Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013."— Esityksen transkriptio:

1 Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013 Puhujan nimi ja titteli Pvm. | Tapahtuma

2 2 www.healthy-workplaces.eu Ongelman laajuus Miksi työsuojelu on tärkeää? Hyväksi liiketoiminnalle, työntekijöille ja koko yhteiskunnalle. Viime vuosikymmeninä koko EU:ssa on toteutettu huomattavia parannuksia, mutta… Joka vuosi yli 5 500 ihmistä menettää henkensä työpaikalla sattuneessa työtapaturmassa, 159 000 ihmistä kuolee ammattitauteihin (Kansainvälisen työjärjestön arvio) ja tapaturmat ja työperäiset sairaudet maksavat EU:n taloudelle 490 miljardia euroa.

3 3 www.healthy-workplaces.eu Parempi vara kuin vahinko Ehkäisevät toimenpiteet ovat eurooppalaisen lähestymistavan kulmakivi riskien hallinnassa. Riskien ehkäisy on yksinkertaisesti työhön liittyvien riskien hallintaa, jonka perimmäisenä tavoitteena on karsia työtapaturmien ja työperäisten sairauksien määrää.

4 4 www.healthy-workplaces.eu Kampanjan tavoitteet Kampanjassa on seuraavat osa-alueet: kannustaa johtajia osoittamaan johtajuutta ja näyttämään esimerkkiä työsuojeluasioissa aktiivisesti sitouttaa työntekijöitä ja noudattaa parhaita riskienehkäisystrategioita kannustaa työntekijöitä ja heidän edustajiaan jakamaan ajatuksiaan ja aktiivisesti tekemään yhteistyötä johdon kanssa johtajat ovat päävastuussa työsuojelusta.

5 5 www.healthy-workplaces.eu Ketkä voivat osallistua? Kampanja on avoin kaikille järjestöille ja yksityishenkilöille paikallisella, kansallisella ja Euroopan tasolla, mukaan lukien julkisen ja yksityisen sektorin työntekijät ja työnantajat johtajat ja esimiehet ammattiliitot työsuojeluvaltuutetut.

6 6 www.healthy-workplaces.eu Kampanjaan osallistuminen Tiedotus- ja kampanjamateriaali on maksutonta. Saatavilla 24 kielellä. www.healthy-workplaces.eu Lisätietoa tapahtumista saat kansalliselta koordinointikeskukselta: www.healthy-workplaces.eu/fops www.riskithaltuun.fi Osallistumismahdollisuuksia on paljon lisää…

7 7 www.healthy-workplaces.eu Euroopan hyvien käytäntöjen palkinnot Kaksi kategoriaa alle sadan työntekijän työpaikat työpaikat, joissa työntekijöitä on sata tai enemmän Voittajat valitaan kansallisten koordinointikeskusten toimittamien ehdotusten joukosta Ehdotusten viimeinen jättöpäivä 15. lokakuuta 2012 http://osha.europa.eu/en/about/competitions

8 www.healthy-workplaces.eu Kampanjan aloitus 18. huhtikuuta 2012 Euroopan työsuojeluviikko lokakuu 2012 ja 2013 Hyvien käytäntöjen palkinnot -tapahtuma huhtikuu 2013 Terveellinen työ -huippukokous marraskuu 2013 8 Tärkeitä päivämääriä


Lataa ppt "Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google