Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A"— Esityksen transkriptio:

1 Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A
SOME lopputyö ’10 Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A

2 1. Mitä some eli sosiaalinen media on?
Kurssin alkaessa some käsite oli aika tuntematon meille, mutta nyt kurssin loppuessa käsite on tuttu, ja olemme oppineet paljon uusia asioita sosiaalisesta mediasta. Kurssi lähti liikkeelle ensimmäisellä tehtävällä joka koski käsitettä sosiaalinen media. Toinen meistä teki käsitteestä creepy treehouse ja toinen vertaili sosiaalista ja perinteistä mediaa. Creepy threehouse oli alussa tuntematon käsite, mutta tutustuin ilmiöön, ja se herätteli paljon keskustelua ja ajattelua mielessäni. Piti ruveta miettimään kantaa ilmiöstä ja pohtia sitä mahdollisimman syventävästi. Sosiaalista ja perinteistä mediaa vertaillessa tuli mieleen se että sosiaalisessa mediassa kaikki asia mitä netistä löytyy ei ole aina varmaa, tai faktaa, mutta että se kulkee myös paljon nopeammin. Perinteinen media taas on yksisuuntaista, koska vain muutamat pääsevät kirjoittamaan näkemyksiään asiasta ja suuri enemmistö vastaan ottaa tiedon. Opimme käsitteen sosiaalinen media, sen hyötyjä ja haittoja, ja saimme tietoa monista eri sosiaalisen median palveluista.

3 2. Nettitaidot Kurssin toinen osa, nettitaidot oli jo meille hieman tutumpi. Meille oli pidetty erilaisia luentoja jo hyvistä salasanoista ja kerrottu hakkereista. Tehtävä oli siis mieluinen, ja siinä pääsi pohtimaan hyvän salasanan elementtejä, ja tärkeyttä. Niin kuin selvää on, salasanan on oltava salainen, sekä toiselle vain sarja merkkejä, joka ei merkitse hänelle mitään. Yleensä salasanaa keksiessä yhä useammin palveluissa on mahdollista antaa oma s-posti osoite, johon unohtunut salasana voidaan lähettää. Niihin kannattaa laittaa sellainen s-posti osoite joka on päivittäisessä käytössä. Muut eivät saa päästä salasanaasi käsiksi, koska silloin he voivat käyttää sitä vääriin tarkoituksiin, mm. blogiisi kirjoitellen asiattomuuksia, tai pahimmassa tapauksessa siirtää rahasi pois pankkitililtäsi. Tämä kurssin osa oli meille aika tuttu, mutta pystyimme syventämään tietoa lisää mm. identiteetin turvaamisesta, tekijänoikeuksista ja tietoturvasta.

4 3. Blogit ja oppiminen Tämän osan alkaessa molemmilla oli peruskäsitys blogeista ja bloggaajista, mutta vain toinen luki niitä aktiivisesti, ja toinen ei ollut ajatellut edes blogien laajuutta ja niiden seuraavaisuutta. Pohdimme molemmat tehtävissämme blogien suurta kasvavaa suosioita, ja niiden laajuutta kasvavassa määrin. Blogit ovat lisääntyneet todella paljon, ja niistä on tullut uusi hittituote. Oppiminen blogien kautta (esim. opettajan blogi) on meille vielä aika tuntematon käsite, ja ainoa kokemuksemme siitä on tämän kurssin aikana käytetty Ning -verkosto joka on koitunut todella hyväksi, ja mukavaksi oppimisympäristöksi.

5 4. Wikit ja oppiminen Tämän osion alkaessa meillä oli todella hyvä käsitys wikeistä ja niidä kautta oppimisesta. Oli helppoa kirjoittaa wikeista ja wikipediasta omaan blogiin, sillä siitä on luennoitu niin monet kerrat, isoina luentoina tai oppitunneilla esitelmiä tehdessä. Wikeistä on myös hyvä käsitys, ja mielipide ennestään, joten kirjoittaminen oli helppoa. Monet esille tulevat asiat tuntuivat yksinkertaisilta eikä tässä osiossa ollut oikein mitään vaikeaa ymmärrettävää. Eli wikipedia on hyvä tiedonlähde kunhan se ei ole ainoa. On tärkeää etsiä tietoa eri tietolähteistä ja verrata niitä toisiinsa. Kurssi syvensi kuitenkin hieman tietoja entuudestaan.

6 5. Yhdessä oppiminen Tässä osassa käytiin läpi mm. koulun tietotekniikkaa, sen käyttöä ja siitä mielipiteitä. Olemme molemmat hyvin tyytyväisiä koulumme tietotekniikka välineisiin ja vuorovaikutukseen opettajan kanssa, jos opettaja ei vaikka osaa käyttää välineitä. Sekä yhtä mielisiä siitä että kalvojen käyttäjien olisi hyvää pikkuhiljaa alkaa käyttämään uutta teknologiaa, kun se on niin helppoa, ja hyödyttäisi niin monta opiskelijaa. PowerPoint esitykset saavat tunnit vaikuttamaan siltä että ne on etukäteen suunniteltu ja myös opettaja panostaa opetukseen. Tässä osassa ei ollut niinkään uutta tietoa, vaan vanhaa syvennettiin mielenkiintoisesti.


Lataa ppt "Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google