Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mikä sanaluokka? Appelsiini näyttää ilta-auringolta pilvien joukossa taivaanrannalla. Hedelmän koko vastaa tennispalloa tai miehen nyrkkiä. Maku muistuttaa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mikä sanaluokka? Appelsiini näyttää ilta-auringolta pilvien joukossa taivaanrannalla. Hedelmän koko vastaa tennispalloa tai miehen nyrkkiä. Maku muistuttaa."— Esityksen transkriptio:

1 Mikä sanaluokka? Appelsiini näyttää ilta-auringolta pilvien joukossa taivaanrannalla. Hedelmän koko vastaa tennispalloa tai miehen nyrkkiä. Maku muistuttaa veden sokerin ja etikan seosta.

2 Mikä sanaluokka? Kypsä appelsiini on pyöreä ja mehevä. Koko on ihanteellinen ja sopusuhtainen, väri iloinen ja lämmin. Appelsiini maistuu vetisenkirpeältä, makealta ja täyteläiseltä.

3 Mikä sanaluokka? Haluamme katsella appelsiinia. Muoto pyöristyy ja hohtaa. Koko miellyttää ja kutsuu maistamaan. Maku hivelee ja lumoaa. Nauttikaa ja vahvistukaa: syökää appelsiini.

4 Mikä sanaluokka? Appelsiinipallon läpimitta on 8 – 12 cm ja paino 100 – 120 g. Kaloreita on 180, vettä yli 90 % ja vitamiineja 38 mg. Appelsiini maistuu.

5 Mikä sanaluokka? Appelsiini on meistä kaikista sellainen, jonka täytyy miellyttää jokaista. Sen koon tietävät kaikki. Minä, sinä, hän, me jokainen nautimme siitä.

6 Mikä sanaluokka? Ah ja voi, miten ihanasti appelsiinin muodot kaartuvatkaan. Entä koko? Tiptop. Ja maku sitten. Hurmaavasti ensin ja sitten vahvistavasti. Maiskismaiskis. Naminami.

7 Sanaluokkatehtävä Kirjoita edellisen mallin mukaan lyhyitä tekstejä, joissa on jokin sanaluokka hallitsevana. Miten sanaluokan käyttö vaikuttaa tekstiin?


Lataa ppt "Mikä sanaluokka? Appelsiini näyttää ilta-auringolta pilvien joukossa taivaanrannalla. Hedelmän koko vastaa tennispalloa tai miehen nyrkkiä. Maku muistuttaa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google