Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?"— Esityksen transkriptio:

1 Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä? b) Huono? c) Harkitsematon? Kuka tahansa voi auttaa ratkomaan yhteiskuntamme ongelmia. Oletko Sinä Valmis Vaikuttamaan?

2 ”Ei kuulu mulle!” Miks mun pitäis? Onko pakko? Tee ite, mitä mä siitä hyötyisin? Suomessa *850 lippukuntaa *70 000 partiolaista Maailma on täynnä meitä kaikkia koskevia ongelmia jotka odottavat ratkaisuaan. Teillä on mahdollisuus muuttaa maailmaa. Kuinka juuri sinä aiot tehdä sen? Opasnet perustuu suuren ihmismäärän yhteistyöhön.

3 Maailma on pullollaan kaikkia koskevia ongelmia jotka odottavat ratkaisua – ilmastonmuutos, ydinvoima, ilman saasteet kaupungeissa, eläkeiän nostaminen, yleinen terveydenhuolto, organisaatioiden johtamiskulttuuri… Monet ovat olleet halukkaita panostamaan näiden ongelmien ratkaisemiseen, mutta tähän mennessä ei ole ollut käytännön tapaa vaikuttaa. Nyt on kehitetty työkalu. Opasnet on internetissä toimiva avoin työtila, missä jokainen voi jakaa omat tietonsa ja mielipiteensä vaikuttaakseen päätöksentekoon ja ongelmien ratkaisuun. Pystytäänkö Suomen energiantarve täyttämään ilman ydinvoimaa? Islannin tulivuorenpurkaus 2010 ja sen terveysvaikutukset Mitä sinulla on sanottavanasi? Onko sinulla mielipidettä? Se kuuluu meille kaikille!

4 Tule mukaan Opasnetiin! Tule mukaan Opasnetiin! Opasnet perustuu suuren ihmismäärän yhteistyöhön. Siellä voit luoda uusia arviointeja, tulla mukaan jo olemassa oleviin tai lukea valmiita käytännön ongelmien arviointeja. Olemme keränneet Opasnetiin tietoa tärkeäksi kokemistamme aiheista. Nyt on sinun vuorosi kertoa mielipiteesi sinua kiinnostavista aiheista. Kerro meille mikä aihe sinua kiinnostaa tai aloita itse sivun luominen aiheesta! Luo uutta! Kommentoi! Keskustele! Lue! Tutustu!

5 Päättäjillä on tietomonopoli! Tietomonopoli tarkoittaa, että –päättäjä valikoi mitä tietoa päätöksenteossa käytetään, tai –päättäjä valikoi, mitä päätöksenteossa käytetystä tiedosta päästetään julkisuuteen. Tietomonopolista on haittaa: –Päättäjäklikin ulkopuolinen tieto jää hyödyntämättä. –Päätösten valmisteluun jää vähemmän aikaa ja resursseja, kun ulkopuolinen apu torjutaan.

6 Miten tietomonopoli murretaan: 1.Tehdään selväksi, että se joka valmistelee tai päättää ei silti voi määrätä kuka muu saa tietää asiasta tai keskustella siitä. Avoin keskustelu on demokratian ehdoton edellytys. 2.Vaaditaan perusteluja sille, miksei tieto ole vapaasti saatavissa ja käytettävissä. Pidetään huoli, että tieto tästä keskustelusta ja esiin tulleista perusteluista saatetaan kaikkien tietoon. 3.Jos selitykset eivät ole vakuuttavia, vaaditaan tieto saataville heti. Vaatimukset tietenkin esitetään julkisesti. 4.Vaaditaan siirtymistä avoimiin työkaluihin. Jos tähän päästään, avoimuus tapahtuu itsestään normaalin työn myötä. 5.Palkitaan ja kannustetaan niitä, jotka käyttävät avoimia työkaluja ja antavat tietonsa yleiseen käyttöön.

7 fi.opasnet.org Mene Opasnetin pääsivulle fi.opasnet.org ja tutustu: Lue Opasnetin sisältöä Kommentoi ja arvioi Opasnetin sisältöä Osallistu kyselyihin Muokkaa Opasnetin sisältöä Luo uutta Opasnetin sisältöä Voit myös lukea ja vaikuttaa menossa oleviin arviointeihin.

8 Opasnet on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kehittämä tutkimustyökalu www.thl.fi www.opasnet.org jouni.tuomisto@thl.fi Kilke, Lapa, Letto, savu 135jouni.tuomisto@thl.fi


Lataa ppt "Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google