Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tapiolan lukion väistötilaratkaisut. Päätöksentekoprosessi Jotta tulevat lukiolaiset saisivat tiedon ajoissa ja tarvittavat järjestelyt ehditään tehdä,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tapiolan lukion väistötilaratkaisut. Päätöksentekoprosessi Jotta tulevat lukiolaiset saisivat tiedon ajoissa ja tarvittavat järjestelyt ehditään tehdä,"— Esityksen transkriptio:

1 Tapiolan lukion väistötilaratkaisut

2 Päätöksentekoprosessi Jotta tulevat lukiolaiset saisivat tiedon ajoissa ja tarvittavat järjestelyt ehditään tehdä, asia viedään suomenkielisen varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnan päätettäväksi 25.11.2010. kokoukseen. Osana valmisteluprosessia kuullaan henkilökuntaa ja huoltajia. Henkilökunnalta, oppilaskunnalta ja johtokunnalta pyydetään lausunnot. Rakennusvalvonta antaa lausuntonsa väistötilan sopivuudesta lukiokäyttöön. Opetustoimen johtajan esitys lautakunnalle on nähtävillä Espoon verkkosivuilla osoitteessa www. espoo.fi/lautakunnat. 19.11.2010 alkaen.www. espoo.fi/lautakunnat.

3 Miksi väistetään? Tapiolan koulun ja lukion peruskorjausta aikaistetaan sisäilmaongelmien vuoksi. Tapiolan koulu ja lukio siirtyvät väistötiloihin viimeistään syksyksi 2011. Koulun peruskorjaus oli suunniteltu tehtäväksi vuosina 2013-2014, mutta tehdyssä kattavassa kuntotutkimuksessa havaittiin rakennuksessa laajoja mikrobivaurioita. Ongelmat kohdistuvat lähinnä yläpohjan eristetilaan ja ikkunoihin liittyviin rakenteisiin sekä vesikattovuotojen aiheuttamiin ongelmiin seinien sisäpinnoilla. Vaurioituneilla rakenteilla voi olla yhteys sisäilmaan ja tämä voi aiheuttaa käyttäjille terveyshaittaa. Rakennuksessa korjataan välittömästi vesikattovuotojen vaurioittamat sisäseinäpinnat, tiivistetään kriittisiä rakenteita ja tehostetaan siivousta. Sisätilojen terveyshaitan arvioimiseksi tehdään sisäilmamittauksia. Myös luokkakohtaisia sisäilmapuhdistimia voidaan käyttää tarvittaessa. Riskien minimoimiseksi, selvitetään myös rakennuksen ylipaineistamista. Se vähentäisi mahdollisten epäpuhtauksien kulkua vaipparakenteista sisätiloihin. Sisäilmaselvityksissä havaittu rakennuksen puutteellinen ilmanvaihto on jo saatu parannettua riittävälle tasolle. Tapiolan koulun ja lukion kiinteistön kunto on sellainen, että ympäristöterveys katsoo, että tiloja voidaan käyttää opetuskäyttöön korkeintaan kesään 2011 saakka

4 Milloin väistetään? Väistö alkaa viimeistään kesällä 2011. Mikäli ympäristöterveys mittausten perusteella niin katsoo, lähdetään aikaisemmin. Nyt lähdetään siitä, että edellä esitetyillä toimenpiteillä tilanne pysyy sellaisena, että väistetään vasta kesällä 2011. Tapiolan koulun ja lukion peruskorjaus valmistuu alustavan suunnitelman mukaan loppukeväästä 2014. Käytännössä pitää lähteä siitä ajatuksesta, että väistö kestää kolme lukuvuotta.

5 Mikä on tärkeää etsittäessä väistötiloja lukiolle? Oppimisympäristö mahdollistaa opetussuunnitelman mukaisen laadukkaan opetuksen ja jatko-opintokelpoisuuden. Hyvät kulkuyhteydet. Lukiolaiset Tapiolan lukioon tulevat ympäri Espoota ja myös muista kunnista, samoin henkilökunta. Tapiolan lukion opettajat opettavat Tapiolan lukion oppilaita. Koska lukio on luokaton, toimintaa ei ole tarkoituksenmukaista hajauttaa moneen eri paikkaan.

6 Minne väistetään Edellä mainitut kriteerit rajaavat mahdollisia vaihtoehtoja, samoin lukion suuri koko, lähes 600 opiskelijaa. On tyypillistä, että väistötiloja ei aina löydy kyseisen lukion läheisyydestä, vaan joudutaan siirtymään kauemmas.

7 Ehdotus väistötiloista Ehdotuksen mukaan Tapiolan lukio toimisi syksystä 2011 alkaen peruskorjauksen valmistumiseen saakka Nihtisillassa osoitteessa Kutojantie 2. Kyseessä on Nokian entiset koulutustilat. Ne eivät ole samat kuin Kaitaan lukion käytössä olleet väistötilat. Tapiolan koulu ei tule samaan paikkaan. Koulun väistötilajärjestelyistä tiedotetaan tämän tilaisuuden jälkeen omassa tilaisuudessa

8 Kilon Ritari

9 Sijainti

10 Liikenneyhteydet Kiinteistö on hyvien joukkoliikenneyhteyksien päässä. Keran juna-asemalle on 700m. Lisäksi Nihtisillan kautta kulkee useita bussilinjoja, kuten seuraavasta kuvasta näkyy.

11

12 Koulumatkat Lukiolaisten koulumatkakustannuksista vastaavat huoltajat. Myöskään Kaitaan lukion väistötilajärjestelyissä koulumatkoja ei maksettu kaupungin toimesta.

13 Rakennusvalvonta Rakennusvalvonta tutkii tilan sopivuuden lukiokäyttöön. Toistaiseksi ei ole ilmennyt sellaisia seikkoja, jotka muodostaisivat esteen esitetylle ratkaisulle. Rakennusvalvonnan lopullinen lausunto saadaan ensi viikolla.

14 Lopuksi Tapiolan lukion ydin muodostuu ihmisistä, osaavasta henkilöstöstä ja innokkaista lukiolaisista. Nämä perusasiat eivät muutu, vaikka lukio toimiikin väliaikaisesti toisissa tiloissa.


Lataa ppt "Tapiolan lukion väistötilaratkaisut. Päätöksentekoprosessi Jotta tulevat lukiolaiset saisivat tiedon ajoissa ja tarvittavat järjestelyt ehditään tehdä,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google