Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HARJOITUSTEHTÄVIÄ TkT Sakari Halmemies 31.3.2006.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HARJOITUSTEHTÄVIÄ TkT Sakari Halmemies 31.3.2006."— Esityksen transkriptio:

1 HARJOITUSTEHTÄVIÄ TkT Sakari Halmemies

2 HARJOITUSTEHTÄVÄ 1 AINEARVOJEN HYÖDYNTÄMISESTÄ
Etikkahappoa on vuotanut maahan. Lämpötila on 20 C. Mikä on etikkahapon maksimihöyrypitoisuus ko. olosuhteissa ? Onko syttymisvaaraa olemassa ? Onko lyhytaikainen (15 min) oleskelu etikkahapon lähellä terveellistä ilman hengityssuojainta ? Ratkaise tehtävä esim. OVA-ohjeiden avulla!

3 HARJOITUSTEHTÄVÄ 2 AINEARVOJEN HYÖDYNTÄMISESTÄ
Bentseeniä on vuotanut maahan. Lämpötila on 20 C. Mikä on bentseenin maksimihöyrypitoisuus ko. olosuhteissa ? Onko syttymisvaaraa olemassa ? Onko lyhytaikainen (15 min) oleskelu bentseenin lähellä terveellistä ilman hengityssuojainta ? Ratkaise tehtävä esim. OVA-ohjeiden avulla!

4 Harjoituksia kemikaalisuojatason valitsemiseksi 1
AINE: Vinyylikloridi Maassa on tuntematon määrä vinyylikloridia ja sinun tulisi ottaa turvallisesti maanäyte. Mitä terveysvaaroja aineeseen liittyy? Mitkä ovat aineen HTP-arvot? Määritä ne suojaimet ja materiaalit, joita näytteenotto vaatii? käytä apuna OVA-ohjeita!

5 Harjoituksia kemikaalisuojatason valitsemiseksi 2
AINE: Hiilitetrakloridi Maasta on mitattu pitoisuus 100 ppm hiilitetrakloridia ja sinun tulisi ottaa turvallisesti maanäyte. Mitä terveysvaaroja aineeseen liittyy? Mitkä ovat aineen HTP-arvot? Määritä ne suojaimet ja materiaalit, joita näytteenotto vaatii? käytä apuna OVA-ohjeita!

6 Harjoituksia kemikaalisuojatason valitsemiseksi 3
AINE: tuntematon Maa on saastunut tuntemattomilla vaarallisilla aineilla ja sinun tulisi ottaa turvallisesti maanäyte. Miten suojaudut ja millaisia suojaimia käytät? Muista yleisperiaate suojaimien valinnassa?

7 Kemikaalien ainearvo- ja suojaintietoja
Ketu-rekisteri - käyttöturvallisuustiedotteet, jopa tuotetta OVA-ohjeet (65 vaarallista ainetta) HTP -arvot 2002

8 Suojainesitteitä


Lataa ppt "HARJOITUSTEHTÄVIÄ TkT Sakari Halmemies 31.3.2006."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google