Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

DAYT420.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "DAYT420."— Esityksen transkriptio:

1 DAYT420

2 Polytetrafluorieteeni (PTFE)
Muoviryhmä: Fluorimuovit Ominaisuuksia: Äärimmäinen kemikaalien kesto, äärimmäisen alhainen kitkakerroin, äärimmäisen hyvät sähköiset eristysominaisuudet, kestää äärimmäisen alhaisia ja korkeita käyttölämpötiloja (-200 °C…+260 °C), palonkesto, UV-valon kesto. Käyttökohteet: Paistinpannujen pinnat, leivontamuotit, kaapelieristys, implantit, suojana korroosioalttiissa ympäristössä (putket, tiivisteet).

3 Polyuretaani (PUR) Muoviryhmä: Kertamuovit
Ominaisuuksia: Käyttölämpötila-alue , hyvä venyvyys, hyvä vetolujuus ja jäykkyys, lämpölaajenemiskerroin suuri, kestää mineraaliöljyjä, bensiiniä, rasvaa, heikkoja happoja ja emäksiä, kestää säätä ja UV-säteilyä, valon vaikutuksesta materiaali tummuu keltaiseksi, ominaisuudet eivät muutu. Käyttökohteet: Istuimet, patjat, kengänpohjat, auton ”pehmeät osat”, kylmälaitteiden eristeenä, lämpöeristeenä, holkit ja laakerit.

4 Polyvinyyliasetaatti (PVAC)
Muoviryhmä: - Ominaisuuksia: Luja, kova, väritön, kovettuu huoneenlämmössä, hyvä varastointikesto, terveydelle vaaraton, Käyttökohteet: Käytetään liimana (esim. puuliima), kirjansidonta.

5 Polyvinyylialkoholi (PVAL)
Muoviryhmä: - Ominaisuuksia: Suuri vetolujuus, kestää öljyä, rasvaa ja liuottimia, liukenee veteen, myrkytön, sulamispiste 200°C. Käyttökohteet: Vaatteet, paperipinnoitteet, biohajoavat muovituotteet, silmätipat, kemikaaleilta suojaavat käsineet.

6 Polyvinyylikloridi (PVC)
Muoviryhmä: Kestomuovi Ominaisuuksia: Hyvä kemiallinen kestävyys, jäykkä, iskunkestävä, helposti muokattava ja työstettävä, edullinen. Käyttökohteet: Rakennus-, kone-, sähkö-, elintarvike- ja kemianteollisuudessa. Mm. putket, sähköeristeet, väliseinät, säiliöt, mittaritaulut, koneiden suojalevyt, hytit, sadetakit ja laukut.

7 Polyvinyylideenikloridi (PVDC)
Muoviryhmä: Ominaisuuksia: Pitää hyvin vettä, happea ja aromeja. Hyvä happojen ja alkalien kestävyys. Käyttökohteet: Elintarvikepakkauksissa ja muiden muovien päällysteenä

8 Polyvinyylideenifluoridi (PVDF)
Muoviryhmä: Kestomuovi, osittain kiteinen Ominaisuuksia: Hyvä kemiallinen kestävyys, monipuoliset sähköiset ominaisuudet, hyvä työstettävyys ja hitsattavuus. Käyttökohteet: Prosessiteollisuuden säiliövuoraukset sekä esim. pesureiden ja pumppujen osat, käytetään myös eristeenä joissakin sähköjohdoissa ja piirilevyissä.

9 Tyydyttämätön polyesteri (UP)
Muoviryhmä: Kertamuovi Ominaisuuksia: Käyttökohteet: Veneenrakennuksessa, muissa lasikuitutuotteissa, lujitemuoviteollisuudessa

10 Fenoliformaldehyldi (PF)
Muoviryhmä: Kertamuovi Ominaisuuksia: Kerran kovetuttuaan pysyy kiinteänä. Käyttökohteet: Piirilevyissä, laminoinnissa, liimoissa, bakeliittiesineissä.

11 Polymidi (PI) Muoviryhmä: Erikoismuovi
Ominaisuuksia: Kevyt, joustava, kemikaalien ja lämmönkestävä. Käyttökohteet: Elektroniikka ja lääketeollisuus. Esim. Läppärin näyttöjohdot.

12 Polysulfoni (PSU) Muoviryhmä: Erikoismuovi
Muovilaadun ominaisuuksia: PSU kestää hyvin happoja, Hyvät sähköiset ominaisuudet, itsesammuva, lämmönkestävä. Käyttökohteet: Kemian ja lääketieteen laiterakennuksessa läpinäkyvinä säiliöinä ja osina, elintarviketeollisuudessa esim. rasvan kiehumisen kestävissä astioissa. Lämpömuovattuna levynä lentokoneiden sisäverhouksissa. Tyypillisiä käyttöalueita ovat elektroniikka, lääkintävälineet ja kemiallinen teollisuus.

13 Nestekidemuovit (LCP)
Muoviryhmä: Kiteinen erikoismuovi Ominaisuudet: Hajuttomia ja värittömiä, vedenpitäviä, kemikaalinkestäviä, hapettumista kestäviä ja vakaita korkeissa lämpötiloissa. Niillä on matala sulamispiste eivätkä ne johda sähköä. Käyttökohteet: Nestekidenäytöt, optiset suodattimet, optinen lämpötilanmittaus, kuidut, kalvot, pinnoitteet, muotokappaleet.

14 Polyfenyylieetteri (PPE)
Muoviryhmä: Ominaisuuksia: Erinomainen korkean lämpötilan kesto Käyttökohteet: Käytetään CD/DVD -asemien mekanismeissa, tulostimen osina ja muissa sähköteknisissä sovelluksissa.

15 Silikoni (SI) Muoviryhmä:
Ominaisuuksia: Silikoni voi olla nestemäistä, geeliä, kumimaista tai täysin kiinteää. Silikonit voivat olla hajuttomia ja värittömiä, vedenpitäviä, kemikaalinkestäviä, hapettumista kestäviä ja vakaita korkeissa lämpötiloissa. Niillä on matala sulamispiste eivätkä ne johda sähköä. Käyttökohteet: Silikoneja käytetään voiteluaineina, tiivisteinä, palontorjunnassa, lääketieteellisissä tuotteissa kuten keinonivelissä ja rintaimplanteissa. Myös elintarvikekäytössä kuten astioissa, paistinpannun kantena tai lappoletkuna.


Lataa ppt "DAYT420."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google