Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Perusturvalautakunta liite nro 5

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Perusturvalautakunta liite nro 5"— Esityksen transkriptio:

1 Perusturvalautakunta 19.12.2012 liite nro 5
SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON INTEGRAATION TOTEUTTAMINEN KESKI-SUOMESSA

2 Hankkeen tavoitteet Toteuttaa sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio koko Keski-Suomen maakunnan alueella sekä horisontaalisesti että vertikaalisesti. Kehittää Keski-Suomeen sopiva sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämismalli/vaihtoehtoisia malleja, jotka noudattavat palvelurakennetyöryhmän C-mallia ja myöhemmin työryhmän loppuraportissaan linjaamaa rakennetta ja lainsäädäntöä sekä hallituksen kuntauudistuslinjauksia.

3 Sosiaali- ja terveydenhuollon integraation toteuttaminen Keski-Suomessa –hanke sisältää 2osiota:
1. Vuoden 2011 hanke: Sote-integraation toteuttaminen keskisen Keski-Suomen alueella Vanhassa hankesuunnitelmassa tavoiteltiin sote-integraatiota toteuttamista peruspalveluiden tasolla keskisen Keski-Suomen alueella -> edelleen ajankohtainen ja keskeinen osa hanketta Pohjoisen Keski-Suomen alueella sote-integraatio sosiaalihuollon ja perusterveydenhuollon tasolla on jo toteutettu (liite 1: Kartta sote-integraation toteutuminen Keski-Suomen kunnissa) Vanhassa hankesuunnitelmassa tavoiteltiin myös sosiaalihuollon erityispalveluiden alueellista ja maakunnallista organisointia -> edelleen ajankohtainen ja keskeinen osa hanketta. Päivitetyssä hankkeessa sosiaalihuollon erityispalveluiden suunnittelu on nyt luontevampaa maakunnallisuuden ja vertikaalisen integraation ansiosta.

4 Sote-integraatio toteutettu:
Pohjoinen Keski-Suomi ( asukasta) Perusturvaliikelaitos/Sote-kuntayhtymä Saarikka: Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi Wiitaunioni: Kinnula, Pihtipudas, Viitasaari Äänekosken kaupunki Sote-integraatio toteuttamatta: Keskinen Keski-Suomi ( asukasta) Keski-Suomen seututerveyskeskus: Joutsa, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus: Hankasalmi, Jyväskylä, Muurame, Uurainen

5 2. Osio: Maakunnallinen sote-integraatiohanke
Vertikaalinen integraatio edellyttää, että hankkeeseen tulee mukaan myös erikoissairaanhoito ja koko maakunta (lukuun ottamatta Jämsän aluetta, joka on tehnyt päätöksen siirtyä Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin). Edellyttää erityisesti perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon integraatiota mutta myös sosiaalihuollon ja erikoissairaanhoidon integraatiota. Edellyttää, että hankkeessa arvioidaan Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislinjaukset ja kuntarakenne uudistuvan lainsäädännön pohjalta ja tehdään ehdotus järjestämismalleista/mallista päätöksenteon pohjaksi. Edellyttää myös mallien talousvaikutusten laskentaa.

6 Hankkeen toteutus Hallinnoijana Keski-Suomen SHP. (Hallituksen päätös ) Toteutus kiinteässä yhteistyössä Keski-Suomen kuntien ja Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen kanssa. Hanke on tarkoitus toteuttaa vuosina 2013 – 2014. Hankeen aloitusajankohta sovitetaan yhteen STM:n palvelurakennetyöryhmän loppuraportin valmistumisen kanssa, jotta voidaan hyödyntää raportin tulevia linjauksia.

7 Hankkeen toteutus jatkuu…
Hankkeeseen palkataan kaksi työntekijää, joista toinen toteuttaa alkuperäisen hankkeen keskisen Keski-Suomen alueella. Tältä työntekijältä edellytetään erityistä perehtyneisyyttä sosiaalihuollon palveluiden järjestämiseen mutta myös sote-integraation ja maakunnan tuntemusta. toinen toteuttaa uuden sosiaali- ja terveydenhuollon maakunnallisen ingraaatio- ja järjestämishankkeen. Tältä työntekijältä edellytetään erityistä vertikaalisen integraation, järjestämismallien ja maakunnan tuntemusta.

8 Rahoitus Kokonaiskustannukset 320.000 €
Kuntaosuus €, josta SHP € ja keskisen Keski-Suomen kunnat € Valtionosuus € Rahoitus jakaantuu 2 vuodelle

9 Hankeen taustaselvitykset
Keski-Suomen palvelurakenneselvitys (Keski-Suomen liitto julkaisu B 180, 2011) Möttönen, Sakari & Palola, Mikael: Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon hallinnon järjestäminen (Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, raportteja 32/2011) Markkanen, Outi & Puro, Markku: Integraatio ratkaisuna sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamistarpeisiin (Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, raportteja 31/2011). H Hanke voi lähteä liikkeelle nykytilanteesta ja katsoa eteenpäin!

10 Rinnakkaiset hankkeet
Samaan aikaan ( – ) toteutetaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ”Keski-Suomen sairaala-hanketta”, jossa uuden sairaalan rakentaminen perustuu uudelleenorganisoitavien integroitujen asiakasprosessien pohjalle. Lisäksi alueella on meneillään Kuopion yliopistollisen sairaalan ERVA-alueen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen valmistelutyö. Työtä varten on asetettu työryhmä, joka laatii raportin, jonka tulee olla valmis Tietojärjestelmien kehittämishanke KYS-ervan alueella tukee tätä?


Lataa ppt "Perusturvalautakunta liite nro 5"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google