Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ottelukierrokset henkilökohtainen kilpailu SJAL tuomarikoulutus 2013.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ottelukierrokset henkilökohtainen kilpailu SJAL tuomarikoulutus 2013."— Esityksen transkriptio:

1 Ottelukierrokset henkilökohtainen kilpailu SJAL tuomarikoulutus 2013

2 Mikä on ottelukierros? Ottelukierrokset ovat toinen vaihe mestaruuskilpailuissa, se koostuu kahdesta vaiheesta; pudotuskierrokset (1/8 asti) ja finaalit (1/4 alkaen) Olympiakierros (tähtäinjousi) ammutaan 70 m matkalta 122 cm tauluihin. Taljajousikierros ammutaan 50m matkalta 80 cm:n tauluihin (6- renkaiset taulut). Sisäammunnan ottelukierroksella ammutaan 18 m matkalta 40 cm tauluihin (luokan virallinen taulu: spotti / 10-renkainen). Molempien vaiheiden aikana ampujat kilpailevat toisiaan vastaan henkilökohtaisesti, kilpapari määräytyy kaavion mukaan. Otteluparinsa voittanut ampuja pudottaa kilpakumppaninsa ja jatkaa seuraavalle kierrokselle.

3 Mikä on ottelukierros? Ei lisäaikaa välinerikoista tai lääketieteellisten syiden perusteella. Otelukierroksilla pomppu, läpimennyt nuoli tai roikkumaan jäänyt nuoli ei pysäytä kilpailua. Kierroksen lopussa pitää urheilijoiden tai heidän edustajiensa allekirjoittaa tuloskortti. Sen tekemällä he todistavat yhdessä hyväksyvänsä kokonaispistemäärän, X:ien lukumäärän, 10:ien lukumäärän ja voittajan.

4 Pudotuskierrokset Pudotuskierrokset: 104 ampujaa (tauluammunta), 32 ampujaa (sisäammunnan ottelukierros), sijoitetaan kaavioon alkukilpailun perusteella. Vapaavuorolaiset sallitaan. – Jos ampuja ei ole paikalla siinä vaiheessa kun ensimmäisen sarjan kello käynnistyy (vuoroammunnassa kun aloittaja valitaan), tuomitaan vastustajalle vapaakierros. Ottelukierroksien aikana ampujan paikka ammuntaviivalla määräytyy kaavion mukaan

5 Pudotuskierrokset 1/48, 1/32 ja 1/16 pudotuskierroksilla voi olla 2 ampujaa / tausta, kuitenkin 1/8 kierroksella ampujat ampuvat kukin omaan taustaansa. Ampujat, joilla on vapaavuoro, tai jotka ovat pudottaneet vastustajansa etenevät seuraavalle kierrokselle. He voivat harjoitella harjoituskentällä tai kisakentän osalla, joka ei ole sillä hetkellä käytössä (muut ampujat voivat harjoitella tarkoitusta varten varatuihin taustoihin).

6 SET-ammunta 3:n nuolen sarjat, aikaa 2 minuuttia Vuoroammunnassa 20 sekuntia / nuoli Paras viidestä sarjasta voittaa Sarjan voitto - 2 pistettä Sarjan häviö - 0 pistettä Tasapeli - 1 piste molemmille Voittaja on se joka saa ensin 6 tai 7- set pistettä 6-0 - 6-2 - 6-4 - 7-1 - 7-3 - 6-5

7 Pudotuskierrokset Tähtäinjousilla ammutaan samanaikaisesti 3:n nuolen sarjoina. Aikaa on 2 minuuttia sarjaa kohden. Ammutaan SET-systeemillä. Taljajousilla ammutaan samanaikaisesti 5 kertaa 3:n nuolen sarjat, tulokset lasketaan yhteen, ei SET- systeemiä. Sisäammunnan ottelukierroksilla taljajouset ampuvat Set- systeemillä

8 Pudotuskierrokset Ammuntaa ohjataan äänimerkeillä. Lupa mennä ammuntaviivalle (2 piipausta), 10 sekuntia myöhemmin lupa aloittaa ampuminen (1 piippaus), ammunta loppuu (2 piipausta), lupa mennä tauluille (3 piippausta). Ampujat menevät tauluille merkitsemään tulokset ja ottamaan nuolensa.

9 Finaalikierrokset Finaalikierroksilla; neljäsosafinaali, semi-finaalit ja mitaliottelut, ammunta suoritetaan vuorotellen ampuen, yksi ampuja / tausta. Ampujan paikka ammuntalinjalla määräytyy kaavion mukaan, alkukilpailussa korkeammalle sijoittunut ampuja saa päättää aloittajan. 20 sekuntia aikaa / nuoli (sama aika myös uusinnoissa).

10 Finaalikierrokset Ammuntaa ohjataan äänimerkeillä, lupa mennä ammuntalinjalle (2 merkkiä), 10 sekuntia myöhemmin lupa ampua (1 merkki). Aikaa kunkin nuolen ampumiseen on 20 sekuntia. Ammuntavuoro siirretään seuraavalle, kun 20 sekuntia on kulunut tai nuoli on ammuttu ja osuma on kuulutettu. Ampujat jatkavat vuorottain ampumista seuraten kellon ohjausta kunnes kaikki nuolet on ammuttu.

11 Finaalikierrokset Tähtäinjousilla – ampuja jolla on alempi pistemäärä aloittaa seuraavan kieroksen. Taljajousilla – ampuja jolla on alempi yhteenlaskettu pistemäärä aloittaa seuraavan kierroksen. Kummassakin luokassa pisteiden ollessa tasan uusintanuolen aloittaa ampuja joka aloitti ensimmäisen kierroksen. Ampujat eivät itse osallistu tuloskirjaukseen, vaan heidän tulee nimetä edustaja merkitsemään tulokset, merkkaamaan reiät taulussa ja tuomaan nuolet.

12 Ottelukierrokset - uusintanuoli Pudotuskierrokset – Mikäli pudotuskierroksilla tarvitaan uusinta, ampujat ampuvat yhtä aikaa yhden nuolen omaan tauluunsa (aika 40s). Finaalikierrokset – Finaalikierrosten uusinnassa (kun ammutaan vuoroammuntaa), ampujat ampuvat kumpikin yhden nuolen omaan tauluunsa (aika 20s). Ottelun aloittanut ampuja ampuu uusinnankin ensin. – Huom. Suomessa vuorottain ammunta on lähinnä käytössä SM:ien mitaliotteluissa -> yleensä uusinnassa aika on 40s.

13 Ottelukierrokset - uusintanuoli Uusinnoissa (pudotuskierrokset ja finaalit), ampuja jonka nuoli on lähempänä keskustaa voittaa. Mikäli eroa ei saada selville (eroa on alle millimetri) ammutaan uusia uusintoja kunnes voittaja voidaan määrittää. Osuma-arvo lasketaan nuolen ulkopinnasta taulun keskustaan. Tästä syystä taulun keskusristin on oltava ehjä, jotta tauluun voidaan ampua uusinta.

14 Ottelukierrokset - uusintanuoli Tuloskorteissa on oma paikka uusintanuolille. – Uusintanuolesta merkitään uusintanuolen numeroarvo (esim. A = 10, B = 9) ja ruksi voittajan kohdalle merkitsemään lähempänä olevaa nuolta. Settipisteitä uusinnan voittamisesta saa yhden pisteen, eli lopullinen pistemäärä on 6-5.

15 Vapaakierrokset Vapaakierroksilla ampuja saa harjoitella harjoituskentällä tai käyttämättömällä osalla kilpailukenttää. – Muissa kuin suurissa kansainvälisissä tapahtumissa, voi ampuja harjoitella myös merkittyyn taustaansa, jos erillistä harjoituskenttää ei ole saatavilla. Kilpakentällä harjoittelu on rajattu – tähtäinjousella kolmeen kolmen nuolen settiin. – taljajousella viiteen kolmen nuolen settiin. Jos ampuja ampuu varoituksen jälkeenkin enemmän kuin kolme nuolta, voidaan häneltä evätä oikeus harjoitella kilpailukentällä.

16 Ottelut – kentän varusteet Suojakatokset tai sopivat turvalliset suojat tarvitaan finaalikierroksilla, niitä käyttävät tuomarit, osumien merkkaajat, nuolten hakijat ja ampujien edustajat, jotka odottavat taulun lähellä ammunnan aikana. Pudotuskierroksilla käytetään jokaisen taustan alapuolella flippitaulua jossa näytetään Set- pisteet.

17 Ottelut – tuomarien tehtävät Tuomarien tehtävät pudotuskierroksilla – Tarkistaa että ampujien sijoittaminen on kaavion mukainen. – Ilmoittaa nuolet jotka ammuttiin ammunta-ajan ulkopuolella (punainen kortti). – Tuomita rajaosumat. – Varmistaa että nuolia ei jää tauluun. – Ilmoittaa tasatulokset. – Huolehtia uusinnoista.

18 Ottelut – tuomarien tehtävät Finaalikierroksilla – linjatuomarit – Tarkistaa ampujien sijoittaminen ammuntaviivalle parikaavion mukaisesti. – Kysyä kumpi ampuu ensin. – Varmistaa että kenttä on vapaa ja turvallinen (ammunnanohjaaja). – Ilmoittaa väärään aikaan ammutut nuolet (punainen kortti). – Varmistaa oikea ammuntajärjestys seuraavilla kierroksilla. – Ovatko ampujat valmiina seuraavalle kierrokselle? – Uusinnan ampumajärjestys.

19 Ottelut – tuomarien tehtävät Finaalikierroksilla – taulutuomarit – Kontrolloida kaikkia jotka ovat suojissa. – Tuomita rajatapaukset. – Ilmoittaa osuma-arvot. – Kontrolloida nuolten hakijoita. – Ohjata ampujien avustajia. – Varmistaa että nuolia ei jää tauluun. – Varmistaa että uusintanuolen tapauksessa taulun keskiristi on ehjä. – Ilmoittaa käsimerkillä voittajan.


Lataa ppt "Ottelukierrokset henkilökohtainen kilpailu SJAL tuomarikoulutus 2013."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google