Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

 Uudempi s. 77- Raggarikirja s. 73-.  Raggarikirja: s. 75 o Onko ok, että lapsi vie päiväkodin leluja kotiin???? raggari s. 76 ja uudempi s. 80: Kuinka.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: " Uudempi s. 77- Raggarikirja s. 73-.  Raggarikirja: s. 75 o Onko ok, että lapsi vie päiväkodin leluja kotiin???? raggari s. 76 ja uudempi s. 80: Kuinka."— Esityksen transkriptio:

1  Uudempi s. 77- Raggarikirja s. 73-

2  Raggarikirja: s. 75 o Onko ok, että lapsi vie päiväkodin leluja kotiin???? raggari s. 76 ja uudempi s. 80: Kuinka paljon koulussa voidaan rajoittaa oppilaiden vapauksia ja oikeuksia????

3  Filosofien käyttämä ajatuskoe ihmiskunnan alkutilasta  Luonnontilassa yhteiskuntaa tai ihmisiä sitovia sääntöjä ei ole olemassa

4

5  ” Ihminen on ihmiselle susi.”  Luonnontilassa vallitsee kaikkien sota kaikkia vastaan - ihminen pyrkii hyötymään toisesta aina kuin mahdollsta Luonnontilassa ihmisen elämä on ” yksinäinen, kurja, häijy, raaka ja lyhyt.”

6  Yhteiskuntasopimus: o Takaa hengissä säilymisen o sovitaan säännöt ja moraalinormit o Antaa SUVEREENILLE eli yhdelle ylivertaiselle, ikuisesti hallitsevalle hallitsijalle ehdottoman vallan

7  Luonnontilassa ihmiset kyllä tietävät oikeutensa ja tasa- arvoisuutensa,  Mutta ihminen on HEIKKO  Ihminen on luonnostaan sekä itsekäs että sosiaalinen (tunnustaa toisten oikeudet, mutta voi ajautua itsekkyyteen ja mielivaltaan)

8  Yhteiskuntasopimus tarvitaan takaamaan yksilöille heidän luonnollisten oikeuksiensa toteutuminen  Toimeenpano- ja lainsäädäntövalta oltava erillään

9  Luonnontilassa ihminen on ”paratiisissa”: o Pyrkii oman olemassaolonsa säilyttämiseen ja yhteenkuuluvuuteen muiden kanssa  Luonnontilassa ihminen on empaattinen ja hyvä  Omistusoikeuteen perustuvassa yhteiskunnassa ihminen ajaa omia etujaan (ks. U s. 85:3, ” JALO VILLI”

10  Yhteiskuntasopimuksessa on huomioitava YLEISTAHTO: Yhteinen päämäärä ja yhteinen hyvä TAKAISIN LUONTOON!


Lataa ppt " Uudempi s. 77- Raggarikirja s. 73-.  Raggarikirja: s. 75 o Onko ok, että lapsi vie päiväkodin leluja kotiin???? raggari s. 76 ja uudempi s. 80: Kuinka."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google