Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 10:15 – 10:45 Plagiointivilppi Suomen korkeakouluissa. Miten laajasta ja tutkitusta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 10:15 – 10:45 Plagiointivilppi Suomen korkeakouluissa. Miten laajasta ja tutkitusta."— Esityksen transkriptio:

1 P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 10:15 – 10:45 Plagiointivilppi Suomen korkeakouluissa. Miten laajasta ja tutkitusta ilmiöstä keskustelemme? Työkäsitteiden määrittelyä: Lehtori Kari Silpiö, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Yliopettaja Erja Moore, KARELIA-ammattikorkeakoulu HAASTE: ”Korkeakoulut pyrkivät osoittamaan tuottamaansa osaamista opiskelijoiden korkeatasoisten ja autenttisten tuotosten avulla.” (Moore 2010)

2 P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 10:45 – 11:15 Hoidetaanko oiretta vai ongelmaa? Miten hyvän tieteellisen kirjoittamisen käytäntöjä voidaan korkeakouluissa tukea? Plagiointia ennaltaehkäisevät menettelyt tutkimuksessa ja opetuksessa Pääsihteeri Sanna Kaisa Spoof, Tutkimuseettinen neuvottelukunta Akatemiatutkija Erika Löfström, Helsingin yliopisto HAASTE: ”En minä tiennyt.” TÄHÄN OLEMME SITOUTUNEET: ”Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tulee huolehtia siitä, että hyvään tieteelliseen käytäntöön perehdyttäminen ja tutkimusetiikan opettaminen ovat kiinteä osa niiden antamaa perus- ja jatko-opetusta.” (TENK 2012)

3 P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 11:15 – 11:45 Plagiointivilpin kohtaaminen ohjaustilanteessa. Mitä tunteita paljastunut vilppi nostaa pintaan, ja minkälaisin edellytyksin työnohjaussuhdetta voidaan jatkaa? Kun arvoperusta ei kanna Yliopistolehtori Anne Nevgi, Helsingin yliopisto Opetuksen kehittämispäällikkö Markku Ihonen, Tampereen yliopisto HAASTE: ”Hyvinvoivan työilmapiirin tekijöitä ovat avoimuus, arvostus, luottamus ja vastuu.” (Työhyvinvoinnin portaat -malli)

4 P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 11:45 – 12:15 Sähköisen plagiaatin tunnistuksen hyödyt ja ongelmat. Missä opintojen vaiheessa sähköinen plagiaatintunnistus on perusteltua ja tarpeellista? Ohjaustyön ekonomiasta ja vaikuttavuudesta Erikoistutkija Jonna Järveläinen, Turun yliopisto Suunnittelija Anna-Kaarina Linna, Oulun yliopisto HAASTE: ”Miten siirtää työn painopistettä mekaanisesta kontrollista yksilölliseen ohjaukseen.”

5 P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 13:15 – 13:45 Ohjaus ja sanktiot. Vilppitapausten hallinnollisten käsittelyohjeiden toimivuus korkeakoulujen sisäisissä ja välisissä käsittelyprosesseissa. Mitä yhteisiä pelisääntöjä ja määrityksiä tarvitsemme? Lakimies Anna Johansson, Aalto-yliopisto Laatukoordinaattori Ole Karlsson, Åbo Akademi HAASTE: ”Jäätyään kiinni yhdessä suomalaisessa yliopistossa henkilö voi hakea jatko-opiskelupaikkaa toisesta yliopistosta ja saattaa tässä vieläpä onnistuakin. ” (Spoof 2012)

6 Click! HAASTE 2: Mihin asti selvitysvastuu ulottuu? P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 13:15 – 13:45

7 P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 13:45 – 14:15 Mitä tavoitteita ja indikaatioita plagioinnin seurannalle voidaan asettaa? Miten tilastoiva seuranta toteutuu? Alkupuheenvuorot ja paneelikeskustelu: Lehtori Kari Silpiö, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Pääsihteeri Sanna Kaisa Spoof, Tutkimuseettinen neuvottelukunta Ylitarkastaja Ilmari Hyvönen, opetus- ja kulttuuriministeriö Puheenvuoroja jakaa erikoissuunnittelija Totti Tuhkanen, Turun yliopisto HAASTE: ”Ongelma on tehtävä näkyväksi, jotta sen hallintaan tarvittava resursointi ja toimenpiteet voidaan perustella.”

8 P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 13:45 – 14:15

9 P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 14:30 – 15:00 Minkälaisin tavoittein referenssitietokantoja kehitetään? Miten asiakkaan, palveluntarjoajan ja kustantajan tarpeet kohtaavat aineistoindeksointeja tehtäessä? Alkupuheenvuorot ja paneelikeskustelu: Erikoissuunnittelija Totti Tuhkanen, Turun yliopisto Asiakaspalvelija Korhonen, IlonaIT Oy Päätoimittaja Johanna Arola, Duodecim Palvelupäällikkö Arja Tuuliniemi, FinELib HAASTE: ”Miten tukea järjestelmäriippumatonta referenssitietokantojen kehittämistä.”

10 P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 3. Ref 2. Ref 1. Ref PT PT-järjestelmä on kehittynyt hakukone, joka suorittaa lähdetekstin ja vertailutekstien samankaltaisuusvertailun. PT osaa käsitellä vaihdettuja sanajärjestyksiä, tehdä vertailuja synonyymisanojen kautta ja vähittäin myös kielestä toiseen. 1. Avoin InternetKymmeniä miljardeja sivuja (sisältää myös backupeja eri vuosilta) 2. Kustannetut julkaisutSatoja tuhansia nimekkeitä 3. Vertaisaineisto: opintosuorituksetSatoja miljoonia dokumentteja 14:30 – 15:00

11 P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 14:30 – 15:00

12 P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 15:00 – 15:30 Raportti pt-järjestelmähankinnoista ja tunnistuspalveluiden organisoinnista. Miten palveluiden asiakkuutta voitaisiin yhdessä kehittää? Alkupuheenvuorot ja paneelikeskustelu: OPI-koordinaattori Paula Merikko, CSC Kehitysasiantuntija Minna Vänskä, AALTO-yliopisto Erikoissuunnittelija Totti Tuhkanen, Turun yliopisto HAASTE: ”Miten saamme selville, mitä oikeastaan tarvitsemme.”

13 P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 15:30 – 16:00 Työskentelyn tulosten yhteenveto. Kysymys yhteistyöverkoston tavoitteista ja organisoitumisesta. Seminaariväki + seminaarin avustajat K, P ja T

14 P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa Tarkentuva tilannekuva ja käsitys yhteisistä kehittämistarpeista ja -mahdollisuuksista.


Lataa ppt "P lagiarismin hallinta ja sähköinen plagiaatintunnistus korkeakouluissa 10:15 – 10:45 Plagiointivilppi Suomen korkeakouluissa. Miten laajasta ja tutkitusta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google