Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kauneuden käytänteet 14.11.2008 HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kauneuden käytänteet 14.11.2008 HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa."— Esityksen transkriptio:

1 Kauneuden käytänteet 14.11.2008 HL-N

2 n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa useamman tunnin peräkkäin ja jakson aikana opettajien vaihtuvuus mahdollisimman pieni n Arvioinnit tehdään jokaisen modulin jälkeen nPoissaoloseurannan lisäksi tieto kulkee ohjaavilta opettajilta RO:lle nopeasti ja opiskelijat on sitoutettu ilmoittamaan poissaoloista nPoissaoloihin reagoidaan nopeasti Opetuksen avustajat, jotka auttavat ryhmänohjaajaa esimerkiksi poissaolojen selvittämisessä Erittäin tiivis yhteistyö ryhmänohjaajan ja OH-tiimin kesken, opiskelijalähtöisyys Kaikille opiskelijoille tehdään HOPS ja he tietävät ensimmäisten viikkojen jälkeen mitä opintoja on missäkin jaksossa tulossa Todellisia vaihtoehtoja suorittaa rästiin jääneitä kursseja, joustavuus Opettajien yhteiset käytänteet APUNA LÄPÄISYYN

3 VALMISTUVIEN OHJAAMINEN Säännölliset HOPS-keskustelut, jolloin sekä ohjaaja, että opiskelija tietävät, miten opinnot etenevät. Vaikka opiskelijat ovat täysi-ikäisiä, niin ohjauskeskusteluja on hyvä pitää yllä mahdollisimman usein. Lukuvuoden alussa RO tarkistaa, että kaikkien hyväksiluvut ovat kohdillaan ja aiempien vuosien arvioinnit löytyvät opintokortista. Jos hylättyjä kursseja on, niin ryhmänohjaaja yhdessä opon kanssa miettivät hyvissä ajoin ne keinot, joilla kurssit saadaan suoritettua. Ryhmään kannattaa pitää yhteyttä myös TOP-jaksojen ja Y-jaksojen aikana vaikka sähköpostitse, että opiskelu tuntuu ohjatulta ja kontrolloidulta, vaikka se ei tapahdu tutussa ympäristössä opettajien valvovan silmän alla. RO-tunnit säännöllisesti. Ryhmänohjaajan ja opon tiivis yhteistyö.

4 VALMISTUVIEN OHJAAMINEN Myös neljännen vuoden opiskelijoilla säilyy sama ryhmänohjaaja, vaikka opon rooli tuleekin heidän kohdallaan vähän suuremmaksi. Opintokortit jaetaan säännöllisesti ja varmistetaan se, että kaikki saavat ajan tasalla olevat tiedot suoritetuista kursseista. Kauneuden ryhmänohjaajat sitoutuvat työhönsä ja huolehtivat, että oman ryhmän opiskelijat käyvät koulua ja suorittavat kursseja sovitusti. Heti alussa tehdään pelisäännöt selviksi ja opiskelijoiden odotetaan niitä noudattavan, kuten esimerkiksi ilmoittamisvelvollisuutta poissaoloista. Tämä tyyli jatkuu ensimmäisestä päivästä viimeiseen. Vahva aikuisuus näkyy. On hyvä, jos opiskelijan kotiväkeen voi olla yhteydessä opiskeluun liittyvissä asioissa täysi-ikäisyydestä huolimatta ja siihen pyritään.


Lataa ppt "Kauneuden käytänteet 14.11.2008 HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google