Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

1. Median korostama seksuaalisuus painostaa nuoria hankkimaan kokemuksia. Seksikokemuksia saadaan yhä nuorempina. TV-ohjelmissa ja mainoksissa seksiä/seksuaalisuutta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "1. Median korostama seksuaalisuus painostaa nuoria hankkimaan kokemuksia. Seksikokemuksia saadaan yhä nuorempina. TV-ohjelmissa ja mainoksissa seksiä/seksuaalisuutta."— Esityksen transkriptio:

1

2 1. Median korostama seksuaalisuus painostaa nuoria hankkimaan kokemuksia. Seksikokemuksia saadaan yhä nuorempina. TV-ohjelmissa ja mainoksissa seksiä/seksuaalisuutta näkyy päivittäin. Jokainen kuitenkin kehittyy omaa tahtia, eikä siis massan mukana pidä mennä tässäkään.

3 2. Väliaivojen pohjassa (hypotalamus) aivolisäke ”käynnistää” kivekset tai munasarjat. Tästä alkaa murrosikä eli puberteetti.

4 3. Tärkein ihmisen lisääntymiselin on aivot.

5 4. Runsas ja monipuolinen ravinto jouduttaa kasvua. Näin ihminen kehittyy yhä varhaisemmin biologisesti sukukypsäksi. 13-vuotias voi olla biologisesti sukukypsä, mutta ei ole henkisesti kypsä vanhemmaksi. Teini on itsekin vasta lapsi.

6 5. Sukupuolihormonit valmistuvat sukurauhasissa: Testosteroni kiveksissä Estrogeeni munasarjoissa

7 6.

8 7. Sukupuolitauti selviää vain lääkärin vastaanotolla. Seksitauti voidaan hoitaa vain lääkärissä käynnillä.

9 8. Sukupuolitaudilta voi välttyä, kun on tietoinen vaaroista. Ainoa ehkäisyväline, joka suojaa tartunnalta, on kondomi.

10 9. Mitä enemmän asioista tietää, sitä myöhemmin seksikokeilut alkavat.

11 10. Kun otsalohko ei vielä täysin kontrolloi käytöstä, seksikokemuksiin päädytään helpommin.


Lataa ppt "1. Median korostama seksuaalisuus painostaa nuoria hankkimaan kokemuksia. Seksikokemuksia saadaan yhä nuorempina. TV-ohjelmissa ja mainoksissa seksiä/seksuaalisuutta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google