyden mahdollisuudet ja edistäminen tärkeää – 3000 yritystä ja työllistää osa- tai kokoaikaisesti arviolta noin 15 000 henkilöä.

11 Eroon keskittävästä politiikasta – biotaloudella koko maa kasvuun Biotalous rakentuu alue- ja paikallistalouksien vahvuuksiin - edellyttää niiden tietoista kehittämistä. Paikalliset ja alueelliset menestystekijät erilaisia kuin kasvukeskusten – biotalouden raaka-aineet maaseudulla. Hajautettu yhdyskuntarakenne vastaa kestävän kehityksen haasteeseen. Biotalous edellyttää osaamista – koulutusmahdollisuuksista pidettävä huolta.

12 Kiitos!


Lataa ppt "MTK:n valtuuskunnan syyskokous 26.-27.11.2014 Maaseutuyrittäjyyslinja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google