Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomenhevonen -diasarja

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomenhevonen -diasarja"— Esityksen transkriptio:

1 Suomenhevonen -diasarja
Tämä diasarja on tehty tueksi ja avuksi suomenhevosen esittelyihin kouluille Suomenhevostalkoot –kampanjaa varten Suomenhevostalkoot –kampanjan käytössä kuvia ja tekstejä saa muokata edelleen kohderyhmälle sopivaksi Liitäthän mukaan omakohtaisia tarinoita ja esimerkkejä suomenhevosesta, voit ottaa mukaasi myös erilaisia hevostarvikkeita ja esim. valjaita havainnollistamaan esitystäsi

2 Vauhdikas urheiluhevonen ja hurmaava harrastekaveri
SUOMENHEVONEN Vauhdikas urheiluhevonen ja hurmaava harrastekaveri

3 Suomenhevosia on noin 20 000. Suomessa hevosia on kaikkiaan 75 000.

4 Hevosmäärän jakautuminen

5 Suomenhevonen on merkittävä osa suomalaista hevosurheilua ja hevosalan yritystoimintaa.

6 Suomenhevosta käytetään. Raviurheilussa. Ratsastusurheilussa
Suomenhevosta käytetään * Raviurheilussa * Ratsastusurheilussa * Työhevosena * Hevosmatkailussa * Terapiahevosena Yli 80 % suomenhevosta syntyy tavoitteenaan ravurin ura. Suomenhevosen käyttö ratsastuksessa kasvaa käyttömuodoista voimakkaimmin.

7 Suomenhevonen on yleishevonen, jota jalostetaan neljällä eri suunnalla; *ravihevosena * ratsuna * pienhevosena ja * työhevosena Tässä ravihevonen Mikko Mania.

8 Suomenhevosia kilpailee radoilla vuosittain noin 2000
Suomenhevosia kilpailee radoilla vuosittain noin Kuninkuusraveissa parhaimmat suomenhevostammat kilpailevat ravikuningattaren tittelistä ja oriit kamppailevat ravikuninkuuskilpailussa. Vuosittain eri puolella Suomea toteutuvat Kuninkuusravit ovat Suomen suurin ravitapahtuma. Raveja järjestetään vuoden jokaisena päivänä jouluaattoa ja –päivää lukuun ottamatta. Tässä ravikuningas 2014 – Köppinen.

9 Suomenhevonen soveltuu ainutlaatuisen luonteensa ja monipuolisten ominaisuuksiensa puolesta ratsastuksen eri lajeihin. Ratsastusta harrastaa suomalaista.

10 Suomenhevosia on työhevoskäytössä noin 500
Suomenhevosia on työhevoskäytössä noin Työhevostoiminnan tärkeä tehtävä on siirtää arvokkaita hevostaitoja vanhemmilta nuoremmille. Tulevaisuudessa työhevosella riittää tehtäviä etenkin hevosmatkailussa.

11 Suomenhevonen on Suomen kansallishevonen
Suomenhevonen on Suomen kansallishevonen. Sillä on arvokas historia ja suuri merkitys suomalaisen yhteiskunnan eri vaiheissa.

12 Suomenhevosen päivää 6.9. on juhlittu vuodesta 2007, jolloin suomenhevonen puhtaana rotuna täytti sata vuotta. Keisarillinen Suomen senaatti vahvisti päätöksensä suomenhevosen kantakirjan perustamisesta. Kantakirja on jalostushevosten rekisteri


Lataa ppt "Suomenhevonen -diasarja"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google