Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ottelukierrosten järjestys SJAL tuomarikoulutus 2013.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ottelukierrosten järjestys SJAL tuomarikoulutus 2013."— Esityksen transkriptio:

1 Ottelukierrosten järjestys SJAL tuomarikoulutus 2013

2 Ottelukierrokset Olympiakierros – Tähtäinjousen 70-metrin ottelukierros Taljajousen ottelukierros Sisäammunnan ottelukierros Vastaavat kierrokset joukkueille

3 Olympiakierros Karsintakierroksen 104 parasta ampujaa jatkaa. – Jos ampujia on vähemmän, täytetään ampujat karsintakierroksen määräämässä järjestyksessä kaavioon ja ilman vastustajaa olevat saavat vapaakierroksen. Joukkueissa karsintakierroksen 16 parasta joukkuetta jatkaa vastaavasti.

4 Olympiakierros Ammuntamatka on 70 metriä (60 metriä kadeteilla). Pudotuskierrokset ammutaan settiammuntana yhtä aikaa. Finaalikierroksille jatkaa pudotuskierrosten kahdeksan parasta ampujaa. – Ammutaan vuoroammuntana.

5 Taljajousen ottelukierros Kuten Olympiakierros, mutta ammutaan 50 metrin matkalta 80cm 6-renkaiseen spottiin. Pudotuskierroksilla ammutaan settiammunnan sijaan viisi kolmen nuolen sarjaa ja lasketaan näiden yhteistulos.

6 Sisäammunnan ottelukierros Karsintakierroksen 32 parasta kilpailijaa jatkaa pudotuskierroksille. Finaalikierroksille jatkaa pudotuskierrosten kahdeksan parasta. – Ammutaan vuoroammuntana. Joukkuekilpailussa pudotuskierroksille pääsee 16 parasta joukkuetta.

7 Sisäammunnan ottelukierros Ammutaan 18 metrin matkalta 40 cm tauluihin. Ammutaan aina luokan viralliseen tauluun. – Y, N, 20, 17 sekä taljajousella 17-luokasta ylöspäin taulu on spotti. Muilla 10-renkainen. – SM-kilpailujen yleisissä luokissa ja joukkuekilpailussa käytetään pystyspottia.

8 Tasatilanteet karsintakierroksella Ulkoammunnassa – Kymppien määrä (sisältäen sisäkympit) – X:ien määrä (sisäkympit) Sisäammunnassa – Kymppien määrä – Ysien määrä Jos nämä ovat tasan, on ampujien sijoitus sama, mutta järjestys pudotuskaavioon ratkaistaan kolikolla.

9 Tasatilanteet karsintakierroksella Jos tasatilanne vaikuttaa pääsyyn pudotuskierroksille (tai vapaakierroksille) ammutaan uusintanuoli. – Ammutaan etäisyydeltä, joka oli viimeisenä karsintakierroksella. Yksilöampuja ampuu omaan taustaan Ammuttaessa spotteihin, hän ampuu sijainniltaan vastaavaan spottiin (A, B, C tai D). Ampuu yhden nuolen, aikaa on 40 sekuntia.

10 Tasatilanteet karsintakierroksella Joukkue ampuu joko yhteen tauluun tai samaan taustaan kolmion muotoon asetettuihin kolmeen 80 cm spottiin. – Ampujat valitsevat kuka ampuu mihinkin spottiin. Sisäammunnassa käytetään spottitaulua. Jokainen ampuja ampuu yhden nuolen. Käytettäessä spotteja, jokainen ampuu omaan spottiinsa.

11 Tulokset 1/8 kierroksella pudonneiden sijaluku on 9. 1/16 pudonneiden sijaluku on 17. 1/32 kierroksella pudonneiden sijaluku on 33. 1/48 kierroksella pudonneiden sijaluku on 57. ¼ kierroksella pudonneiden sijaluku määräytyy ensisijaisesti settipisteiden, tämän jälkeen viimeisen ottelun kumulatiivisten pisteiden mukaan. – Jos ovat tasan niin sijaluku on sama. Ottelukierroksilta karsiutuneiden sijaluku menee karsintakierroksen sijaluvun mukaan.


Lataa ppt "Ottelukierrosten järjestys SJAL tuomarikoulutus 2013."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google