Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Louis Cauffman professori, psykoterapeutti

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Louis Cauffman professori, psykoterapeutti"— Esityksen transkriptio:

1 Louis Cauffman professori, psykoterapeutti
Solution tango – 7 askelta ratkaisukeskeistä terapiaa

2 Ratkaisukuutio Perusväittämät Perussäännöt Non-spesifiset muuttujat
Kolme mandaattia 7 askeleen ratkaisutango Vuokaavio

3 Sivu 1; perusväittämät Systeeminen (systemic)
Asiakaskeskeinen (client-focused) Voimavarakeskeinen (resource-focused) Selviytymiskyky (resilience-based) Kognitio, ajattelu, käytös (cognition, emotion, behavior)

4 Sivu 2; perussäännöt Jos jokin ei toimi, älä tee sitä, vaan tee jotain muuta Jos jokin toimii, tee sitä enemmän Jos jokin toimii, opeta se muille tai opi se muilta (T.E.A.M = Together Each Achieves More) Jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä

5 Sivu 3; non-spesifiset muuttujat
Mikä hoidossa todella auttaa? Tulinko ymmärretyksi? Kunnioitus ja arvostus (sekä asiakas että oire) Autenttinen huomio ja kiinnostus Muutoksen lisäämisen toivo Koherentti malli

6 Sivu 4; kolme mandaattia

7 Sivu 5; ratkaisutango Sosialisaatio (socializing)
Kontekstin selvennys (clarify the contex) Tavoitteiden asettaminen (goal-setting) Voimavarat (resources) Ansion jakaminen (compliments) Poikkeukset ja muutokset (differentation, scaling) Tulevaisuus orientaatio (future orientation)

8 Neljä fundamentaalista kysymystä
Onko oire tai vaiva ONGELMA vai RAJOITE? Esittääkö asiakas autenttisen avunpyynnön? Onko pyyntö luonteeltaan toimiva? Onko asiakas kyvykäs hyödyntämään voimavarojaan?

9 Sivu 6; vuokaavio (flowchart)
PROBLEM problem or limitation LIMITATION request of help noncommittal relation request of help ”passersby” workable request searching relation workable request ”searcher” using resources consulting relation using resources ”buyer” co-expert relation ”co-expert”


Lataa ppt "Louis Cauffman professori, psykoterapeutti"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google