Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Viestiupseeriyhdistys ry

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Viestiupseeriyhdistys ry"— Esityksen transkriptio:

1 Viestiupseeriyhdistys ry

2 Toiminnan tarkoitus Viestiupseeriyhdistys on viesti- ja johtamisjärjestelmäalalla sekä sähköisen viestialan tehtävissä toimivien ja toimineiden yhteinen maanpuolustusjärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea maanpuolustusta yhdistämällä sähköisen viestialan johto- ja asiantuntijatehtävissä toimivia ja toimineita aselajijärjestöksi edesauttaa jäseniä tuntemaan toisensa kehittää jäsenistönsä ammattitaitoja ja vaalia viestiupseeriperinteitä.

3 Yhdistyksen jäsenyys Yhdistyksen jäsenet ovat joko
- varsinaisia jäseniä - kannatusjäseniä - kunniajäseniä tai - kunniapuheenjohtajia Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi tulla yhdistyksen hallituksen hyväksymä viesti- ja johtamisjärjestelmäalan tai sähköisen viestialan tehtävissä toimiva tai toiminut henkilö ja yhteisö.

4 Yhdistyksen toiminta Viestiupseeriyhdistys toteuttaa tarkoitustaan
harjoittamalla tiedotus-, koulutus- ja julkaisutoimintaa järjestämällä opinto- ja tutustumismatkoja ylläpitämällä viestialan perinteitä ja sotilasperinnetoimintaa, perinteen keräämistä ja tallentamista sekä museotoimintaa. järjestämällä neuvontaa ja opastusta, liikuntaharjoituksia, luentoja ja esitelmiä olemalla yhteistyössä vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen kanssa Yhdistyksen toiminnasta tiedotetaan - jakamalla yhdistyksestä kertovia esitteitä ja esitelmillä - järjestämällä aselajin reserviupseerikurssien viestilinjoille ja palkatun henkilöstön kursseilla tiedotustilaisuuksia sekä - yhdistyksen Internetin kotisivuilla

5 Viestimies-lehti Viestimies-lehti on Viestiupseeriyhdistys ry:n julkaisu, joka - edistää jäsenistön maanpuolustustietoutta viesti- ja tieto- tekniikka-alalla - tiedottaa alan koulutuksen, tekniikan, organisaatioiden ja muun toiminnan kehityksestä sekä - toimii Viestiupseeriyhdistys ry:n tiedotusjulkaisuna. Viestimies-lehti on ilmestynyt vuodesta 1946 alkaen neljä kertaa vuodessa. Lehti lähetetään jäsenetuna kaikille yhdistyksen jäse- nille. Lehden voi myös tilata erikseen. Lehti maksaa julkaistusta artikkelista kirjoituspalkkion. Julkaista- vaksi haluttu materiaali pyydetään lähettämään päätoimittajalle.                  

6 Yhteystietoja +358(0)40 581 7773 Postiosoite Viestiupseeriyhdistys ry
PL 919 00131 HELSINKI Puheenjohtaja Everstiluutnantti Eero Valkola +358 (0) Sihteeri Everstiluutnantti Martti Aho +358(0) Päätoimittaja Majuri Tero Palokangas +358 (0)

7 Yhdistys pyrkii päämääriinsä
yhdistystoiminnalla järjestämällä juhla-, esitelmä- ja seminaaritilaisuuksia järjestämällä opinto- ja tutustumismatkoja harjoittamalla julkaisu- ja tiedotustoimintaa olemalla yhteistyössä erityisesti vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen kanssa sekä järjestämällä viihdyttäviä yhdessäolotilaisuuksia.

8 Jäsenhankinta Jäsenhankinnassa, joka kohdistetaan erityisesti nuoriin,
yhdistyksen toiminnasta tiedotetaan jakamalla yhdistyksestä kertovaa esitettä ja esittelemällä yhdistyksen toimintaa sopivaksi katsotuissa kohteissa ja tilaisuuksissa järjestämällä kaikille reserviupseerikurssien viestilinjojen oppilaille a palkatun henkilöstön kursseilla tiedotustilaisuus tukemalla alueellista yhdistystoimintaa, jotta nämä voisivat kohdistaa jäsenhankintaa lähiympäristössään oleviin sopiviin henkilöihin sekä ylläpitämällä yhdistyksen kotisivuja Internetissä.

9 Verkottumisen tukeminen
Nykyisin eräs keskeinen vaikuttamiskeino on laaja verkottuminen. Verkottumiseen Viestiupseeriyhdistys tarjoaa erinomaisen yhdyssiteiden ja kontaktien luomismahdollisuuden sähköisen viestinnän parissa työskenteleville. Samalla on mahdollisuus jakaa tietoa tietotekniikka-alan nopeasta kehityksestä kaikille tahoille.

10 Historiasta Viestiupseereiden keskuudessa virisi jo sotien aikana tarve perustaa oma yhteenliittymä. Sotien jälkeen talvella tutkittiin Viipurissa olleen Viestirykmentin Upseerikerhon omaisuuden uudelleen sijoittamista. Omaisuus päätettiin koota viestiupseereiden yhteistä kerhoa varten Riihimäelle. Viestiupseerikerho ry:n perustava kokous pidettiin , tällöin ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin everstiluutnantti V-M Virva. Viestiupseerikerho toimi aluksi tukeutuen muodollisesti Riihimäen Upseerikerhoon. Muutos kerhotoiminnasta yhdistykseksi toteutettiin vuonna 1955.


Lataa ppt "Viestiupseeriyhdistys ry"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google