Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuusamon kunnan tietohallinto

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuusamon kunnan tietohallinto"— Esityksen transkriptio:

1 Kuusamon kunnan tietohallinto

2 Taustaa, yleistietoa Tietohallintostrategialla kunta pyrkii parantamaan varsinkin asiakaspalvelun laatua edelliseen strategiaan verrattuna. Nykyinen strategia kattaa vuodet Strategian tehtäviä ovat - linjata tietohallinnon rooli kaupungin johtamisessa - määrittää tietohallinnon johtamisen toimintatavat Tietohallinnon ylimpänä johtona toimii Kuusamon kunta ja suunnittelu- ja järjestelmäpuolen tehtävät kuuluvat Kuntien Tiera Oy:lla

3 Yhteistyökumppanit Kuntien Tiera Oy hoitaa suunnittelu- ja järjestelmäpuolen toteutukset puitesopimuksen mukaisesti Kunnan hallinto Sovellus- ja ohjelmistototeutukset hoidetaan yksityisten firmojen kautta, tästä syystä tietohallinnon henkilöstö on hyvin pieni. Näitä firmoja ovat CGI, Tieto, LAN&WAN ja LapIT

4 Yhteistyökumppanit

5 Henkilöstö ja budjetti
Tietohallintohenkilöstöön kuuluu peräti yksi henkilö, runsaan ulkoistamisen takia. Hänen roolinsa on tietohallintopäällikön toimi. Budjetti kaikille liiketekniikan osille (tie, vesi, ilma ja tieto) oli vuonna neljä miljoonaa euroa, josta pienin osa meni tietotekniikalle.

6 Ohjelmistot LapIT:n vastuulla on sovellus-, työasema- ja käyttöpalvelujen tuottaminen Kuusamon kunta käyttää Windows 7-käyttöjärjestelmää ja selaimena toimii Mozilla Firefox.

7 Tietoturva ja tietoliikenne
Tietohallinnon tietoturvasta huolehtii Lan&Wan ja pääasiallisena virustorjuntaohjelmistona on F-Securen tuotteet. Tietoturvaan kuuluu myös Lan&Wanin omia ohjelmistoja, joita ovat ainakin palomuuri, SSL/VPN-portti sekä sähköpostiin tarkoitettu Mailsecurity. Johtuen kunnan koosta, kaikkiin päätelaitteisiin ei olla saatu tähän päivään mennessä kunnollisia tietoliikenneyhteyksiä. Osa kunnasta sijaitsee edelleen katvealueella.


Lataa ppt "Kuusamon kunnan tietohallinto"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google