Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kulttuuri- ja liikuntapolku Espoossa. Valtioneuvoston asetus peruskouluille 1435, 3 § ’Opetuksen tulee antaa oppilaille perusta laajaan yleissivistykseen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kulttuuri- ja liikuntapolku Espoossa. Valtioneuvoston asetus peruskouluille 1435, 3 § ’Opetuksen tulee antaa oppilaille perusta laajaan yleissivistykseen."— Esityksen transkriptio:

1 Kulttuuri- ja liikuntapolku Espoossa

2 Valtioneuvoston asetus peruskouluille 1435, 3 § ’Opetuksen tulee antaa oppilaille perusta laajaan yleissivistykseen sekä aineksia ja virikkeitä maailmankuvan avartumiseen ja syventymiseen. Tämä edellyttää tunteiden ja tarpeiden, uskontojen ja elämänkatsomusten, historian, kulttuurin ja kirjallisuuden, luonnon ja terveyden sekä talouden ja teknologian tuntemusta. Opetuksen on tarjottava esteettisiä kokemuksia ja elämyksiä kulttuurien eri aloilta sekä mahdollisuuksia kehittää käden taitoja ja luovuutta sekä liikunnan taitoja. ----’

3 KULPS!in tavoitteet peruskouluissa v. 2007 yht. 26 908 oppilasta päätavoitteena edistää oppilaiden välistä tasa- arvoa, kehittää koulujen kulttuuri- ja liikuntakasvatusta sekä lisätä espoolaisten kulttuuri- ja liikuntakohteiden tunnettavuutta 4 000 oppilasta ilmoitettu mukaan kahden ensimmäisen kouluviikon aikana

4 KULPS! organisaatio ohjausryhmä (hankkeen ohjaus, seuranta ja tulosten esittely lautakunnille ja sivistystoimen johdolle) seurantatyöryhmä (hankkeen etenemisen seuranta, kehittäminen, arviointitiedon tuottaminen ja raportointi johtoryhmälle) KULPS! –koordinaattori (käytännön järjestelyt) EK:n KULPS! -työpajat : www.espoo.opit.fi

5 Kustannukset Työryhmän esityksen mukainen tarve yht. 1 195 000 euroa (n. 44 euroa/oppilas) Syksyn 2008 toteutuma 403 000 euroa (n. 15 euroa/oppilas) Kustannusten jakaantuminen: Yleiskulut / Kulttuuritoimi / Kaupunkikulttuuri/ kirjasto/liikunta/ruotsinkielinen opetus/suomenkielinen opetus EK:n työpajat: KULPS! 5 euroa/oppilas + kaupunginavustukseen sisältyvä, kouluyhteistyöhön korvamerkitty avustusosuus (6 000 euroa)

6 Miten KULPS! toteutetaan? jokaiselle 1-9 –luokalle syys- ja kevätlukukaudelle määritelty tietty kulttuuripolku liikuntapolku kirjastopolku EK:n työpajat 4. luokkien ohjelmassa valinnaisena EK:ssa syksyn 2008 aikana n. 400 oppilasta

7 KULPS! Espoon kuvataidekoulussa syksy 2008

8 Espoon kuvataidekoulu tarjoaa KULPS!-ateljeita, joiden aikana tutustutaan monipuolisesti kuvien maailmaan ja taiteen tekemisen tekniikoihin. Opettajat ovat ammattitaiteilijoita ja kuvataideopettajia.

9 Suunnattu Espoon peruskoulujen 4. luokille

10 Työpajavaihtoehdot Neulahuovutus Toteutamme pieniä, pehmeitä taideteoksia tai käyttöesineitä huovuttamalla. Vastaväriasetelma Innostumme väreistä: Maalaamme peiteväreillä tai akvarelleilla, harjoittelemme paperin pingottamista ja/tai maalaamme maalaustelineiden kanssa. Valöörimaalaus Asetelmastamme ovat hävinneet värit! Maalaamme valoja ja varjoja käyttäen välineinämme hiiltä, graffitikynää ja rasvaliitua.

11 Työpajan kesto on kolme oppituntia

12 Pajaa vetää 1-2 kuvataidekoulun opettajaa

13 Syksyllä 2008 tarjotaan 16 työpajaa

14 Tervetuloa mukaan!


Lataa ppt "Kulttuuri- ja liikuntapolku Espoossa. Valtioneuvoston asetus peruskouluille 1435, 3 § ’Opetuksen tulee antaa oppilaille perusta laajaan yleissivistykseen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google