Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mihin Vanhan Testamentin kertomukseen kuvat liittyvät? Mitä muita Vanhasta Testamentista tuttuja kertomuksia muistatte?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mihin Vanhan Testamentin kertomukseen kuvat liittyvät? Mitä muita Vanhasta Testamentista tuttuja kertomuksia muistatte?"— Esityksen transkriptio:

1 Mihin Vanhan Testamentin kertomukseen kuvat liittyvät? Mitä muita Vanhasta Testamentista tuttuja kertomuksia muistatte?

2 Mitä ajattelette kertomuksesta? Entä muista Vanhan testamentin tarinoista? –Miten eri aikoina syntyneisiin teksteihin tulisi suhtautua? –Kuinka kirjaimellisesti ne tulisi ottaa? –Mitä tarkoitetaan, kun sanotaan alkukertomusten olevan myyttejä? –Mikä on myytin uskottavuus? –Voiko myytti olla totta?

3 Ketkä voisivat olla nykypäivän profeettoja?

4 Artistit, Kirjailijat Näyttelijät Poliitikot …

5 Profeetat Mitä mieltä olette profeettojen toiminnasta? Mistä asioista nykyään pitäisi puhua? Miten ihmiset reagoivat ihmisiin, jotka ajavat oikeudenmukaisuutta ja tasa- arvoista yhteiskuntaa?

6

7 Tuttuja jo entuudestaan? Mikä ajankohtainen, kiinnostava, outo, vanhentunut..? Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu…Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Kaikella on määrähetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla. Aika on syntyä ja aika kuolla, aika on istuttaa ja aika repiä maasta, aika surmata ja aika parantaa, aika on purkaa ja aika rakentaa Sillä missä on paljon viisautta, siellä on paljon huolta, ja joka tietoa lisää, lisää tuskaa. Turhuuksien turhuus, sanoi Saarnaaja, turhuuksien turhuus, kaikki on turhuutta! Sillä ihmisten ja eläinten kohtalo on yhtäläinen: samalla tavoin kuolevat molemmat, yhtäläinen henki on kaikilla. Ihmisillä ei ole etusijaa eläimiin nähden, kaikki on turhuutta. Herra antoi, Herra otti, kiitetty olkoon Herran nimi! Pese minut puhtaaksi rikoksestani ja anna lankeemukseni anteeksi. Minä tiedän pahat tekoni, minun syntini on aina minun edessäni. Tyhmyri tukehtuu omaan raivoonsa, typeryksen surmaa oma vimma. Mene, laiskuri, muurahaisen luo, katso sen aherrusta ja ota opiksesi. Onnellinen se, joka on löytänyt viisauden, se, joka on tavoittanut tiedon, sillä parempi on viisaus kuin hopea, tuottoisampi on tieto kuin kulta.


Lataa ppt "Mihin Vanhan Testamentin kertomukseen kuvat liittyvät? Mitä muita Vanhasta Testamentista tuttuja kertomuksia muistatte?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google