Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

 Tämä on rasismia!   Punainen Risti viettää 21. maaliskuuta YK:n rasismin vastaista päivää yhdessä monien muiden järjestöjen ja kansalaisliikkeiden kanssa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: " Tämä on rasismia!   Punainen Risti viettää 21. maaliskuuta YK:n rasismin vastaista päivää yhdessä monien muiden järjestöjen ja kansalaisliikkeiden kanssa."— Esityksen transkriptio:

1  Tämä on rasismia! Punainen Risti viettää 21. maaliskuuta YK:n rasismin vastaista päivää yhdessä monien muiden järjestöjen ja kansalaisliikkeiden kanssa. Rasismi perustuu ajatukseen, että eri ihmisryhmillä on erilaisia ominaisuuksia, jotka voidaan asettaa arvojärjestykseen. Tänä päivänä rasismi yleisimmin ilmenee ennakkoluuloina ja vihamielisenä käytöksenä maahanmuuttajia ja muita etnisiä ryhmiä kohtaan. Rasismi voi myös vakavasti estää maahanmuuttajien kotoutumisen Suomeen. Syrjintä on ihmisten eriarvoista kohtelua tai torjuntaa tiettyyn ryhmään kuulumisen perusteella. Yhtenä syrjinnän perusteena voi olla rasismi. Rasismi ja syrjintä ovat siis hyvin lähellä toisiaan, vaikka niillä on jonkin verran eri merkitys. Rasismin ja syrjinnän vastaisuus ovat keskeisiä ihmisoikeusperiaatteita, jotka on kirjattu useisiin kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin. Suomen perustuslaki kieltää asettamasta ihmisiä eri asemaan mm. alkuperän, kielen tai uskonnon perusteella. Yhdenvertaisuuslaki kieltää mm. etniseen ja kansalliseen alkuperään, kansalaisuuteen, kieleen ja uskontoon – sekä myös vakaumukseen, mielipiteeseen, terveydentilaan, vammaisuuteen ja sukupuoliseen suuntautumiseen - perustuvan syrjinnän. Myös häirintä ja ohje tai käsky syrjiä määritellään laissa kielletyksi syrjinnäksi. Punainen Risti toivoo, että me kaikki uskallamme ottaa kantaa ja vastuuta siitä, että jokainen ihminen kokee olonsa täällä turvalliseksi. Uskalla väittää vastaan, kun kohtaat syrjintää koulussa, työpaikalla tai harrastuksissa. Näyttelyn kuvat on piirtänyt Suomessa asuva italialainen sarjakuvapiirtäjä Fabrizio Scarpati.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11


Lataa ppt " Tämä on rasismia!   Punainen Risti viettää 21. maaliskuuta YK:n rasismin vastaista päivää yhdessä monien muiden järjestöjen ja kansalaisliikkeiden kanssa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google