Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

K UNNAT SELKEYTTÄVÄT IT- KAAOSTA JA SÄÄSTÄVÄT RAHAA Syyskuussa kaksi uutta yritystä ryhtyy yhtenäistämään kuntien tietojärjestelmien viidakkoa. Tarkoituksena.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "K UNNAT SELKEYTTÄVÄT IT- KAAOSTA JA SÄÄSTÄVÄT RAHAA Syyskuussa kaksi uutta yritystä ryhtyy yhtenäistämään kuntien tietojärjestelmien viidakkoa. Tarkoituksena."— Esityksen transkriptio:

1 K UNNAT SELKEYTTÄVÄT IT- KAAOSTA JA SÄÄSTÄVÄT RAHAA Syyskuussa kaksi uutta yritystä ryhtyy yhtenäistämään kuntien tietojärjestelmien viidakkoa. Tarkoituksena on rakentaa paremmin keskenään toimivia järjestelmiä ja säästää joka vuosi satoja miljoonia euroja kuntien rahaa. Sitran liikkeelle laittama hanke Säästöjä syntyy, kun kunnat hankkivat yhteisvoimin ja samanlaiset liittymät valtion tai yritysten tietojärjestelmiin.

2 S UOMALAISJOHTAJAT PIHALLA TIETOHALLINNON TEKEMISISTÄ Suomalaisyritykset ovat huonosti varautuneita it-palveluiden häiriötilanteisiin Lähes puolella suomalaisyrityksistä ei ole suunnitelmaa it-palveluiden häiriötilanteisiin Kokonaisuudessaan 78 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että tietohallinnon toimintaa on täysin tai osin haahteellista hahmottaa. Tulos on sikäli huolestuttava, että suuri osa vastaajista oli ict-osastojen johtoporrasta.

3 P ARILLA NÄPÄYTYKSELLÄ POTILASTIETOIHIN Yhteinen potilastietojärjestelmä helpottaa Kaakkois-Suomen lääkäreiden arkea. Puhelimeen tarvitsee tarttua yhä harvemmin, kun potilastiedot saa esille muutamalla hiiren napsautuksella. Tietokannasta lääkäri näkee muun muassa potilaan lääke- ja hoitohistorian, röntgenkuvat, laboratoriotulokset ja sydänfilmit. Tiedon jakamiseen tarvitaan aina potilaan suostumus. Potilastietojärjestelmiä yhdenmukaistetaan parhaillaan valtakunnan tasolla.


Lataa ppt "K UNNAT SELKEYTTÄVÄT IT- KAAOSTA JA SÄÄSTÄVÄT RAHAA Syyskuussa kaksi uutta yritystä ryhtyy yhtenäistämään kuntien tietojärjestelmien viidakkoa. Tarkoituksena."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google