Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

VINKIT HAASTATTELIJALLE

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "VINKIT HAASTATTELIJALLE"— Esityksen transkriptio:

1 VINKIT HAASTATTELIJALLE
Tähän listaan on koottu huomionarvoisia asioita, joita voi hyödyntää maahanmuuttajataustaisen henkilön haastattelutilanteessa.

2 VINKIT HAASTATTELIJALLE
Tehdään haastattelurunko valmiiksi ennen itse tapahtumaa ja annetaan runko tarvittaessa työnhakijalle. Otetaan selvää ennen haastattelua, esim. työvoimatoimistosta mahdolliset tukitoimenpiteet maahanmuuttajataustaisen henkilön työllistämisessä.

3 VINKIT HAASTATTELIJALLE
Työnantaja laskee valmiiksi palkkaukseen liittyvät kokonaiskustannukset erilaisilla vaihtoehdoilla. Suppeampi tai laajempi turvaselvitys tarvittaessa tai rikostaustaotteen tarpeellisuus.

4 VINKIT HAASTATTELIJALLE
Tarjoilussa otetaan huomioon eettiset näkökulmat, mahdolliset ruoka-allergiat, turvalliset vaihtoehdot tarjoiluun. Onko tilanteessa yksi tai useampi henkilö haastattelemassa työnhakijaa?

5 VINKIT HAASTATTELIJALLE
Mietitään valmiiksi tapa, jolla työnhakija osoittaa oman ammattitaitonsa. Vaihtoehtoina voivat olla esim. todistukset, näyttötehtävät tai työnhakija selittää osaamisen suullisesti. Varataan aikaa yrityksen, työympäristön ja työtehtävien esittelyyn, ja varmistetaan jaettavien esitteiden saatavuus ja riittävyys.

6 VINKIT HAASTATTELIJALLE
Opintodokumenttien rinnastaminen ja suomeksi virallisesti käännetyt työ- ja opintotodistukset (ilmoitettava etukäteen). Haastattelija tai haastattelijat miettivät ennakkoon, kumpi on tärkeämpää: mitä työnhakija osaa vai mistä hän tulee?

7 VINKIT HAASTATTELIJALLE
Luodaan luonnollinen tilanne, joka poistaa työnhakijan jännityksen. Apuna voi käyttää esim. perus-small talkia tai jotain muuta hengenluontitapaa. Kulttuuritaustan huomioon ottaminen esim. tervehdittäessä ja puhuteltaessa (sinuttelu/teitittely).

8 VINKIT HAASTATTELIJALLE
Äänen korottaminen ei paranna ymmärtämisen tasoa. Otetaan selvää työnhakijan joustavuudesta, mahdollisuudesta tehdä ylitöitä, eli onko esteitä, esim. lastenhoito tai työmatka. Vaikuttavatko työntekijän harrastukset työntekoon ja voidaanko niitä hyväksikäyttää vuorovaikutteisesti.

9 VINKIT HAASTATTELIJALLE
Haastattelija kertoo talon käytännön työaikana tapahtuvasta oman ajoneuvon tai työvälineiden käytöstä ja siihen liittyvästä korvausmenetelmästä. Otetaan selvää työnhakijan urasuunnitelmista ja ammatillisen osaamisen kehittämishaluista ja tarpeista.


Lataa ppt "VINKIT HAASTATTELIJALLE"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google