Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

8 -luokan biologian maasto-opiskelua

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "8 -luokan biologian maasto-opiskelua"— Esityksen transkriptio:

1 8 -luokan biologian maasto-opiskelua
Tavoitteet: Lajintuntemus Metsätyyppien tunnistus Ekosysteemin toiminnan ymmärtäminen Maastossa liikkuminen ja elämyksellisyys Tutkimusvälineiden käyttö ja maastotutkimus Luokassa opitun soveltaminen käytäntöön Vuorovaikutustaidot Opettajien yhteistyö Kokeissa osa kysymyksistä liittyy maastotyöskentelyyn, osa lajistosta tentitään jo maastossa.

2 Toteutus: Osa 8 –luokan kurssista opiskellaan maastossa. Opettajat sopivat etukäteen, mitkä kurssin osiot opetetaan luokassa ja mitkä maastossa. Opettajat tekevät yhdessä luokassa opiskeltavista osioista tarkan sisältösuunnitelman. Opiskeltavat sisällöt ovat yhdessä sovitut, opetusmenetelmät ovat kunkin opettajan päätettävissä. Oppilaat jaetaan pienryhmiin ja ryhmät kiertävät opettajalta toiselle leirikoulutyöskentelyssä. Leirikoulua on toteutettu kahdella tavalla: leirikoulussa on kaksi luokkaa kerralla, kahtena eri päivänä - oppilaan työpäivät ovat tässä toteutuksessa lyhempiä kuin b -kohdassa leirikoulussa on kaksi luokkaa kerralla yhtenä päivänä Leirikouluun voi yhdistää myös maantiedon, sekä fysiikan ja kemian maasto-opiskelua. Biologian opettajien ollessa leirikoulussa, 8 -luokan tunneista vapautuvat opettajat hoitavat heidän tuntinsa, jonka perusasteen rehtori organisoi.

3 Sisältö: Oppilaat ovat opiskelleet leirikoulussa: Eri metsätyyppejä Maaperän rakennetta Hyönteisiä ja muita selkärangattomia Kuivan- ja tuoreen kangasmetsän sekä lehdon puu- ja pensaslajistoa, sekä kenttäkerroksen kasvilajistoa Sammalien ja jäkälien lajistoa ja merkitystä metsäekosysteemissä Suoekosysteemi Sukkessio

4 Yhteenveto: Lisää/vaatii opettajien yhteistyötä. Opiskelun mielekkyys lisääntyy sekä oppilailla että opettajilla. Oppilaat oppivat mielestään asiat maastossa hyvin. Oppilaat osaavat muodostaa ekosysteemin toiminnan kokonaiskuvan. Oppilaiden vuorovaikutustaidot lisääntyvät. Oppilaiden ja opettajien vuorovaikutus lisääntyy.


Lataa ppt "8 -luokan biologian maasto-opiskelua"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google