Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

arvot ja vuorovaikutus-sopimukset

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "arvot ja vuorovaikutus-sopimukset"— Esityksen transkriptio:

1 arvot ja vuorovaikutus-sopimukset
Iltapäiväkokous

2 Alkupähkinät Monta kasia Marie numeroi pöytäkirjansa käsin. Kirjassa on 100 sivua, joten hän numeroi ne Kuinka monta kertaa hän kirjoittaa numeron 8? Väestönlasku Väestönlaskija kysyy herra Smithiltä tämän talon ovella: ”Minulla on kolme tytärtä. Jos heidän ikänsä kerrotaan keskenään, saadaan naapuritalon numero ja jos heidän ikänsä summataan yhteen saadaan onnenlukuni 13.” Väestönlaskija siirtyy seuraavaan taloon, jonka numero on 36. Hän palaa hetken päästä ja sanoo tarvitsevansa lisätietoa. Herra Smith vastaa kiireisesti: ”En ehdi nyt, vanhin tyttäreni kutsuu minua.” Väestönlaskija kiittää herra Smithiä. Nyt hän tietää Smithin tyttärien iät. Minkä ikäisiä tyttäret ovat?

3 Arvopilvi (hyvä ”pilvikone” osoitteessa www. wordle
Arvopilvi (hyvä ”pilvikone” osoitteessa johdatti arvoihin. Työstövaiheessa pilvi ei ollut näkyvissä, jotta arvoja ei poimittu pilvestä.

4 Arvotimantti Arvo 1 Arvo 5 Arvo 2 Arvo 4 Arvo 3
Jokainen miettii aluksi viisi tärkeintä omaa työarvoaan ja sijoittaa ne timantin sakaroihin. Sitten ruvetaan vertailemaan arvoja toisiinsa, mallissa esim. arvo 1 ja arvo 2. Jos arvo 2 on tärkeämpi, vedetään nuoli siihen suuntaan. Näin käydään arvot läpi ja se arvo, johon osoittaa suurin lukumäärä nuolenkärkiä on tärkein. Seuraavassa vaiheessa kootaan seuraavan dian mukaisesti 3-4 henkilön ryhmiä, jotka tekevät ryhmän jäsenten tärkeimpien arvojen pohjalta ryhmän arvotimantin. Jokainen siis tuo ryhmän timanttiin oman kärkiarvonsa ja sitten yhdessä keskustellen arvotetaan niitä keskenään, jolloin löytyy ryhmän kärkiarvo. Lopuksi käydään yhdessä läpi ryhmien kärkiarvot ja ne muodostavat työyhteisön arvot, joiden pohjalle laaditaan vuorovaikutussopimukset. Arvo 4 Arvo 3

5 Arvotimantin käyttö Mieti 5 omaa arvoa ja vedä nuolet
Kootkaa 3-4 henkilön ryhmissä ryhmän arvotimantti ja vetäkää keskustellen nuolet Tärkeimmiksi arvoiksi muodostuivat:

6 Vuorovaikutussopimus
On osa ammatillisen työyhteisön pelisääntöjä Toimii työkaluna ja ohjenuorana kaikessa vuorovaikutuksessa, myös ristiriitatilanteissa. Ohjaa toimintaa – vaikka ei voida välttämättä sanktioida Kuvaa toimintakulttuuria mm. kumppaneille ja uudelle henkilökunnalle Toimii perehdytyksen välineenä

7 Mihin tarvitaan? Aina on heitä, jotka kyseenalaistavat tehtyjä päätöksiä Vähentää käytäväparlamentarismia / selän takana puhumista Taataan kehittämisrauha Tiedetään, kuinka ja koska saa kritiikkiä antaa Linjaa rekrytointia Kuvaa, mitä tarkoittavat avoimuus, luottamus jne.

8 VUOROVAIKUTUS-SOPIMUS
Sopimustyypit VUOROVAIKUTUS-SOPIMUS OPPILAS-OPPILAS TYÖNT.-OPPILAS HUOLTAJA-TYÖNT. TYÖNT-TYÖNT.

9 Laatiminen Kerratkaa ryhmissä vielä arvot, sillä niiden tulisi olla taustana sopimuksille. Laatikaa selkeät lauseet kuinka me toimimme. Aikataulu Esittely

10 Malli: Pienryhmien kärkiarvot
Luottamus Oikeudenmukaisuus Turvallisuus Kunnioitus ja arvostus Hyväksyminen Oppimisen ilo Ammatillisuus Suvaitsevaisuus Vastuullisuus Arvotimanttityöskentelyn pohjalta muodostuivat nämä kärkiarvot.

11 Malli: Kärkiarvot arvopyramidissa
Ammatillisuus Työn ilo Kunnioitus ja arvostus Hyväksyminen Suvaitsevaisuus Oikeuden- mukaisuus Vastuullisuus Turvallisuus Luottamus Arvoista voidaan laatia ”arvopyramidi”, joka kuvastaa arvojen rakentumista.


Lataa ppt "arvot ja vuorovaikutus-sopimukset"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google