Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla 10.9.2009 Tapio Malinen www.tathata.fi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla 10.9.2009 Tapio Malinen www.tathata.fi."— Esityksen transkriptio:

1 Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla 10.9.2009 Tapio Malinen www.tathata.fi

2 Erään työntekijän perususkomuksia työstä ja elämästä Ihminen tekee aina parhaansa ja sen mitä kulloisessakin tilanteessa on mahdollista tehdä. Ihminen = kärpänen avoimessa pullossa. Kyllä pouta sorsan kotiin tuo! Kaikki se mitä tarvitsemme on koko ajan läsnä. Emme vain näe.

3 Mistä työhyvinvointi työssä syntyy? Työhön liittyvästä merkityksellisyyden kokemuksesta. Työssä koetuista onnistumisen elämyksistä. Työyhteisössä viljellystä huumorista. Kokemuksesta, että työyhteisössä välitetään henkisestä hyvinvoinnista.

4 Parihaastattelu 1 Mitä arvostat työtavassasi, mitä et haluaisi muuttaa, vaikka osallistuisit moniin täydennyskoulutuksiin? Mitä luulet, että työtoverisi arvostavat työtavassasi ja mitä he eivät haluaisi sinun muuttavan? Ajattele yhtä taitoasi, kykyäsi, ominaisuuttasi. Mihin tarkoitukseen haluaisit sitä käyttää työssäsi juuri nyt? Mitä olet tällä hetkellä valmis työssäsi puolustamaan?

5 Erään toimivan työyhteisön ominaisuuksia Arvostavuus Työntekijä tuntee aika hyvin itsensä ja työtoverinsa Joustavuus Avoimuus Kyky oppia virheistä

6 Tavoitteen kirkastaminen! Mikä ihastuttava tavoite! Mitä hyötyä tavoitteestasi olisi? Mikä saa sinut uskomaan, etä tulet saavuttamaan tavoitteesi? Mikä olisi ensimmäinen askel tavoitteesi suunnassa?

7 Kirjallisuutta Furman, B. Ahola, T.: Työpaikan hyvä henki ja miten se tehdään. Helsinki, Tammi, 2008. Furman, B. & Ahola, T. & Hirvihuhta, H.: Työpaikan pelisäännöt ja kuinka ne tehdään. Helsinki, Tami, 2004. Virtainlahti, S.: Hiljaisen tiedon johtaminen. Helsinki, Talentum, 2009.


Lataa ppt "Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla 10.9.2009 Tapio Malinen www.tathata.fi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google