Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oikea nimi: Pertti Olavi Pasanen Syntymäaika: 10.huhtikuuta 1930 Syntymäpaikka: Kuopio, Suomi Ammatti: Viihdetaiteilija Kuolinaika: 7.syyskuuta 2001 Kirkkonummella.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oikea nimi: Pertti Olavi Pasanen Syntymäaika: 10.huhtikuuta 1930 Syntymäpaikka: Kuopio, Suomi Ammatti: Viihdetaiteilija Kuolinaika: 7.syyskuuta 2001 Kirkkonummella."— Esityksen transkriptio:

1 Oikea nimi: Pertti Olavi Pasanen Syntymäaika: 10.huhtikuuta 1930 Syntymäpaikka: Kuopio, Suomi Ammatti: Viihdetaiteilija Kuolinaika: 7.syyskuuta 2001 Kirkkonummella

2  Pertti Olavi Pasanen syntyi 1930 Kuopiossa Kusti ja Helmi Pasasen esikoisena. Hänen isänsä oli metsäteknikko ja toimi paperiyhtiö Ahlströmin piiripäällikkönä. Lisäksi perheeseen kuului myös Pertin pikkusisko Virpi ja pikkuveli Risto. Perhe oli kuopiolaisittain vauraampaa keskiluokkaa. Lempinimi ”Spede” on peräisin jo nuorena jääkiekkokaukalossa saadusta Speedy-nimestä.  Pasanen oli jo koulupoikana kiinnostunut viihteestä, urheilusta, erilaisista peleistä ja keksintöjen tekemisestä. Hän oli Kuopion lyseon ohjelmallisten illanviettojen päätähti, pelasi innokkaasti jääkiekkoa ja harjoitti kotinsa kellarissa kemiallisia kokeita. Koulumenestys taas oli huonompaa. Keväällä 1948 hän sai todistukseensa viisi nelosta ja jäi luokalleen vietettyään kevään pääasiassa rakentamalla omatekoista skootteria romukaupoista löydetyistä osista. Kun hän oli vielä ajautunut riitoihin useiden opettajiensa kanssa, Pasaset päättivät lähettää hänet toiseen kouluun. Syksyllä 1950 Spede Pasanen siirtyi Iisalmen lyseoon, josta hän kirjoitti ylioppilaaksi olympiakeväänä 1952.

3


Lataa ppt "Oikea nimi: Pertti Olavi Pasanen Syntymäaika: 10.huhtikuuta 1930 Syntymäpaikka: Kuopio, Suomi Ammatti: Viihdetaiteilija Kuolinaika: 7.syyskuuta 2001 Kirkkonummella."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google