Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri 26.1.2008.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri 26.1.2008."— Esityksen transkriptio:

1 Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri 26.1.2008

2 Miksi Vihreitä tilaisuuksia? Kenelle? –omat jäsenet nykyään tärkeä ryhmä –”suuri yleisö” – miettikää tarkkaan, mikä osa siitä (lähimetsän puolustajat, opiskelijat, …) –media Miksi? –Keskustelunavaus, näkyvyyden lisääminen, jäsenistön aktivointi, jäsenhankinta, osa vaalikampanjaa Miten onnistua? –mainos lehteen, menopalstoille ja vihreiden listoille –yhteys toimittajiin ja potentiaalisiin yhdistyksiin –usein kannattaa mennä sinne missä ihmiset ovat –kyselytunnit ja tapaamiset toimivat usein paremmin kuin luennot

3 Vihreä Sivistysliitto ry perustettiin 1990 27 jäsenjärjestöä, joista lähes kaikki vihreitä julkaisu- ja kulttuuritoimintaa ylläpitää ViSiOta töissä 4 kokopäiväistä ja 3 osa-aikaista työntekijää www.visili.fi historia: www.visili.fi/10vuotta Think tank -yksikkö ViSiO Vihreä vapaan sivistystyön piirissä toimiva aikuisoppilaitos perustettiin 1995 tukee omia tavoitteitaan tukevia opintoja OT-tuella ja kerhotuella järjestää myös omia kursseja, jotka suunnattu pääosin pienille järjestöille toteuttaa projekteja, joista useimmat Vihreiden kanssa

4 ViSiO ja vihreät ViSiO on tukenut tai järjestänyt itse viime vuosina n. 6000 opintotuntia, joista vain osa on mennyt vihreille järjestöille. ViSiO tukee mielellään kaikkia vihreiden koulutuksia ja yleisötilaisuuksia –Perustukimuodot OT- ja OK-tuki –Vihreä vaikuttaja –kurssi –Vihreät yhdistyskoulutukset –Erityistuki piirien koulutuspäiville ja muut projektituet

5 ViSiO-tuki (eli OT-tuki) ViSiO-tuki tukee koulutuksia, seminaareja, opintomatkoja keskustelutilaisuuksia ym. Tuki on 18 €/opintotunti. Puolet kuluista pitää järjestäjän aina maksaa itse. Opintotunti on aina 45 min. Ennen tilaisuutta hakemus nettilomakkeella ViSiOon. Tilaisuuden jälkeen tilitykset ja opiskelijatiedot ViSiOon. Jos koulutus kestää 6 tuntia tai yli, niin sitten tarvitaan profiilitiedot opiskelijoista.

6 ViSiO-kerhotuki (eli OK-tuki) ViSiO-kerhotuki tukee opintokerhoja, opintopiirejä, lukupiirejä. Kerhossa tulee olla vähintään 5 henkeä ja minimituntimäärä on 10. Aihe on täysin vapaa. Tuki on 3,7 €/opintotunti. Ei omavastuuta. Opintotunti on aina 45 min. Ennen tilaisuutta opintokerhon aloittamisilmoitus nettilomakkeella ViSiOon. Kerhon loputtua osallistujaluettelo (OK2) ja tiliselvitys (OK3) kuitteineen ViSiOon.

7 Vihreä vaikuttaja –kurssi Pitkäkestoinen kurssi, järjestetään vuosittain. Tarkoitettu tänä vuonna erityisesti kunnallisvaaliehdokkaille. Kaksi viikonloppuseminaaria: –Voionmaan opisto Ylöjärvi, pe 25.4. – su 27.4. –Helsinki la 7.6. – su 8.6. Kotitehtäviä ja harjoituksia. Aiheet: politiikassa toimimisen taidot ja vihreän politiikan sisältöosaaminen.

8 ViSiOn yhdistystoimijakurssit Vihreä verkkokampanjakurssi –la 9.2. klo 10.30 – 16.00 puoluetoimistolla Vihreä puheenjohtajakurssi –la 23.2. klo 10.30 – 16.00 puoluetoimistolla Kursseja myös Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä Kurssien hinnat 20 euroa, monet yhdistykset, kuten ViNO ja Naiset, tukevat kurssimaksussa.

9 Projektituet piirien koulutuspäiville Vuosittain ViSiO on pystynyt tukemaan piirien ja ViNOn viikonloppukoulutuksia. –esim. Uudenmaan Vihreiden viikonlopputapahtumat Lisäksi erilaiset projektit (kuten EU-tiedotuksen tuki) suunnataan tukemaan Vihreiden yhdistysten toimintaa. Puolueen kesäpäivät 16.-17.8.


Lataa ppt "Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri 26.1.2008."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google