Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä on hijab: alistamista vai vapautusta?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä on hijab: alistamista vai vapautusta?"— Esityksen transkriptio:

1 Mitä on hijab: alistamista vai vapautusta?
”Miksi musliminaiset käyttävät HIJABIA” (pään ja vartalon peittävää vaatetusta)

2 Mitä on hijab? Sana "hijab" tulee arabiankielisestä sanasta "hajaba", joka tarkoittaa peittämistä näkyviltä tai piilottamista. Nykyisin hijab merkitsee musliminaisen vaatimatonta pukeutumista. Musliminaiset käyttävät HIJABIA ,koska Allah on kehottanut heitä siihen. Muita vähäisempiä syitä on esimerkiksi ehto, jonka mukaan sekä miesten että naisten tulee olla vaatimattomia. Silloin heitä molempia arvioidaan heidän älynsä ja ominaisuuksiensa mukaan, ei ulkonäön tai seksuaalisuuden perusteella. Naisen aura ja hijab On todettu hänen koko vartalonsa olevan aura ja että se on peitettävä, paitsi kädet ja kasvot. Allah sanoo Koraanissa: " eivätkä näyttele sulouttaan tavallisuudesta poiketen" (eivät näytä koristuksiaan tai kauneuttaan, paitsi kätensä ja kasvonsa).

3 HIJABIN VAATIMUKSET Islamissa ei ole mitään määrätyntyylistä asua tai tiettyä vaatetta, joita muslimien tulisi pitää. Joitakin vaatimuksia asun on kuitenkin täytettävä. Ensimmäinen vaatimus koskee sitä osaa kehosta, joka on peitettävä. (koko vartalonsa olevan aura ja että se on peitettävä, paitsi kädet ja kasvot.) Toinen vaatimus on väljyys. Vaatetuksen on oltava tarpeeksi väljää, jotta naisen ruumiin muodot eivät näy. Yksi suositeltava tapa kätkeä kehon muodot on käyttää viittaa muiden vaatteiden päällä. Jos asu kuitenkin on muutoin tarpeeksi väljä, erillistä ulkovaatetta ei tarvita. Paksuus on kolmas vaatimus. Vaatteen tulee olla niin paksu, etteivät ihon väri tai kehon muodot näy sen lävitse.

4 HIJABIN VAATIMUKSET Naisten ei pitäisi vaatteilla vetää miesten huomiota itseensä. Niiden ei tulisi olla niin kiiltäviä ja säihkyviä, että kaikkien huomio kiinnittyy vaatteeseen ja naiseen. Naisten ei tule pukeutua siten, että he näyttävät miehiltä. 'Profeetta (SAAS) kirosi miehet, jotka näyttävät naisilta ja naiset, jotka näyttävät miehiltä.” (Bukhari)‏ . Muslimin olisi pukeuduttava siten, että hän osoittaa muslimi-identiteettinsä. Hijab ei ole pelkästään peittävä asu, vaan tärkeämpi osa sitä on käyttäytyminen, tavat, puhe ja julkinen esiintyminen. Vaatteet ovat vain yksi osa kokonaisuutta

5 HIJAB KORAANISSA Islamissa on kaksi ohjeiden ja määräysten lähdettä: ensiksi Koraani, Allahin ilmoitettu sana, ja toiseksi Hadith eli Profeetta Muhammedin (r.h.k) perimätieto Musliminaiset käyttävät HIJABIA ,koska Allah on kehottanut heitä siihen. Jumala(s.w.t) sanoo: "Profeetta, sano vaimoillesi ja tyttärillesi ja uskovaisille naisille, että heidän tulee hunnuttaa kasvonsa; näin on sopivinta, jotta heidät kunniallisiksi naisiksi huomataan, niin ettei heitä tunkeilevasti lähestytä; Jumala on kaikessa viisas ja laupias " (Koraani 33:59)‏ Sano myös uskovaisille vaimoille, että luovat silmänsä maahan ja hillitsevät halujaan eivätkä näyttele sulouttaan tavallisuudesta poiketen ja että huntu verhoaa heidän povensakin. Älkööt he näyttäkö sulouttaan muille kuin miehilleen tai isilleen tai apilleen tai pojalleen tai poikapuolilleen tai veljilleen tai veljiensä pojille tai sisariensa pojille tai palvelusnaisilleen tai orjattarilleen tai sellaisille palvelijoille, joilla ei ole vetoa naisiin, tai poikasille, jotka eivät ole tietoisia naisten salaisuuksista. Älkööt he siten astuko kulkiessaan, että heidän kätketyt sulonsa havaittaisiin. Kääntykää kaikki Jumalan puoleen, oi uskovaiset, jotta saisitte menestystä! (Koraani 24:31)

6 HIJAB HADITHISSA "Aisha (RA) kertoi Asman, Abu Bakrin (RA) tyttären, tulleen Allahin (SWT) lähettilään luo ohuissa vaatteissa: Tämä lähestyi Häntä sanoen: 'Oi Asma! Kun neito tulee murrosikään, ei ole sopivaa hänen näyttä muuta kuin tämä ja tämä.' Ja hän osoitti tytön kasvoja ja käsiä.” (Abu Dawood)‏


Lataa ppt "Mitä on hijab: alistamista vai vapautusta?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google