Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti."— Esityksen transkriptio:

1 Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti

2 Mielikuvaharjoittelu

3 Kuinka moni käyttää mielikuvaharjoittelua hyödyksi harjoittelussaan?

4 Perusteet Mielikuvien muodostaminen on kaiken motorisen oppimisen pohja, koska urheilijalla tulee olla oikea mielikuva suorituksesta, jos hän haluaa oppia uusia taitoja. Mielikuvat voivat olla sisäisiä tai ulkoisia. Sisäinen mielikuva: Näkee suorituksen omista silmistään ja on tekemässä sitä. Tässä haetaan enemmän tuntemuksia ja emootioita. Ulkoinen mielikuva: painottuu tekniseen suoritukseen ilman tuntemuksia ja urheilija näkee jonkun muun tekevän suorituksen.

5 Mielikuvaharjoittelulla voidaan vaikuttaa Itseluottamukseen Motivaatioon Keskittymiseen Tunteiden hallintaan Tehostaa tekniikan harjoittelemista Parantaa pelikäsitystä Valmistautua kilpailuihin Keino työskennellä loukkaantumisten aikana Auttaa ongelma tilanteiden ratkaisemisessa

6 Tehtävä

7 Itseluottamukseen vaikuttaminen Itseluottamusta kohottaessa urheilija visualisoi onnistuneita suorituksia tai onnistumisen hetkiä. Urheilija pystyy myös kääntämään mielikuvissa epäonnistuneet suoritukset onnistuneiksi.

8 Motivaatioon vaikuttaminen Motivaatiota kohottaessa urheilija kuvittelee itsensä, miltä hän näyttää kun on onnistunut tavoitteessaan. Esimerkki: Urheilija kuvittelee itsensä onnistumassa vaikeassa harjoituksessa.

9 Keskittymiseen vaikuttaminen Keskittymistä parantaessaan urheilija visualisoi, mitä hän haluaa tehdä sekä kuinka hän reagoi erilaisiin tilanteisiin. Urheilija voi kuvitella tilanteita, joissa hänellä usein karkaa keskittyminen sekä onnistua näissä tilanteissa palauttamaan keskittyminen takaisin olennaiseen. Kaikki mielikuvaharjoitukset parantavat keskittymistä.

10 Tunteiden hallintaan vaikuttaminen Tunteiden hallintaa voidaan kehittää visualisoimalla onnistuneita suorituksia, ja sieltä tunteiden hakemisella sekä ankkuroimalla niitä. Ankkurointi = Ulkoisen tai sisäisen ärsykkeen alitajuista kytkemistä tunnetilaan tai toimintaan.

11 Teknisten taitojen ja pelikäsityksen parantaminen Teknisten taitojen harjoittelu mielikuvien kautta onnistuu, kun urheilija käy suorituksen tai teknisen osan suorituksesta mielikuvissaan tarkasti läpi ennen suoritustaan. Pelikäsitystä parantaessa urheilija käy mielikuvissaan läpi erilaisia tilanteita ja kuinka hän toimii niissä.

12 Valmistautuessa, loukkaantuneena ja ongelmia ratkaistaessa Kilpailuun valmistautumiseen käytettävässä mielikuvaharjoittelussa urheilija käy läpi rutiininsa, ympäristönsä sekä suorituksensa kilpailussa. Loukkaantuneet urheilijat pystyvät hyödyntämään mielikuvaharjoittelua siten, että käyvät läpi mielessään omia kilpailu- tai harjoitussuorituksiaan. Suorituksen ongelmia ratkaistaessa urheilija käy läpi kriittiset pisteet ja sen jälkeen näkee itsensä onnistuvan niissä.

13 Mielikuvaharjoituksen tekeminen


Lataa ppt "Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google