Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Toimintaympäristö ja muutokset - laajimmillaan koko globaali internet, World Wide Web - varsinainen internet 1970-luvulla -globaali läpimurto 1994-95.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Toimintaympäristö ja muutokset - laajimmillaan koko globaali internet, World Wide Web - varsinainen internet 1970-luvulla -globaali läpimurto 1994-95."— Esityksen transkriptio:

1

2

3 Toimintaympäristö ja muutokset - laajimmillaan koko globaali internet, World Wide Web - varsinainen internet 1970-luvulla -globaali läpimurto 1994-95 - Suomi siirtyi internet-tilaston kärkeen jo vuonna 1996

4 Internetin käyttö globaalisti - maailmassa yli 300 miljoonaa tietokonetta internetissä (arvio) - yli miljardi internetin käyttäjää

5 Laajakaistaliittymien määrä Lähde: Tietoyhteiskuntaneuvoston raportti (Viestintävirasto)

6 Internetin käyttö Suomessa (Lähde: TNS Gallup, Netrack maaliskuu 2004) - kolme suomalaista neljästä (75%) käytti säännöllisesti internetiä - 15-50 vuotiaista melkein kaikki käyttivät (93%) säännöllisesti

7 Internetin kehitys Suomessa - edelleen maailman nopeinta - merkitsee toimintaympäristön nopeaa laajenemista, mutta myös seurakuntien kotisivujen potentiaalisten vierailijoiden määrän kasvua!!!

8 Internet – uhka, haaste vai mahdollisuus? - tietoa hyvästä ja pahasta! - uskontojen ja kulttien koko kirjo - haluammeko tarjota apuamme ja julistaa maailman parasta sanomaamme myös internetissä?

9 Kuinka seurakunta viestii ja kommunikoi? - noin sadalla jonkinlaiset kotisivut - kotisivujen perustamiseen ja ylläpitoon ei tarvita tietokonealan osaamista!!!

10 Tulevaisuus? - seurakunnissa ja herätysliikkeessä ei olla vielä herätty internetin tuomiin mahdollisuuksiin = rajattomat! - ”Jotkut näkevät asiat sellaisina kuin ne ovat ja kysyvät miksi. Minä unelmoin asioista, joita ikinä ei ole ollut, ja kysyn miksi ei.”

11 Internetin haaste sielunhoidossa - viestinnässä asia (sanallinen) 10%, oheisviestintä (sanaton) 90%! - ei tunne, kuule eikä näe ihmistä…

12 Sielunhoitotarpeen syntyminen - syntiinlankeemuksessa tapahtuneen Jumala-suhteen katkeaminen (1. Moos 3. luku) - ”Niin Herra Jumala ajoi ihmisen pois Eedenin puutarhasta…” - tapahtui ”hylkääminen”, jonka seurauksena perusturvattomuus

13 Sielunhoidon raamatullinen motto - ”Hoivatkaa sen tähden toinen toistanne, niin kuin Kristuskin on teidät hoivaansa ottanut Jumalan kunniaksi.” (Room. 15:7).

14 Sielunhoidon teologiaa - Jumala ei automaattisesti paranna – ainoastaan synnin sairauteen on varma lääke! - Jumala ei rankaise ketään – rangaistus on jo kärsitty - Jumala ei ole sitoutunut poistamaan kärsimystä – ”nyt jo mutta ei vielä”

15 Sielunhoidon perustehtävä on palauttaa ihmisen yhteys 1.Jumalaan 2.itseensä 3. lähimmäisiinsä

16 Sielunhoitaja auttaa ihmistä 1.tunnistamaan 2. tunnustamaan 3.työstämään

17 Sielunhoitaja… - pyrkii rakentamaan siltaa ihmisen ja Jumalan välille siten, että ihminen voisi jälleen kokea Jumalan armon, anteeksiantamuksen ja rakkauden. - jakaa luokseen hakeutuneen ihmisen kokemus ja elämäntilanne - menemättä kuitenkaan samaan suohon (empatia/sympatia).

18 Sielunhoidon kohtauspiste - Sielunhoito tapahtuu aina kahden ulottuvuuden, ihmisten sekä Jumalan ja ihmisten välisessä, kohtauspisteessä – ristillä!

19 Sielunhoitaja EI… - vedä (=edellä) tai työnnä (=takana) – sielunhoitaja on rinnallakulkija! - sanele, pakota tai manipuloi - utele tai kerro omia huoliaan -kauhistele tai päivittele

20 Sielunhoidon luottamuksellisuus - Sielunhoitaja EI KOSKAAN kerro sielunhoitotilanteessa saamiaan tietoja kolmannelle osapuolelle! - ei sido asioistaan kertovaa ihmistä, vaitiolovelvollisuuskin koskee ainoastaan sielunhoitajaa itseään

21 ”Älä jää yksin!” - sielunhoidollisesti ja terapeuttiselta kannalta katsoen pahin asia on puhumattomuus, ongelmista ja traumoista vaikeneminen! - masentunutta tms. voi rohkaista puhumaan luotetulle ystävälle, pastorille, ammattiauttajalle tai terveyskeskuslääkärille (usein)

22

23


Lataa ppt "Toimintaympäristö ja muutokset - laajimmillaan koko globaali internet, World Wide Web - varsinainen internet 1970-luvulla -globaali läpimurto 1994-95."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google